Pitanje:
Izravnavanje guma
Iqbal Khan
2016-12-29 06:03:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Automobil: 2006 scion tc

Dakle, neki dan sam imao problem, dok sam vozio, udario sam u snažnu neravninu, a putnička bočna spona mi je tada ispala (pretpostavljam da nije pravilno zašrafio od zadnje zamjene) desna mi se guma tada okrenula skroz ulijevo i skliznuo sam do zaustavljanja. Nakon što sam pregledao klipnjaču, izgledala je dobro bez znakova oštećenja, unutarnja i vanjska strana još su uvijek bili zaključani maticom, a kuglični zglob s navojem koji se vijcima pričvršćuje u letvu upravljača izgledao je dobro. Vratio sam klipnjaču, zategnuo sve kako bih je mogao odvesti kući ulicom, ali shvatio sam da je poravnanje daleko. Kad bi mi upravljač bio u sredini, zakretao bi se udesno, samo okretanjem kotača za oko 15 stupnjeva ulijevo, mogao bih ići ravno. Provjerio sam poravnanje pogledom i shvatio kad je upravljač centrirao desni kotač koji je stršio udesno za otprilike 5 cm. Moje pitanje je, iako bi se vidjelo da su unutarnje i vanjske klipnjače na istom mjestu nakon što su iskočile, zašto bi moje poravnanje bilo isključeno? Može li na to utjecati išta drugo? Hvala, slobodno zatražite pojašnjenje ako možda nisam dovoljno objasnio. Također slika prikazuje kako suvozačeva bočna guma strši oko 5 cm udesno kada je kotač centriran, u usporedbi s ispravljenom bočnom stranom

Tire alignment when straight

Koja je godina / marka / model automobila? To je važno iz nekoliko različitih razloga, ali uglavnom radi osiguranja da vam pružimo najbolji mogući odgovor.
2006 scion tc, ažurirat ću pitanje na loše
Dva odgovori:
vini_i
2016-12-29 08:51:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iz vašeg komentara, unutarnja klipnjača izašla je iz nosača.

Prvo pregledajte kraj zgloba i nosač i pinon. Trebalo bi proći neko vrijeme da se zglob probije na putu. To može uzrokovati posuđe na navojima i kraju spoja. Nadam se da je čizma još uvijek u jednom komadu. Budite oprezni prilikom ponovne instalacije spoja. Čvrsto stezanje unutrašnjeg kraja klipnjače teško je bez pravih specijalnih alata. Zglob treba imati mehanizam za zaključavanje, kao što je ploča s jezičcima koji se savijaju ili postavljeni vijak. Ako ovaj spoj nema ništa od toga, upotrijebite CRVENO zaključano.

Drugi uzrok može biti taj da je nešto oštećeno ili se izgubi uslijed trzanja kotača kad je poluga izašla. Pregledajte ostatak ovjesa na labave ili savijene dijelove.

Napokon pronađite poravnanje. Obavezno uzmite prije i poslije ispisa . Pazite da kotač ili breg ne izlaze što bi moglo ukazivati ​​na savijene dijelove.

Vanjska klipnjača nije ono što se olabavila, već se unutarnja karika nekako odvrnula od sklopa letve upravljača. Pregledao sam navoje i nije bilo ništa loše, možda ću morati pregledati dio letve upravljača na koji se on zavrne. I ja sam razmišljao o istoj stvari, jer u drugim dijelovima mogu biti oštećeni. Idemo napraviti prolaz i provjeriti sve, te se uskoro odlučiti za poravnanje, hvala na unosu!
@IqbalKhan Ažurirao sam svoj odgovor.
Zahvaljujem na ažuriranju, definitivno ću se pobrinuti za zaključavanje. I pregledajte više nosač i zupčanik. Srećom, prtljažnik je barem još uvijek bio dobar. Ima mehanizam za zaključavanje, isto kao što ste rekli, ploču s dva utora, a sa stare šipke izgledalo je kao da su krajevi ploče savijeni preko ravnih rubova na unutarnjem kraju klipnjače, savijeni ih sve dolje način da to učinim sigurnim koliko sam mogao. Ažurirat će se!
Orb
2016-12-29 17:09:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pod pretpostavkom da se šipke i krajevi tračnica nisu okretali odvojeno i uzrokovali problem s poravnanjem. Vjerojatno je da je jedan kotač udario u rupu &, ​​a drugi se istrgnuo do kraja kada je spoj iskočio, da je kroz sklop stalka utrošeno puno energije, a često se događa da stezaljke koje pričvršćuju stalak za pregrada se savila na jednoj strani i tako stalak sada sjedi više s jedne strane, smanjujući duljinu s druge strane, iskrivljujući kut kotača.

Također su se i šipke & njihove niti mogle razvući ili čak saviti, pa provjerite sve, uključujući duljine šipki itd., kada imate priliku.

Također pripazite da stalak nema uskih mjesta kada su šine šine odvojene.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...