Pitanje:
Zašto ove točkice boje ispod poklopca razvodnog remena nisu dosljedne?
Ryan V. Bissell
2016-10-08 07:16:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Završio sam s promjenom razvodnog remena & pumpe za vodu na mojoj Toyoti iz 1999. godine, koja ima 6-cilindarski motor 5VZ-FE. Nakon skidanja prednjeg poklopca razvodnog mehanizma otkrio sam da se na stražnjem pokrovu razvodnika nalaze neke točkice boje, a također i obje remenice.

(Unatoč godinama starosti vozila, na njemu je prilično mala kilometraža i tako bi možda na sebi još uvijek imao tvornički razvodni remen. Dakle, mislim da su ove mrlje iz tvornice.)

Uglavnom se te mrlje podudaraju s TDC urezima koji se lijevaju / zarežite u brijege & stražnji poklopac, ali pomalo traljavo.

Na zupčastom zupčaniku na bočnoj strani bojena točka nalazi se izravno preko vremenske oznake remenice, ali odgovarajuća obojena točka na stražnjem poklopcu nalazi se lijevo od ureza "V".

engine photo 1

A zatim na bočnoj strani obojena točka na remenici nalazi se odmah lijevo od vremenske oznake remenice, a obojena točka na stražnji je poklopac desno od ureza "V".

engine photo 2

U čemu su smisao ovih tragova boje? Kakvo značenje oni prenose, a stvarne TDC oznake nemaju? Trebam li na poseban način protumačiti njihov položaj u odnosu na TDC ureze za poravnanje? ... A ako ne, zašto se Toyota uopće zamarala bojom?

(Tu je i zagonetna stvar dodatnog ispuštanja boje ~ 170 stupnjeva izvan faze s TDC-om , na strani suvozača. Ali ja sam zadovoljan što ga ignoriram.)

Ne znam zašto, ali kladim se da razlog točaka nije prikazivanje usjeka za poravnanje, već radije pokazivanje da je tehničar koji je sastavio motor provjerio * kako bi osigurao poravnanje * vremenskih oznaka. Ne znam to zapravo, pa ovo ostavljam kao komentar.
To je razumna pretpostavka.
Ne bi se trebali brinuti oko poravnavanja dijelova boje, oni su samo tu da pokažu da su odradili svoj posao.
Mogu biti i tamo kako bi postojeće oznake učinili jasnijima - ako za podešavanje vremena koristite stroboskop, ponekad može biti teško vidjeti utisnute oznake, pa ljudi dodaju oznaku boje kako bi bilo jasnije - pogotovo kao čini se da su obje oznake rađene kako bi se poredale nekoliko stupnjeva prije TDC-a
Jedan odgovor:
James D
2018-04-05 16:46:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Unatoč godinama starosti vozila, ima prilično malu kilometražu, pa bi možda još uvijek imao tvornički razvodni remen.

Rekao bih ovo vrlo je malo vjerojatno da bi pojas ove dobi bez obzira na kilometražu do sada već bio dobro propao.

Ne znam zapravo, ali obično tehničari koji tempiraju ove motore imaju učinkovitije metode određivanja vremena i postavljanje remena nego što je naloženo u službenom vodiču. Trikovi poput okretanja remenica na pola zuba itd. Kako biste olakšali postavljanje remena oko praznih remenica i zatezača. To je još češće na V, DOHC i motorima s podijeljenim vremenom.

Zanemarite tragove boje i uvijek vrijeme koristeći obrađene ureze.

Mislim da je @Paulster2 imao točan odgovor kao komentar: tragovi boje su samo kontrola kvalitete. Fabrički radnik nikada se neće morati zapitati "jesam li zaboravio korak # 13?" kada se # 13 završava s označavanjem boje. Mislim da sam to možda negdje drugdje dobio. Što se tiče vašeg komentara o starosti pojasa: Kasnije sam vidio da pumpa za vodu nije originalna (na temelju datumskog žiga).


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...