Pitanje:
Zvuk hladila iz rashladne tekućine i povećava razinu tekućine za hlađenje
nogias
2013-05-20 13:06:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vozim staru Daihatsu Charade 1993. Prije samo dva dana začuo sam zvuk prohlade iz rashladne tekućine kad sam isključio stroj. Nije me baš bilo briga do jučer kada se automobil neobično zagrijao (3/4 mjerača, obično 1/4) u praznom hodu, premda se vrućina smanjivala kad se automobil kretao, ali to znači da automobil ima problema . Gledajući unatrag, pretpostavljam da to ima neke veze sa šumom mjehurića koji sam čuo.

Kad sam provjerio spremnik s rashladnom tekućinom, vidio sam da je tekućina još uvijek ispod maksimalne razine, što je u redu, bez curenja i tlo.

Jutros sam opet vozio, automobil se nije zagrijao i više nisam čuo žubor, pa sam mislio da nema ozbiljnih problema (možda sam previše optimističan ). Međutim, taj se simptom ponovno vratio maloprije kad sam vozio oko 10 minuta. Ovaj put primijetio sam da je razina rashladne tekućine postala još veća, još uvijek nemam pojma zašto, ali sigurno to ne bi bila brtva glave jer uopće nisam propustio.

Sada, kao Istraživao sam, postoji tendencija da se radi o problemu s topljenjem poklopca hladnjaka ili nedovoljnim tlakom, ali nisam siguran je li to točno.

Mislim da jest Bilo bi bolje da se raspitate ovdje prije nego što svoj automobil odvedete mehaničaru kako bih znao opseg problema.

Molim vas, pomozite ako znate, bilo koja pretpostavka bi bila korisna.

Jedan odgovor:
Move More Comments Link To Top
2013-05-20 18:51:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pretpostavljam da vam brtvi glava koja curi, ne morate vidjeti kako curi rashladna tekućina, jer ona može procuriti u komoru za izgaranje i izaći iz vašeg vozila u obliku pare iz repne cijevi. Može procuriti i u ulje, zato provjerite ima li ulja onečišćenja.

Može biti i jednostavno poput lošeg poklopca hladnjaka, možete ih testirati pomoću specijalizirane opreme, ali tako su jeftini. d samo ga zamijenite i provjerite nestaje li problem. Posao poklopca hladnjaka je omogućiti sustavu rashladne tekućine da vrši pritisak podignut točku ključanja. Ako čep ne dopušta sustavu da vrši pritisak ili smanjuje količinu tlaka, on može pustiti da rashladna tekućina zavrije i to mogu biti mjehurići koje vidite.

Postoji i jednostavan način da provjerite brtva glave. Izrađuju detektor curenja plinova izgaranja koji otkriva CO2 u rashladnoj tekućini što ukazuje na brtvu glave koja curi.

enter image description here

Uview Tester curenja izgaranja

Evo videozapisa kako to radi

Slažem se da zvuči kao curenje brtve na glavi. Imajte na umu da postoji mnogo načina kvara na brtvi glave i vjerojatno će SAMO smjer curenja biti ispušni plinovi u rashladnu tekućinu. To će biti slučaj ako je brtva fizički netaknuta i održava brtvu, osim pod izuzetno visokim tlakom u trenutku izgaranja.
Usput, ako koristite testni pribor kakav je preporučio Larry, potražite bilo kakvu, čak i najmanju promjenu boje tekućine. Na vozilu koje sam testirao i za koje se ispostavilo da ima loš HG, prijelaz je bio samo iz plave u blago zelenu, ni blizu žute ili čak potpuno zelene. Ako znate na što trebate paziti, vjerojatno možete samo promatrati žuborenje na poklopcu hladnjaka i preskočiti testni komplet, no teško je razlikovati od pukog zraka u rashladnom sustavu (koji ćete imati ako je razina nisko).
Larry i R, hvala na savjetu. Pitam se samo, ako je to bio problem s brtvom glave, zašto bi razina tekućine za hlađenje ostala nepromijenjena? Ako curi (bilo gdje), trebao bih vidjeti da se razina tekućine spustila, zar ne? U svakom slučaju, mislim da bih ga trebao odnijeti mehaničarima da provjere brtvu glave, ne želim vidjeti kako mi auto ovako umire.
@Trisism Brtva glave može procuriti. Komora za izgaranje proizvodi mnogo veći tlak od rashladnog sustava, tako da vam plinovi za izgaranje mogu curiti u rashladnu tekućinu, ali da rashladna tekućina ne curi u komoru za izgaranje, a time i gubitak rashladne tekućine.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...