Pitanje:
Opskrbljuje li benzinski ili dizelski motor gorivo velikom brzinom kada ne pritiskate papučicu i još više
Mark Segal
2013-07-11 19:51:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Recimo da izravno povežem mali motor sa svojim biciklom i da sam nadčovjek koji mogu svladati bilo koju silu. Tada počnem voziti bicikl (koristeći noge ...) - motor se počne okretati, iako nisam "nisam ga pokrenuo" pomoću prekidača.

Znači li to da će, ako pritisnem papučicu (ili bilo što drugo) motora, primijeniti silu? Bilo na dizelskom ili benzinskom motoru.

Još jedno pitanje: Recimo da se automobilom vozim niz brdo relativno velikom brzinom i uopće ne pritiskam papučicu za gas. Gori li motor uopće gorivo, i u dizelu i u plinu? Ako ja (dok sam u brzini) isključim motor, hoće li se nešto stvarno dogoditi? Kad bih pritisnuo papučicu nakon što sam je isključio (dok se još uvijek okreće) - hoće li primijeniti silu? (i u dizelskom i u benzinskom motoru).

Ako sam tijekom vožnje odspojio nerad (tj. motor neće primijeniti nikakvu silu ako ne pritiskam papučicu pri bilo kojem broju okretaja i pritisnem kvačilo odvedite na nula okretaja) i pritisnite kočnicu dok se potpuno ne zaustavim, hoće li se motor "zaustaviti"? Ako to radim na brdu okrenutim prema dolje, nakon otpuštanja kočnica ubrzao bih i motor bi dobio okretaje, hoće li moći nastaviti primjenjivati ​​silu?

Konačno: Koja je razlika između "pokrenut motor" i onaj koji ne radi, pod pretpostavkom da se oba okreću?

Žao mi je ako tražim previše, pa ako biste barem objasnili princip bio bih vrlo sretan. Hvala vam!

Dva odgovori:
Alex
2013-07-12 00:00:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svi EFI motori isključuju mlaznice za gorivo kad se gas pritisne iznad određenog broja okretaja u minuti ili brzine (ovisi o proizvođaču). Lakše je otkriti na novijim modelima automobila s digitalnim mjeračem trenutne uštede goriva, kada se pri krstarenju od 55 MPH i otpuštanju papučice gasa, ekonomični prikaz očita od 30 MPG do najvišeg broja ili očitanje ostane prazno.

Na automatskom mjenjaču kada je birač stupnja prijenosa postavljen u neutralni položaj pri brzini autoceste, računalo motora omogućit će ponovno ubrizgavanje mlaznica za gorivo i zapravo podiže broj okretaja u minuti očekujući da će opet biti ubačen u brzinu. Na ručnom mjenjaču kada pritisnete kvačilo ili stavite birač brzine u neutralni položaj, broj okretaja motora pada u praznom hodu, gdje će računalo motora aktivirati mlaznice kako bi održalo brzinu praznog hoda.

Ako isključite motor ( s ključem) dok se kreće, automobil će se i dalje nastaviti, ali nećete ubrzati ili održavati brzinu. Ako je motor isključen, pritiskanje papučice gasa ne znači ništa.

Što je "EFI"? Ima li svaki motor ECU i "radi u praznom hodu"? Što kažete na male "niskoruske" motore? Hoće li djelovati i nakon što potpuno zastanu, a zatim premješteni vanjskom silom?
EFI = elektroničko ubrizgavanje goriva. Samo EFI motori imaju ECU-ove. Nisam siguran što mislite pod pojmom "u praznom hodu" jer će svi motori raditi u praznom hodu. Nisam siguran ni u motore s "niskom ruskom". Motor neće raditi nakon što se zaustavi dok ga ponovno ne pokrenete. Možete ga pokrenuti vanjskom silom ako ostavite kvačilo uključenim, stavite ga u 3. brzinu, uključite ključ u položaj "uključeno" i gurnete / povučete automobil. To se naziva "pokretanje pritiskom".
Mike Saull
2013-07-11 20:41:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Objasnit ću to za EFI motor s ručnim mjenjačem jer možda neće biti ravno prema naprijed s karburastim motorom ili automatskim.

Radi lakšeg objašnjenja smatrat ću motor "uključenim" "kad god je prekidač paljenja postavljen u" uključeno "stanje. To znači da je ECU uključen i nadgleda stanje motora i kontrolira njegovo ponašanje.

Za primjer bicikla s EFI motorom ako vam je bilo uključeno "paljenje" dok ste počeli voziti bicikl, tada bi ecu počeo ubrizgavati gorivo i uzrokovati iskru, tako da bi primijenio silu i koristio gorivo. Da je isključeno paljenje, ecu bi bio isključen i ne biste dobili gorivo ili iskru pa nećete dobiti nikakvu silu ako pritisnete papučicu.

Spuštajući se nizbrdo ne pritiskajući papučicu gasa uključeno paljenje trošit će znatno manje goriva (iako nisam siguran koristi li ecu nulu goriva), a motor će zasigurno i dalje iskreti. Ako biste okrenuli paljenje na dodatnu opremu dok se spuštate nizbrdo, eku će se isključiti i zaustavit ćete ubrizgavanje goriva i zaustaviti iskru kako papučica gasa više ne bi mogla ništa raditi.

Ako imate spojnicu a vi zaustavite motor će se zaustaviti. Ako nakon toga otpustite kočnice i spustite se niz brdo, dogodit će se jedna od dvije stvari.

1) ako vam je uključen ecu (motor uključen), motor će početi trošiti gorivo i iskreti se. (Bit će stvarno grubo dok ne dosegne ~ 700 o / min.) 2) ako vam se ecu isključi, motor će se okretati, ali nema goriva ili iskre, dakle nema ubrzanja.

Napokon, razlika između motora koji radi i ne ako se obojica vrte:

motor koji radi može onaj koji može nastaviti raditi iz energije koju proizvodi bez vanjske sile. Moderni motori trebaju zrak i gorivo kako bi zadovoljili ovaj zahtjev. npr. ECU uključen i okreće se

Motor je isključen ako bi se, kad se uklone sve vanjske sile, motor zaustavio. npr. ecu je isključen, pa motor ne proizvodi vlastitu snagu i vrti se samo zato što je povezan s kotačima koje ubrzava gravitacija.

Nadam se da će to donekle razjasniti ....Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...