Pitanje:
Kako funkcioniraju sigurnosni pojasevi?
Sohalia Mathur
2016-10-20 08:57:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako funkcioniraju (rade) pojasevi?

Dijagram može biti koristan i opis funkcioniranja sigurnosnih pojaseva.

Kako povlačite remen?

Kako pravilno zakopčavate remen?

Sviđa mi se vaše pitanje +1. Dobrodošli na stranicu! Živjeli.
Postoji članak na [HowStuffWorks.com] (http://auto.howstuffworks.com/car-driving-safety/safety-regulatory-devices/seatbelt.htm) koji na to detaljno odgovara.
@Sohalia Znate, za [školski rad] (http://mechanics.stackexchange.com/questions/37685/how-could-seat-belts-improve-road-safety) Google je zapravo puno učinkovitiji * i * potpun za ovakve stvari. Ovo samo po sebi nije loše pitanje, ali pitam se hoće li vas nateranje drugih da rade vaše istraživačke zadaće zaista izvući najviše iz vašeg obrazovanja.
Dva odgovori:
anonymous2
2016-10-20 17:04:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pretpostavljam da ne mislite pitati kako vas pojas drži na mjestu. :) Pretpostavljam da pitate kako funkcionira mehanizam. Razdvojit ću ovo na dva dijela. Jednostavan mehanizam i zatezač.


Jednostavan mehanizam

Evo dijagrama: enter image description here
( Slika izvor)

Evo i objašnjenja:

Stvarni remen pričvršćen je na bubanj koji je pričvršćen na plavi kotačić koji vidite na slici. Većinu vremena možete slobodno rotirati. Također je opterećen oprugom tako da će se automatski povući.

U slučaju udara (ili neravnih cesta!), Metalna kugla (siva) pričvršćena na crvenu kandžu klizi prema naprijed. Odjednom se crvena pandža uhvati za plavi kotačić. Na slici nije prikazan blok crvene poluge tako da se ne može potpuno okretati. Taj blok također prisiljava metalnu kuglu prema naprijed tako da je jedini način otkačenja brave na remenu oslobađanje pritiska na ručici.

Ako imate uklonjiva sjedala u bilo kojem od svojih vozila, primijetit ćete da ako se sjedalo prevrne u određenim smjerovima, pojas će se zaključati. U mom slučaju, to je korisno za podizanje klupe. :)


Zatezač

Evo dijagrama:

enter image description here
( izvor slike)

I evo objašnjenja:

Na sebi automobil ima senzore koji šalju signal zatezaču u slučaju udara ili nekih vozila , brzo ubrzanje i usporavanje. Kad zatezač primi te signale, plin koji se brzo širi u osnovi eksplodira (crvena i narančasta). To prisiljava metalne kuglice da napreduju, prisiljavajući i sivi kotač da napreduje.

Ovo se postiže uklanjanjem bilo kakve opuštenosti sigurnosnog pojasa, držeći putnika (ili vozača) uz sjedalo. Ovaj bi sivi kotačić bio pričvršćen izravno na plavi kotačić na drugom dijagramu. U ovoj posebnoj postavci za zatezače, zatezač se može koristiti samo jednom.


Posebna zahvala @DucatiKiller-u što je ukazao na postojanje zatezača.

Grantly
2016-10-21 02:01:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da bih se nadovezao na ostale sjajne odgovore, moram naglasiti da sigurnosni pojasevi 'djeluju' kako bi rastezanjem smanjili utjecaj na putnika. U velikom udaru tkanina se prilično značajno rasteže, nemojte me citirati, ali možda centimetar ili dva. Ovo "dodatno kontrolirano putovanje" sigurnosnim pojasom daje ljudskom tijelu još nekoliko milisekundi usporavanja (tj. Malo sporije), tako da utjecaj stvarnih pojaseva na tijelo nanosi mnogo manje štete.

Nadalje, zato biste trebali odbaciti sigurnosne pojaseve svaki put kad su upotrijebljeni u velikom udaru. Odnosno - ako su se već istegnuli, neće se ponovno istezati i opasniji su.

Ovo je stvarno zanimljivo i nešto čega se nikad nisam sjetio .. biste li imali veze ili reference za ovo? Definitivno zvuči izvedivo.
https://thescienceclassroom.wikispaces.com/Seat+Belts :)


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...