Pitanje:
Ispravno ponašanje oznaka prednjih bočnih stranica Prelude iz 2001. kada su opasnosti uključene
Jason C
2016-02-23 03:47:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pokušavam dijagnosticirati prilično podmukao električni problem u Honda Prelude SH 2001. godine.

Moje pitanje je: Kad je kontakt isključen, a farovi isključeni, ali prekidač za opasnost uključen, kakvo bi ponašanje prednja bočna svjetla trebala biti? Trebaju li biti isključene, pune ili trepere s opasnostima?

U mom slučaju imam lijevu i isključenu desnu stranu, osim ako ne upalim i parkirna svjetla, u tom slučaju lijevu bočni treperi i desna se strana svijetli čvrsto. Dakle, nisam baš siguran što bi se trebalo dogoditi.

Ja sumnjam da bi trebali biti isključeni; Gledam električne sheme i čini se da svjetla za označavanje nisu spojena na relej bljeskalice, a čini mi se da je isključeno više smisla nego uključeno.

Nadam se da je netko s ovim autom mogao promatrati. Pretpostavljam da će se 97-01 ponašati slično.

U pravu si, žaruljice s oznakama trebale bi biti isključene kad se pritisne prekidač za opasnost. Uključuju li se i stražnja svjetla za označavanje?
@Ben Izvrsno, hvala. Čini se da se stražnji markeri ponašaju identično prednjoj desnoj strani. Straga i zdesna izgledaju u redu, čini se da je problem izoliran s prednje lijeve strane. Demoni su posjedovali FL signal, žaruljicu, parkirno svjetlo, kratka svjetla, relej bljeskalice i indikator signala crtice. Dakle, znajući da je desna strana u redu (oznaka uključena kad su parkirna svjetla ugašena, isključena kad su svjetla ugašena), mislim da je sužavam do točke uzemljenja u motornom prostoru koja je svima njima zajednička.
(S uključenim prekidačem lijevog pokazivača smjera: FL signal je uvijek isključen, oznaka + parkirno svjetlo trepću umjesto signala i pri 2x brzini, kratka svjetla trepću negativnim naponom, pokazivač crtice je 2x brzina; opasnosti pokazuju sličan problem sprijeda lijevo, osim pri normalnoj brzini umjesto 2x; uključivanje farova sa signalom ili opasnosti uzrokuje da FL oznaka i parkirno svjetlo trepere obrnutim indikatorom crtice crtice - sve je to prilično čudno).
Predložio bih da provjerite je li sve priključeno na odgovarajućem mjestu, znam da ponekad Honda konektori mogu biti slični. Ako izvučete sve priključke iz LF-a i uključite samo bočnu oznaku, možete li kopirati trepćuću bočnu oznaku? Tu je i konektor na lijevoj potpornoj ploči koji napaja mrežu multipleksa. Ovdje se nalazi i nekoliko žica za uzemljenje.
@Ben Hvala. Provjerit ću i ploču za udarce; to je na dijagramima. Problem zapravo dolazi i odlazi (obično se ne događa kada ga pokušavate pronaći), promijenio je i oblik prije otprilike tjedan dana (signal kada su svjetla nekad bila spora i nepravilna s pola uključenih kontrolnih svjetala). Također nije povezano s vodom, temperaturom ili kretanjem. Gotovo sam siguran da je negdje loša veza / kratko; ali dvaput ću provjeriti i sve priključke.
Oh, u slučaju da se netko pita, na kraju sam to pronašao kratko. Bio je to neki veliki konektor kabelskog svežnja unutar vozačevih bočnih vrata (da, tko zna) koji je još kratko, rastopio se i kratko spojio, čineći čudne stvari. Zamijenio i sve je bilo u redu.
Dva odgovori:
Jason C
2016-02-24 06:55:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je Ben spomenuo u komentaru, a nakon daljnjih eksperimenata i pažljivijeg pregleda shema ožičenja, otkrio sam da za ovaj automobil oznake trebaju biti svijetle tijekom parkiranja svjetla ili farovi uključuju se na upravljaču (uključujući kad je kontakt isključen).

 • Oznake bi trebale biti isključene u svim ostalim slučajevima, bez obzira na pokazivače smjera ili opasnosti.
 • Nikada ne bi trebali bljeskati.
 • Nick C
  2016-02-23 16:20:32 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Ovo zvuči kao klasični slučaj loše veze na točki uzemljenja - kao što ste primijetili u komentarima, gotovo sigurno zajednički između različitih lijevih svjetala. Skinite ga, očistite sve površine i ponovo sastavite, a to bi trebalo očistiti - vjerojatno vrijedi očistiti i ostale veze sa svjetlima.

  Hvala. Siguran sam da si u pravu. Postoje točke koje dijele isključivo sve uključene komponente. Na brzinu sam pogledao, to je nered od spajanja i stezanja ostataka od popravaka do starih oštećenja. Samo ću istrgnuti cijeli taj dio ožičenja i obnoviti ga s lijepim konektorima. BTW, savjest mi ne dopušta da označim okvir za odgovor, jer ovo nije bilo moje prvotno postavljeno pitanje, iako se razvilo u komentare, i ne želim biti taj čovjek koji mijenja pitanja. Nadam se da vam ne smeta.
  Treba proći minimalno vrijeme prije nego što možete provjeriti vlastiti odgovor. 48 sati ili nešto slično.
  Samo neko zatvaranje u slučaju da nekoga zanima; problem nije bio u samoj osnovi. Frustrirao sam se i odustao i odnio ga u trgovinu. Pronašli smo ožičenje u uprtaču blizu vrata koje se nekako skratilo i stopilo u velikom neredu ([bilo je odmah za volanom na pojasu s oznakom 5; bio sam usredotočen oko točke označene s 13) (http: // estore.honda.com/honda//images/parts/catalogs/EA/13S3001/estore/illustrations2/S303B0700.png)).


  Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
  Loading...