Pitanje:
Je li problem s pojedinačnim bravama ili sustavom daljinskog zaključavanja ulaza?
Robert S. Barnes
2016-10-27 14:03:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam prijatelja koji ima Mazdu 323 iz 2000. godine i koji je imao problema s bravama na vratima.

Počelo je da se prilikom upotrebe daljinskog upravljača bez ključa jedna od brava ne bi zaključala. Tada se problem proširio i sada ima tri brave koje se neće zatvoriti daljinskim upravljačem za ulazak bez ključa.

Odnio ga je u trgovinu i rekli su mu da tri brave treba zamijeniti. Međutim, pitao sam ga rade li brave kad koristi ključ, a on je rekao da sve brave dobro funkcioniraju s ključem, kao kad ubacuje ključ u vrata vozača.

Dakle, na temelju ovoga , Mislim da su pojedinačne brave vjerojatno u redu i da postoji problem sa sustavom daljinskog unosa.

Imate li ideja u čemu je problem?

UREDI 23. studenog 2016.

Ponovno sam razgovarao s prijateljem i ovo je trenutna situacija:

S daljinskim upravljačem zaključavaju se samo vrata suvozača na bočnoj strani.

Kada zatvori vozačeva vrata, sva se vrata zaključaju suvozačevih bočnih vrata. Jednostavno zatvara vrata bez upotrebe ključa ili daljinskog upravljača.

Kada zaključa ključem s vozačeve strane, zaključavaju se dvije suvozačeve strane.

Daljnje ideje?

ako pritisne prekidač na vratima, rade li svi?
Zvuči kao da bi solenoidi mogli ići loše. Sumnjao bih da su same brave. Brave mogu postajati sve kruće, što nije problem zamjene, već problem "očistiti i podmazati".
@rpmerf Pitati ću ga večeras mogu li ga dobiti.
Zanima me jesu li na 12,5v ili bilo što drugo kad je automobil isključen, brave previše ljepljive da bi radile, ali na 14v kad automobil radi, ima dovoljno soka za borbu protiv ljepljivosti da bi mogli raditi.
Prvo što bih učinio je provjeriti kutiju s osiguračima kako bih bio siguran da nisu pregorjeli osigurači.
Jedan odgovor:
Ben
2016-10-27 18:22:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako kvarovi aktuatora višestruke brave nisu nečuveni, predlažem da prvo provjerite ožičenje prekidača na vratima. Pogotovo onaj dio koji ide od kabine do vrata.

Također stariji sustavi središnjeg zaključavanja obično dijele uobičajene spojnice za snagu i tlo.

Mijenjaju li moja ažuriranja pitanja uopće vaše dijagnoze?
@RobertS.Barnes Bilo bi mi zanimljivo pogledati shemu ožičenja ako je imate. To je zanimljiv problem. Zanima me ima li sustav modul za centralno zaključavanje i ako ga ima, volio bih vidjeti je li dio daljinske brave ugrađen u modul. Predložio bih da stavite grafički multimetar ili da vam pomoćnik prođe kroz razne situacije zaključavanja i nadgleda izlaz iz modula ili ulaza na aktuatorima.
Mazda koja se prodavala u Izraelu tih godina dolazila je instalirana s daljinskim ulaznim / alarmnim sustavom marke Cobra, koliko znam. Jeste li upoznati s tim? To je na sebi imao moj 98 626.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...