Pitanje:
Promijeniti čeljusti s obje strane?
sweber
2015-08-10 16:55:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije četiri mjeseca imao sam zaplijenjenu kočnicu sprijeda lijevo. Klizni ležaj je zaglavljen, a vanjska podloga je istrošena više od unutarnje (na klipu). Nisam mogao ručno pomicati rukavce ležaja i koristio sam alat za ponovno pokretanje. Budući da čišćenje ležajeva nije pomoglo, brusnim papirom uklonio sam hrđu / oksidaciju iz rupa, očistio ih i sastavio novi časopisi s puno te posebne masti isporučene s njima.

Međutim, problem se vratio i razmišljam o zamjeni cijele čeljusti kako bih se riješio problema.

Treba li zamijeniti čeljusti s obje strane, iako postoji samo problem s jedne strane, kao što se to radi za gume, jastučiće i rotore?

UREDI: Automobil je mali Kia Picanto (BA) 2008, tek prešao 100 000 km

Čeljusti su jedan, čvrst dio, bez izmjenjivih ležajeva ("rupa"). Kao što sam rekao, već sam s privremenim uspjehom promijenio dnevnike (pokretni dio unutar rupe), kočnica sada ponovno radi vruće. Teško uočljiv pri maloj brzini, ali pri brzini od 130-140 km / h, ponekad mogu ponovno čuti taj zvuk vruće / istrošene kočnice i kočnica je znatno vruća od one na drugom kotaču nakon toga. (Također neobično: ponekad je buka 120 km / h, ponekad 140 km / h, ponekad je nema)

Konačno, ne želim se opet petljati s novim časopisima i moram isti problem u nekoliko mjeseci. Kočnica se prošli put jako zagrijala i volio bih je zamijeniti. Mogu ga dobiti za 100 €, što nije toliko u usporedbi sa 17 € za nove časopise.

Make, model, year? Doesn't make a difference about whether to replace in pairs but may help with common problems with this particular car
Oh and I don't know enough about the car you have, to tell you if their are slide kits for the caliper. If the slide is sticking and not the piston you should be able to get by without changing the caliper. Even then depending on the price of the caliper it might not be worth messing with. Calipers for some cars are as low at $15 US.
Pet odgovori:
Move More Comments Link To Top
2015-08-10 17:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Obično čeljusti ne mijenjate u parovima, već samo oštećenu stranu. Uz to, možda još uvijek nećete trebati zamijeniti čeljust kako biste riješili svoj problem, ovisno o dizajnu. Mogu biti komplet koji dolazi s novim rukavima, o-prstenima i mašću. Zamjena onih riješit će problem, ali opet ovisi o marki, modelu, godini.

"Generally you don't replace calipers in pairs" That's weird, I've always heard the opposite. Is there a reason you wouldn't replace them in pairs?
@Jerreck - Ako je ne treba mijenjati, to je bacanje novca. Sve dok klip nije smrznut u provrtu i nema curenja, vaša čeljust mora biti dobra za rad. Koristite ga dok ne umre. Tlak se izjednačava između dvije čeljusti iste veličine na istoj osovini, tako da bez brige, bilo da je čeljust stara ili nova. Ako vam netko kaže drugačije, samo pokušava dobiti više novca ili zapravo ne zna.
AiliwdvkejCMT I have worked as professional in the automotive industry for more than 20 years, most of that time was spent as a technician at a GM, and Acura dealers, I also teach in the automotive industry. Calipers just aren't replaced in pairs. No car or truck manufacture to my knowledge requires or even suggest replacing calipers in pairs. Do you have any documentation or sources that say otherwise?
Just what I've heard from friends. My apologies if I sounded critical, I'm a novoice mechanic myself and was just curious to see what the reasoning was.
@Jerreck to nije shvatio kao takvo. Samo pokušavam objasniti zašto je moj odgovor bio vjerodostojan. Vidio sam trgovinu dijelova koja vam ih pokušava prodati u parovima samo radi prodaje. Ali doista ne vidim niti jednu uglednu automobilsku trgovinu koja bi vam ih pokušala prodati u parovima. Ako su druga strana nije slomljena / oštećena, ne vidim nijedan razlog za to.
Ha, čini se da je konsenzus stručnjaka. To ću pamtiti. Hvala vam.
Nije u vezi s temom, ali @Movemorecommentslinktotop Sad vidim kako namjeravate premjestiti još komentara na vrh, neki se chatovi loše skrivaju, dajući pogrešan kontekst cijelom razgovoru. Moraju ovo promijeniti.
Shobin P
2015-08-10 19:15:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nema potrebe za zamjenom čeljusti zajedno, jer će vam biti teške po džepu, razlog zašto se pločice i rotori zamjenjuju zajedno je taj što rade u tandemu i rade trljajući jedni o druge.

