Pitanje:
Trebate li napunjenu bateriju za automobil u praznom hodu?
Shobin P
2015-06-08 14:23:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Planiram nabaviti Mitsubishi Lancer 1.5 iz 2001. godine. Automobil radi savršeno, ali ima gotovo prazan akumulator. Čak ni sirena ne radi ako se automobil ne vozi uokolo. (Iako čudno nema problema s pokretanjem)

Problem:

Automobil u praznom hodu radi samo 2 minute, a zatim se guši. Polako nakon 5 gušenja (kao da u automobilu nema goriva), on umire.

Mora li išta ovdje raditi baterija?

što bi mogao biti uzrok?

Dva odgovori:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2015-06-08 17:41:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zvuči kao da postoji problem s nečim u vozilu nakon što pređe iz otvorene petlje (prije nego što se senzori upotrijebe za pokretanje automobila) u zatvorenu petlju (gdje vozilo počinje koristiti ulaze iz O2, MAF i drugih senzora ). Prebacivanje se obično dogodi oko dvije minute od hladnog pokretanja.

Počeo bih s čišćenjem MAF-a elektroničkim čistačem (vrlo pažljivo - ili neka to učini trenutni vlasnik), provjeriti kada su zadnji put zamijenjeni senzori O2, provjeriti ispravnost rada jedinica za slanje temperature i očistiti osjetnik temperature usisnog zraka (IAT). Temeljito čišćenje kućišta leptira za gas / usisnog trakta moglo bi vam pružiti i pomoć.

Kao što je rekao Nick C, sumnjam da to ima bilo kakve veze s baterijom ili sustavom punjenja, s obzirom na to da vozilo nastavlja bez kvara.

je li činjenica od 2 minute bila poklon za vaše obrazloženje? znatiželjan!
Inače automobil vozi savršeno, ako je došlo do problema s MAF-om koji se neće prikazivati ​​tijekom vožnje?
@chilljeet - to je moj glavni razlog, da.
@Anarach - Pokazat ćete uglavnom u kilometraži s plinom, ali ne toliko u pogonskoj sposobnosti. Uglavnom, problem jednostavno neće biti toliko uočljiv, ali i dalje će biti tamo.
@Paulster - ovo ilustrira potrebu za spominjanjem čak i naizgled spornih točaka (točno vrijeme u ovom slučaju). Ne govoreći da se operativni tim tako ponašao prema njemu, ali vjerojatno bih to preskočio. :)
@chilljeet OP je bio vrlo sumnjičav prema određenom vremenu i stoga ga je spomenuo :-)
op je vrlo pronicljiv, rekao bih :)
Ako je baterija toliko slaba da s automobilom koji pokreće sirenu neće ni raditi, pošteno je pretpostaviti da će prelazak u zatvorenu petlju značiti da neki od senzora neće dati točna (ili bilo koja) očitanja. Nisam siguran zašto ovo nije predloženo, ali; dajte bateriji dobro dugo duboko punjenje.
Nick C
2015-06-08 14:38:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baterija ne bi smjela činiti razliku pod uvjetom da alternator radi ispravno. Međutim, ako nemate problema s pokretanjem, to sugerira da nije baterija glavni uzrok problema - više poput nečega električnog.

Iz simptoma koje opisujete zvuči više kao problem s punjenjem goriva - možda se pumpa za gorivo isključuje nakon kratkog vremena? Također je moguće da imobilizator čini nešto neobično - rezanje pumpe za gorivo kako bi zaustavio automobil?

Netko je predložio čišćenje kućišta leptira za gas .. ali problem praznog hoda vrlo metodičan i nimalo neujednačen, ovo me zbunjuje
Radni alternator neće nužno proizvoditi dovoljno snage da motor radi u praznom hodu ako je baterija prazna. Ali ako se auto pokrene, čini se malo vjerojatnim da je problem jednostavno ispražnjena baterija. Moj šogor je jednom imao automobil koji je dobro krenuo, ali bi se isključio nakon 30-ak minuta i više, a ne ponovno pokrenuo dok nije ostavio da stoji trenutak. Ispostavilo se da je to gorivo. (Kraj cijevi je dijelom bio začepljen u spremniku, jer je filtar s čvrstim krajem bio predaleko, gumeno crijevo nije bilo potpuno uključeno i puštalo je mjehuriće zraka, koji su nakon nekog vremena napunili komoru s ugljikohidratima.)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...