Pitanje:
Pražnjenje alternatora
Star Karr
2016-07-25 02:56:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Morao sam zamijeniti originalni alternator na svom modelu Zamaro iz 1998. godine u siječnju, imao sam 3 na tržištu i 1 OE, a svi se nastavljaju prazniti s uključenim zrakom i radiom. Mehaničar kaže da je u redu, ali mislim da postoji problem.

Alternator je povezan s ECU-om koji izgleda dobro radi. U čemu bi mogao biti problem?

Prazni li se samo u praznom hodu? Ili je to stalno? Imate li slučajno remenicu na motoru?
Je li vaš mehaničar objasnio zašto je mislio da radi ispravno? Kad kažete da ECU izgleda kao da dobro radi, jeste li stvarno testirali komande alternatora? Ili se čini da ECU nema grešaka?
Također, na čemu * točno * zasnivate zahtjev za otpust? Kako uopće znati da se prazni? Koje ste testove proveli da biste bili sigurni da je to slučaj?
Ima li automobil ampermetar? Fotografije sklopa s instrumentima čine da izgleda kao da ima voltmetar, ali ništa za pojačala.
@dlu - Postoji voltmetar, ali što se funkcije tiče, to je samo korak iznad svjetla idiota. Neće biti pretjerano točno.
Mehaničar je test pada napona rekao da je sve u redu. Sada na 5. alternatoru. Radi u redu, ali kad imam puhalo klima uređaja na pokazivaču baterije, u praznom hodu padne ispod 13. OE NIKAD to nije učinio. Mehaničar ga je vozio 3 puta na alatu za skeniranje i rekao da se čini dobro, nema šifri, ali vidio je što radi, ali ne zna zašto. Računalo ažurirano, sve ostalo izgleda u redu. Mislim da je to ožičenje alternatora. Ne osjeća se potreba za većim naponom. Ne mogu pronaći shemu ožičenja sustava za punjenje. Ne radim ništa od posla. Samo djevojka s problemom.
Jedan odgovor:
dlu
2016-10-09 01:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Snaga alternatora povećava se s okretajima u minuti - na automobilu to znači s brzinom motora. U praznom hodu izlaz alternatora može biti prenizak da bi mogao osigurati sva električna opterećenja, pa ćete vidjeti pražnjenje.

Da biste testirali alternator, možete gledati izlaz dok gledate povećati broj okretaja motora. Trebali biste vidjeti kako se izlazni napon počinje penjati zajedno s brojem okretaja motora. Pri normalnoj brzini krstarenja trebali biste vidjeti oko 14,2 V.

Još jedna stvar koju biste mogli provjeriti je veličina remenice na alternatoru, ako je remenica veća od izvorne, vozit će alternator pri manjoj brzini od izvorne, a alternator će trebati veće brzine motora da bi postigao punu snagu. U praznom hodu izlazna snaga bit će niža od vašeg izvornog alternatora i možda će biti dovoljno niska da proizvede simptome koje vidite. Ili je novi alternator mogao pobuditi vaš interes za ponašanje električnog sustava i vi vidite stvari koje prije niste primijetili. Ljudi su na taj način smiješni ...

Ako ne vidite dugoročne probleme s niskim učinkom - npr., Slabu bateriju, malu brzinu pokretanja kad pokušate pokrenuti itd. - tada bih rekao "vjerujte svom mehaničar. "Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...