Pitanje:
Što provjeriti pri kupnji rabljenog automobila?
Reed
2011-07-22 15:40:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želim kupiti rabljeni automobil. Što mislite da bih trebao provjeriti (mehanički) prije kupnje (pogotovo ako je dizel)?

Ako niste potpuno sigurni u svoju sposobnost da u potpunosti provjerite automobil, razmislite o tome da zakažete inspekciju pred prodaju kod vašeg lokalnog mehaničara. Koštaju <100 američkih dolara i mogu vas obavijestiti o problemima koje nikada niste ni vidjeli. U slučaju moje nedavne kupnje rabljenih automobila, potrošio sam 80 dolara na inspekciju koja je pronašla šok koji curi i procijenio 600 dolara da zamijeni par amortizera, a na papiru sam potvrdio da su stražnje gume istrošene i da ih treba zamijeniti. Prodavač je spustio cijenu zbog zamjene šoka i zamijenio mi gume kao dio posla. Bilo je ** dobro ** vrijedno 80 dolara.
Provjerite jesu li web stranice za entuzijaste i provjerite je li netko objavio uobičajene stvari za provjeru. Imam Land Cruiser i prije nego što ga kupim provjerim web stranicu IH8MUD i imaju lijepa FAQ za slaba mjesta tog određenog modela. Sretno!
I dok uglavnom izbjegavam distributere zbog održavanja, oni su izvrsno mjesto za inspekciju, jer će obično moći provjeriti ima li otvorenih jamstava ili TSB-a.
Najvažnije mi je prilikom kupnje rabljenih je li automobil redovito servisiran i mogu li na njega dobiti pristupačno produljeno mehaničko jamstvo. Jamstvo će zamijeniti sve što se pokvari (osim stvari poput kočionih pločica itd.). Tada se ne moram brinuti zbog skrivenih problema.
Sedam odgovori:
Alex
2011-07-22 17:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Unutar automobila

Ručno: U priručniku potražite povijest servisa. Jesu li se redovito servisirale u ovlaštenom zastupstvu?

Pladanj za pepeo: Smrdi na cigarete? Prethodni je vlasnik za mene osobno bio pušač i prekidač dogovora.

Interijer: odgovara li količina habanja očekivanoj količini habanja automobila te dobi i kilometraže ?

Prtljažnik: Prisutna rezervna guma? Jack prisutan? Stanje tepiha?


Ispod haube

Motor: Čini li se da je čist? Ako garaža očisti motor, najvjerojatnije ima kvar poput curenja ulja

Uljni poklopac: Bijele kremaste stvari na unutarnjoj strani poklopca? Može ukazivati ​​na slomljenu brtvu glave ili je automobil korišten za puno vrlo kratkih putovanja. Odmaknite se, koštat će vas puno novca za popravak.


Vanjski dio

Stanje boje: Mnogo malih udubljenja i ogrebotina ukazuju na neuredan prethodni vlasnik. Obratite pažnju na rubove vrata i kutove bokobrana.

Prednji blatobran: Pogledajte donju stranu, ima puno ogrebotina? Prethodni vlasnik nije usporavao zbog neravnina. Mogu li vas koštati novi udari, kuglični zglobovi itd.

Kvake na vratima: Mnogo ogrebotina oko kvaka na vratima? Žena je bila vlasnik automobila prije vas, očekujte da ćete u automobilu pronaći male igračke i nakit. ;)

Oštećenja prilikom parkiranja na felgama: Mnogo oštećenja? Odmaknite se, popravak naplataka je skup, a dijelovi upravljača bit će istrošeniji nego kod pažljivih vozača


Test-drive

Upravljanje: Ubrzati tot 50 km / h na praznoj ravnoj cesti i maknite ruke s volana. Nastavlja li automobil voziti pravolinijski?

Kočnice: Idite na prazno parkiralište, ubrzajte do 50 km / h i jako pritisnite kočnicu. Koči li automobil u ravnoj liniji bez navlačenja kotača? Osjećate li vibracije protublokirnih kočnica (ako postoje)?

Mjenjač / kvačilo: Pomiče li se glatko? Je li kvačilo istrošeno? (Uključite se vrlo kasno, ne zaustavlja se prilikom uključivanja spojke bez ubrizgavanja malo plina).

Buka motora: Kako zvuči? Nema čudnih zvukova?

Šokovi: Slušajte škripave zvukove ili zvukove lupanja.

Temperatura motora: Da li automobil doseže normalna radna temperatura nakon nekoliko kilometara / kilometara?

Klima uređaj / grijač: Je li klima uređaj stvarno hladan? Pazite da ventilator ventilacije ne ispušta čudne zvukove.

Svjetla: Sve radi?


Pregovaranje o cijeni

Zamašni remen je skoro dospio? Pokušajte nabaviti novi, uključujući pumpu za vodu koja je uključena u cijenu

Klima uređaj nije dovoljno hladan? Pitajte dobavljaču da ga napuni rashladnom tekućinom.

