Pitanje:
Kako mogu saznati detalje motora koji nije originalan?
P.Brian.Mackey
2012-07-10 03:43:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam kamionet 86 Chevy C10. Motor je zamijenjen onim za što su mi rekli da je "354". Većinu posla koji sam obavio na automobilima obavljao sam putem Haynesova manuela. Ali, jer imam posla s drugim motorom, ne znam gdje pronaći informacije o specifikacijama okretnog momenta, kako itd.

Nisam profesionalac, ali imam pristojne alate i neke iskustvo. Znam mehaničara koji mi može pomoći u rješavanju teških dijelova, ali želim biti u mogućnosti napraviti neke osnovne stvari samostalno. Mogu li kupiti sijeno za ovu vrstu motora, ako da, kako da shvatim koju kupiti? Ili, što još mogu učiniti?

AŽURIRANJE
Pronašao sam brojeve "14101074" utisnute u stražnjem središtu motora, odmah iza rasplinjača. Prema nekoliko internetskih izvora, ovaj broj za lijevanje motora odnosi se na motor 305 koji pripada 82-92 Camaro. S obzirom da ima TPI, to ga čini između 87 - 92.

Jeste li sigurni da nisu mislili na 454? Znate li je li to mali blok ili veliki blok?
Ne znam je li to mali blok ili veliki blok niti kako to znati. Vjerujem da je izvorni motor bio 454, ali ovaj je motor definitivno manji. Dva momka bolja nego što sam rekao da je to bio 354.
Bio bih dobar s modelom 355 ili 454. Nemojte misliti da sam ikad čuo za model 354. Na temelju [ove teme] (http://forums.luvtruck.com/viewtopic.php?f=10&t= 6760) međutim to uistinu može biti 354
@MarkJohnson - Pa postoji, ali to su informacije o originalnoj opremi. Ovo je drugačiji motor.
Dva odgovori:
mikes
2012-07-10 07:18:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

na bloku se obično nalazi broj za lijevanje. Smješten je sa stražnje strane glave motora. Nemojte to brkati s pločicom sa serijskim brojem koja se nalazi na prednjoj strani bloka ispred glave cilindra sa bočne strane. Ova web lokacija ima nekoliko dobrih fotografija koje prikazuju obje lokacije.

Jeste li zaboravili vezu?
Mark Johnson
2012-07-10 04:05:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako možete pronaći drugu primjenu (vozilo) za taj motor, možete pogledati dijelove priručnika koji se odnose na motor za tu primjenu. Ili barem potražite informacije na internetu.

U blok će biti ubačeni brojevi koji bi ga trebali identificirati. Evo veze za početak, pod pretpostavkom da imate mali blok Chevy. Ovo izgleda kao lijepa baza podataka nakon što dobijete brojeve.

Još nisam našao te brojeve. Mogu li vidjeti ove brojeve s motorom koji je još uvijek u kamionu?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...