Pitanje:
Moj Ford Focus 2009 ima puno vibracija kad je klima uređaj isključen?
isJustMe
2012-09-11 22:15:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Većinu vremena automobili vibriraju kad uključite klima uređaj, ali kod mojih je obrnuto, kad je klima uređaj isključen, automobil ima puno vibracija, ako upalim klima uređaj, zaustavit će se vibrirajući, već sam otišao kod mehaničara, oni su koristili skener i ne mogu ništa pronaći. Upravo sam promijenio svjećice i nema promjena.

To se ne događa cijelo vrijeme, ali događa se većinom, bilo kakav prijedlog što bih trebao provjeriti?

Tri odgovori:
Cᴏʀʏ
2012-09-21 02:24:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedino čega se mogu sjetiti je da nekako, kada je klima-kompresor uključen, dodatni obrtni moment na pogonu remena nekako smanjuje vibracije koje biste normalno dobili kad je kompresor uključen. Možda se spojka remenice kompresora ne odvaja pravilno kada isključite klima-uređaj.

Provjerio bih (ili zatražio mehaničku provjeru) remenicu zatezača i zatezača remena, remenice na alternatora i pumpe za vodu te općenito stanje vaših trenutnih remena. Vjerojatno je prerano da remen bude loš, ali ako imate problem s bilo kojom drugom remenicom, možda ste prerano istrošili remen.

Vibracija motora može također doći od puknuća ili slomljenosti nosači motora i / ili nosači mjenjača; mogli biste i one provjeriti. Teško da su ta dva problema povezana.

Možete li provjeriti okretaje kad je klima uređaj uključen ili isključen? Zatim, ako postoji mala razlika, isključite klima uređaj i povećajte okretaje tamo gdje je bio kad je klima uređaj bio uključen. Ostaje li buka i dalje?
Nick
2012-09-23 23:29:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trebalo bi uzrokovati MIL, ali zvuči kao da ventil u praznom hodu ne radi ispravno. Vjerojatno postoje barem dva ventila za prazan hod u vašem automobilu, jedan za rad s velikim opterećenjem (klima uređaj, servo upravljač, alternator itd.), A drugi za klima uređaj. Povećavaju protok zraka prema motoru kako bi se suprotstavili odvodu energije koji ta dodatna oprema uzrokuje.

Ako su normalni ventilatori u kvaru, klima uređaj u praznom hodu to nadoknađuje kad je uključen.

Inače bi loš nosač motora (već spomenut) uzrokovao loše vibracije na proizvoljnim okretajima u minuti (obično u praznom hodu!), a to ne bi izazvalo MIL.

Možete li mi reći što je MIL?
nema veze .. Svjetlosna lampica za kvar da nije svijetlila
chris
2012-09-25 01:40:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možda će vam trebati novi zračni filtar ... Imam 60k na svom i upravo sam promijenio zračni filter ... U praznom hodu je niže i nema puno vibracija ... Imao bih vibracije kad bih zaustavio i kad bih bio na 1500 o / min. Dobio sam zračni filtar k&n iz autozone za oko 53 dolara i neke promjene.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...