S druge strane, čeljusti plutaju preko cijelog sklopa, tako da nema smisla mijenjati ih.

Možda ćete ih tamo morati oboje promijeniti. je onečišćenje kočione tekućine jer postoje šanse da bi mogli blokirati klip, pa ako je to pogođeno, sigurno će to utjecati i na drugo. (ako što prije otkrijete ovaj problem, možete jednostavno ispustiti sustav i nećete naletjeti na problem, ali ako je prekasno, tada morate promijeniti oba)

Jednostavno rečeno ako čeljusti nisu zaglavljene onda ih nema potrebe mijenjati zajedno.

Sad, u vašem slučaju, budući da je vaš automobil prešao više od 100.000 milja, bit će slične habanja i na drugoj čeljusti, pogledajte ih jednom a zatim odlučite želite li ih nastaviti mijenjati.

Contaminated brake fluid is not cause to change out calipers. You would just need to change out the fluid. The only thing which contaminates the brake fluid is water. This is an ongoing process, so regular flushes is all that is needed. I notice you said in the parens, but your bold type could lead one to believe otherwise.
@Paulster2 - * "Kontaminirana tekućina za kočnice nije uzrok mijenjanju čeljusti ..." *. Rekao bih da ste u osnovi u pravu, ali to ovisi o tome čime je kočiona tekućina bila kontaminirana. Ako se slučajno doda pogrešna tekućina, poput motornog ulja, ili čak pogrešna / nekompatibilna vrsta hidraulične tekućine poput tekućine za prijenos ili pogrešna vrsta kočione tekućine, onečišćenje može oštetiti brtve u čeljusti. (... nastavak)
(... nastavak) Mogli bi se rastaviti, očistiti i obnoviti novim brtvama, ali to nije u razini svih vještina (a plaćeni mehaničar to košta, pa bi zamjena čeljusti (nova ili obnovljena) mogla biti potrebno i najmanje skupo rješenje.
Dan
2015-08-11 00:13:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Često se čeljusti zamjenjuju u parovima iz sljedećih razloga:

  • Ako vam treba jedan, drugi ne zaostaje puno.
  • Ako je jedna čeljust jača ili slabija od drugog možda imate povlačenje kočnice (vozilo povlači na jednu stranu prilikom kočenja).
  • Još u dan kada je predstavljen fenolni klip rečeno je da su vam oba čeljusti trebala napraviti klip od istog materijala (metala ili fenola) ili biste dobili povlačenje kočnice.

S obzirom na to, ponekad ću promijeniti samo jednu čeljust i obično nemam problema. Stoga promijenite onu koja vam stvara probleme, a ako je potrebno, promijenite drugu kasnije kad dobijete vremena, novca ili ambicije da to napravite. Ako se kotač i dalje zagrijava, možda ćete htjeti zamijeniti i kočno crijevo. Unutarnji dio crijeva može se oštetiti i zadržati pritisak tekućine na čeljusti uzrokujući da kotač postane vruć i smrdljiv. Upravo se dogodilo na mojoj Hondi Civic iz 1994. s 270.000 kilometara.

Artome M.
2017-07-14 08:14:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Promjena jednog ili oba mora ovisiti o stanju čeljusti. Prije nekoliko godina PepBoys mi je ponudio "dogovor" na jednoj čeljusti, jer nisam mogao priuštiti promjenu obje istodobno, a druga strana počela se vezivati ​​gotovo odmah nakon toga. Bilo je to vozilo velike kilometraže (160.000 km) i očito su oba klipa propala. Mijenjati jednu po jednu dobra je financijska ideja, ali prema mom iskustvu ne možete jednostavno promijeniti jednu i zaboraviti drugu.

Dan
2018-05-07 01:58:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam gen 6 Celica s problemom vruće kočnice. Kolega tehničar predložio mi je da zamijenim oboje, znajući da sam sam radio posao i imao sam preko 150 000 milja (241 000 KM), i drago mi je što jesam. U mojoj posebnoj situaciji zamijenio sam stranu koja se zagrijavala, a kad sam skinuo čeljust s druge strane, bila je malo labavija nego što je trebala biti. Ispostavilo se da je vruća čeljust s desne strane bila simptom zaglavljenja lijeve čeljusti. Tehničar s zračnim alatima i dizalom puno će lakše dijagnosticirati ovakav problem i samo zamijeniti ono što je potrebno za problem, ali "kućni mehaničar" koji radi "uradi sam" može biti sigurniji u ovim situacijama ako radi samo obje strane i u nekim sam slučajevima uštedio novac jer bih vjerojatno nosio još jedan par jastučića i iskrivio drugi rotor da nisam istovremeno zamijenio obje strane.

Ovo je mogućnost razmatranja, moja se posebna okolnost obično ne dogodi, ali dogodi se.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...