Pitanje:
Trebam li neki poseban plan održavanja automobila koji se vozi svakih nekoliko tjedana?
autobottodoggo
2018-03-11 20:09:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Radim od kuće pa rijetko moram koristiti svoj automobil. Lijepo je što i zimi može ostati čišći.

Trebam li učiniti nešto posebno za ovaj obrazac vožnje? To je moderan automobil (Infiniti G35), ulje mijenjam jednom godišnje potpuno sintetičkim, generalno držim spremnik benzina punim da radi u svježem gorivu, nedavno sam zamijenio akumulator.

Trebam li razmisliti o upotrebi goriva stabilizator? Je li to nešto što mogu raditi i još uvijek poluredovno voziti ili je to samo za pohranu? Još nešto što bih trebao raditi?

Ako ne vozite daleko, možda biste trebali razmotriti općenito držanje spremnika za gorivo napola punim umjesto punim, tako da svježe gorivo bolje razrjeđuje staro gorivo.
@Peter: Pokušavam ga zimi držati blizu punog kako bih spriječio kondenzaciju spremnika, ali to ću imati na umu dok se proljeće kotrlja. Hvala!
Jedan odgovor:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2018-03-11 20:22:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zvuči kao da ste za svoj automobil. Riječi savjeta:

  • Ako ulje želite mijenjati samo jednom godišnje, upotrijebite nešto poput Mobil 1 Annual Protection, što je potpuno sintetičko ulje. Dobro je za godinu dana ili 20.000 kilometara. Imajte na umu da ulje ovisi o vremenu i kilometraži.
  • Vožnja jednom u 1-3 tjedna po 20-30 minuta je mjesto za manje rabljene automobile. To zadržava sve podmazane, posebno brtve.
  • Zadržavanje spremnika za gorivo vrlo je dobra ideja. Zbog toga je u spremniku vrlo malo zračnog prostora, što znači da gorivo može upiti manje vode. Etanol u plinu s vremenom će upiti vodu. Što više zraka ostane u spremniku, to se više vode može apsorbirati.
  • Korištenje stabilizatora goriva nije loša ideja. Možete ga koristiti bez brige hoće li vam smetati motor ili kako radi. To je ono za što je zamišljeno. Dizajniran je kako bi gorivo održavao u dobroj formi, bez obzira spremate li plin ili ga upotrebljavate kao i do sada.
  • Možda biste trebali razmisliti o upotrebi uređaja s baterijskim tipom na bateriji . Može vam pomoći zadržati bateriju u vrhunskom obliku čak i kada se automobil ne koristi. Ne govorim o punjaču, već o nečemu što je dizajnirano za održavanje baterije poput Battery Tender. Na tržištu postoji puno različitih verzija, ovo je samo primjer.

Sve u svemu, mislim da ste to pokrili. Sumnjam da ćete imati problema sa svojim automobilom dok razmišljate o tome kako ga održavati i prema njemu se ponašati.

Veliki detaljan odgovor, hvala! Koristio sam Castrol Edge 0w30 (grupe zajednica ga zanosno nazivaju "njemački Castrol"). Poslao sam uzorak na laboratorijsko testiranje nakon svoje posljednje promjene, a izvještaj kaže da još uvijek ima izvrsne rezultate, čak i nakon godinu dana.
@RecoveringNerdaholic - Potpuno se slažete da je testiranje ulja najbolji način da "znate" što se događa s vašim uljem. Većina ljudi neće uzeti vremena niti potrošiti novac da ga provjeri. Ako vam ide (i automobilu naravno), ne bi trebalo biti problema s onim što ste radili.
Da biste dodali ovom temeljitom i informativnom odgovoru, još jednu dobru stvar koju biste trebali zapamtiti, kako bi se očuvalo zdravlje sustava naizmjenične struje, bilo bi pokretanje sustava nekoliko minuta svaki put kad stvarno vozite automobil. Na taj način brtve sustava i najvažnije brtva vratila kompresora ostaju podmazane i propuštaju puno manje plina nego što bi to učinile, tako da kompresor uvijek dobije pravilno podmazivanje kad god radi.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...