Istrošene gume? Nema novih (dobrih!) guma = nema dogovora

I mislim da je pun spremnik plina dio dogovora. :)

Moram ovdje nešto dodati. Nedavno sam supruzi kupio rabljeni automobil. Bacio sam pogled na gume i pomislio da izgledaju dobro. Ubrzo nakon toga, moja supruga počela je slušati udarce koji su dopirali iz guma. Odvezao sam automobil mehaničaru koji je otkrio da se gume troše neravnomjerno, tako da su izvana, ali sa strane okrenute prema podvozju, mjestimice bile istrošene do metala. Na kraju sam platio četiri nove gume i poravnanje kako bih popravio automobil.
Što znači točka poklopca ulja? "Bijele kremaste stvari s unutarnje strane kapice? Mogu ukazivati ​​na slomljenu brtvu glave ili je automobil korišten za puno vrlo kratkih putovanja."? Neka slika? Sviđa vam se [ovo] (http://www.offroaders.com/tech/images/milky-oil-cap-2.jpg)? Ovo se pitanje premjestilo [ovdje] (http://mechanics.stackexchange.com/questions/6280/cream-on-oil-cap-how-to-maintain-a-car-that-drives-only-short-distances-in -nord).
Samo bih htio dodati da ako ste pronašli dobru ponudu, ali postoji miris dima, da se pomoću ozonskog generatora možete riješiti mirisa. To sam i učinio kad sam kupio svoj drugi automobil i zaista se u potpunosti riješio mirisa. Dakle, ako imate inače izvrstan automobil, vrijedi potrošiti 50 dolara za najam generatora ozona.
Za vozila u "Rust pojasu" vrijedi ustati na sve četiri i pregledati donju stranu vozila da li ima hrđe. Ovdje, na sjeveroistoku Ohaja, automobili razvijaju probleme s hrđom godinama prije nego što se pojave glavni mehanički dijelovi (motor, mjenjač).
James T
2011-11-06 11:56:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo su stvari koje provjeravam prije kupnje automobila (uz Alexov savjet):

 1. Provjerite ima li tekućina za hladnjak (na odgovarajućoj razini). Ako je tekućina hladnjaka prazna, vjerojatno curi radijator, vjerojatno je nisu promatrali, a motor vjerojatno oštećen toplinom. Termometar neće raditi bez tekućine hladnjaka, tako da neće vidjeti da se automobil pregrijao.

 2. Provjerite jesu li ulje i tekućina za mjenjač na odgovarajućoj razini. Pazite da izgledaju čisto.

 3. Prijeđite prstom (ili krpom) oko unutarnje strane ispuha (dok je hladno). Ako na prstu (ili krpi) imate hrpu crne čađe, vjerojatno gori ulje.

 4. S hladnim motorom skinite poklopac tekućine hladnjaka i pokrenite motor . Ako se mjehurići pojave nakon nekoliko minuta, odšetajte. Vjerojatno ima puhanu brtvu na glavi. Normalno je da se razina tekućine hladnjaka povisuje, jer će se ona širiti zbog topline. Pazite da tekućina izgleda čisto. Ako u sebi ima stvari, možda su koristili proizvod za brzo popravljanje kako bi popravili curenje.

 5. S uključenim poklopcem hladnjaka, vozite se i pustite da se motor zagrije. Zatim stisnite veliko crijevo koje dolazi od radijatora (krpom ili rukavicama za zaštitu od topline). Treba biti pod pritiskom. Ako crijevo ne tlači, može propustiti hladnjak ili nešto drugo nije u redu, a motor se možda pregrijao. Morat ćete usporediti zdrave automobile da biste vidjeli koliki je tlak normalan.

 6. Skinite poklopac za ulje i pogledajte unutra. Ako posvuda ima puno tamno suhih nakupina ulja ... motor se vjerojatno u nekom trenutku pregrijao i vjerojatno sagorijevao ulje.

 7. Neka netko stvarno brzo ubrza automobil. Ako vidite oblake tamnoplavog dima, vjerojatno gori ulje. Ako vidite oblake bijelog dima, moglo bi doći do puhanja brtve glave. Osjetite kako bi to trebalo izgledati obraćajući pažnju na zdrave automobile.

 8. Provjerite jesu li gume ravnomjerno istrošene. Ako je habanje samo na jednoj strani gume, kotači će vjerojatno trebati poravnati. Ako treba usklađivanje, možete ga pokušati upotrijebiti za smanjenje cijena. Ako su gume pri kraju svog života, uzmite u obzir da ćete vjerojatno morati uskoro potrošiti par stotina dolara na nove gume ako nabavite automobil.

 9. Provjerite radi li alternator. Možete provjeriti napon baterije multimetrom prije i nakon pokretanja automobila. Napon bi trebao biti veći nakon što se automobil pokrene.

Ako pokazuje znakove pregrijavanja, curenja tekućine hladnjaka, puhanja brtve glave ili curenja / izgaranja ulja. . Ne ​​bih kupio auto.

