Pitanje:
Zakretni klipni motor sa zakrivljenom putanjom
fernacolo
2016-05-29 05:15:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije nekoliko godina vidio sam dokumentarni film o učinkovitosti motora u kojem su ljudi testirali okretni klipni motor sa zakrivljenom putanjom. Tvrdnja je da standardni klipni motor s ravnim putem gore-dolje uzrokuje veliko trenje sa stijenkama dok klip putuje kroz komoru. Ovo trenje prisiljava upotrebu skupih prstenova i u konačnici smanjuje životni vijek samog bloka motora. Također ograničava linearnu brzinu klipa kako bi se spriječilo topljenje i otkaz motora.

Alternativa je bila pričvrstiti klip na osovinu u vrhu i učiniti da slijedi kutni put kroz komoru. Prikazali su čak i prototip. Ali to ne mogu pronaći na webu. Ako znate za to i možete poslati reference, bio bih vrlo zahvalan.

Ako pomogne, motor se testirao za motocikl.

UREDI: U pomoć je dodao skicu u nastavku. Tijekom skiciranja otkrio sam da mu je potreban klizni prozor oko šipke koji se spaja s osovinom, kako bi se spriječilo istjecanje plina / tekućine. To je vjerojatno najveća slabost. Ipak želim pronaći tim i prototip koji će to potvrditi.

enter image description here

Ovo je zanimljiv koncept. Morat ću to istražiti kad se vratim kući.
Izgleda li [ova slika] (https://patentimages.storage.googleapis.com/US20110297117A1/US20110297117A1-20111208-D00000.png) nalik onome o čemu govorite? Ako ne, što je drugačije ili što možete dalje opisati o onome što ste vidjeli?
@Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2 Hvala, ali ne. Dodao sam skicu. Kao što vidite, glava klipa je pričvršćena na osovinu koja prisiljava kružno / kutno kretanje, što bi trebalo smanjiti stres na zidovima. Tijekom skiciranja shvatio sam da nam treba neka vrsta kliznog prozora u spoju s osovinom, inače bi plin / tekućina curio. To je vjerojatno velika slabost ovog dizajna. Ipak me zanima projekt / prototip kako bih mogao prikupiti više informacija.
Pitanje ovdje? Nije pitana nijedna.
Dva odgovori:
DucatiKiller
2016-06-15 06:00:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedini dizajn zakrivljenih otvora za koji znam da su toroidni

Nisam uspio pronaći podudaranje sa crtežom, čak ni blizu. Pažljivo sam pogledao i parne strojeve.

Evo primjera toroidnog dizajna

enter image description here

Evo moderne makete sličnog dizajna.

enter image description here

To je prilično cool - izgleda poput okrugle verzije Napier Deltica ... https://en.wikipedia.org/wiki/Napier_Deltic
Phil
2018-06-01 13:37:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izradili smo motor, a tvrtku smo nazvali Pivotal Engines. dobro je radio, ali je postao žrtvom problema s upravljanjem.

http://www.pivotalengine.com/pistonrocking.html

enter image description here

Ovo zvuči kao da bi mogao započeti samo odgovor koji OP traži, ali treba više informacija.
@Phil: Možete li objasniti? Čini se da možete dati vrlo dobar odgovor na pitanje OP-a.
Wow, nisam očekivao odgovor nakon toliko vremena. Hvala @Phil,, upravo se toga sjećam iz dokumentarca. Evo objašnjenja o manje "klipu i šamaranju": http://www.pivotalengine.com/pistonrocking.html.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...