Moj termometar definitivno radi bez rashladne tekućine. (92 Civic) Ostaje skroz na vrhu. Ako ne pljušti hladna kiša, tada radi savršeno hladno čak i s praznim sustavom hlađenja. :-)
+1 dobra poanta oko alternatora - uvijek imajte sa sobom multimetar. Ako je alternator pokvaren, kolika je procijenjena cijena njegove zamjene? Čini se da je mehanički dio, kratki googlings daje između 40-500 USD, ovisno o tome radite li sami i o cijeni dijela dijela.
@JamesT Što se tiče točke broj 3, kako prepoznati jesu li crne stvari čađa ili samo prljavština, hahaha .... ?? Također neki proizvođači proizvode automobile koji ionako lože ulje? Tj.: Mercedes-Benz.
quentin-starin
2012-03-28 10:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iznenađen sam da ovo nije spomenuto.

Neka se na motoru izvrši test kompresije. To će otkriti mnoge velike probleme s motorom poput propuštanja brtve glave, oštećenih ventila / prstenova ventila. To je jednostavan, jeftin test koji vas može spasiti nekih od najskupljih popravaka koje bi vozilo moglo zatrebati.

Test kompresije apsolutno smatrao bih obaveznim na bilo kojem motoru s prisilnim indukcija (turbo ili superpunjač).

To može postati malo skupo za sve rabljene automobile koji će se testirati, kratko googlanje pokazuje da je cijena oko 100-400 USD. Hvala što ste podijelili +1
Ne morate to raditi na svakom automobilu koji pogledate, ali rekao bih da bi bilo glupo kupiti rabljeni automobil s prisilnom indukcijom, a da to ne napravite. Svakako je puno, puno jeftiniji od troškova popravka bilo kakvih problema koje bi izlaganje testa prije kupnje moglo izložiti. A ispitivač kompresije možete kupiti za manje od 50 USD; izvođenje testa nije teže nego mijenjanje svjećica. Ako vam trgovina citira nekoliko stotina dolara, pretjeruju.
Prvo možete napraviti vakuumski test, što je puno lakše, a zatim test ravnoteže snage ako postoji problem (također prilično jednostavan), a tek onda ako primijetite da postoji problem, napravite test kompresije i / ili curenja - što su malo kompliciraniji od ostalih.
Ricket
2011-07-22 18:36:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Treba uzeti u obzir nekoliko popisa za ispis:

Greg Sansom
2011-07-27 08:02:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako vam prodavač prikaže evidenciju usluga / knjigu dnevnika, provjerite evidenciju. Nazovite trgovce čiji su markice u knjizi dnevnika i provjerite imaju li evidenciju o servisiranju automobila.

Prazne knjige dnevnika mogu se jeftino kupiti s Interneta, a lako je pronaći vrckavog mehaničara koji će pečatom otisnuti knjigu dok ga šef ne gleda.

Prijatelj nedavno kupio Toyotu za oko 50.000 USD s punom poviješću dnevnika i 120.000 km na satu. Kad ga je odnio u lokalni prodajni salon za uslugu, rekli su mu da Toyotini zapisi imaju automobil koji ima više od 300.000 km. Tada je nazvao mehaničare čiji je žig bio u brodskom dnevniku i kažu da nikad nisu servisirali automobil. Mojem je prijatelju auto ponovno procijenjen i vrijedi samo oko 30 000 američkih dolara.

Ako vam se to dogodi (barem u Australiji), nemate apsolutno nikakav pravni lijek i mogli biste izgubiti puno novca.

Robert S. Barnes
2015-06-14 23:22:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nekoliko drugih stvari koje nitko nije spomenuo, a koje je prilično lako učiniti ili zahtijevaju samo jeftin alat.

 • Provjerite ima li na motornom dijelu zračnog filtra crnog ulja ili mulja. Ukazuje na preveliki pritisak u karteru koji prisiljava višak ulja i para kroz usis zraka. To bi mogao biti uzrokovan začepljenim PCV sustavom (jeftino za popraviti) ili velikim brojem propuhanih prstenova zbog pretjerano istrošenih prstenova (skupo za popravak).

 • Test balansa snage jako je jednostavno izvesti na većini starijih automobila, samo povucite čepove jedan po jedan i osigurajte da broj okretaja padne za isti iznos na svakom cilindru . Ako to ne učine, imate problem.

 • Nabavite vakuumjer i napravite vakuum test. Oni su jeftini, lako je to učiniti, a mogu se pojaviti ozbiljni problemi poput ispuhane brtve glave i pretjerano nepropusnih ventila.

Tyra Shortino
2012-03-23 03:30:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije potpisivanja svog imena na ugovoru i potpunog zaključavanja posla za rabljeni automobil, trebali biste provjeriti i značajke nadzorne ploče kao što su klima uređaj, zvučni sustav, kontrole svjetla i brisača i sirena. Također možete provjeriti brzinomjer za kilometražu vozila. Nakon toga otvorite poklopac motora i provjerite je li područje prašnjavo ili nije. Možda ćete htjeti provjeriti i ulje u automobilu. Da biste to učinili, možete upotrijebiti ronilac koji se nalazi ispod haube kako biste provjerili je li čist ili prljav. Ako je ulje čisto, auto je dobar za polazak. Ali ako je ulje prljavo, potrebna je zamjena ulja kako ne bi došlo do oštećenja motora automobila.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...