Pitanje:
Kako nadograditi motociklističku bateriju na veću AH bateriju?
lalli
2016-03-10 17:09:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj motocikl (honda CBF150) dobio je 12V 3AH bateriju. Želim promijeniti osnovna prednja svjetla od 35w na veća snage i spojiti ih izravno na bateriju (ona nisu, a kolebaju se). Također želim u budućnosti dodati svjetla za maglu i USB punjače. Da bih to učinio, mislim da bih možda trebao povećati kapacitet baterije.

Hoće li zamjena trenutne baterije biti dovoljna za bateriju od 7AH ili ću morati promijeniti cijeli sustav (ispravljač i sve ostalo).

Više bih se usredotočio na nadogradnju alternatora.
Jedno od problema s kojim ćete naletjeti pri radu s većom AH baterijom jest da će baterija u većini slučajeva biti fizički veća. Na MC-u imate samo toliko mjesta ... Ako je jedini put veća baterija, možete razmisliti o odlasku na [postavljanje kondenzatora] (http://mechanics.stackexchange.com/q/25752/4152) . Također, niste sigurni što mislite pod pojmom "fluktuirati"? Mislite li da postaje svjetlije s brojem okretaja motora? Ili se stalno mijenja, svijetli, priguši i vrati natrag?
Ako ipak promijenite prednja svjetla, provjerite može li se kabelski svežanj nositi s tim. Stavljanjem 55W prednjih svjetala povećat ćete trenutni izvlačenje s 3 na 5 ampera. Također pripazite da u kućištu prednjih svjetala imate dovoljno mjesta za vaše novo ožičenje, tamo je obično prilično usko!
Tri odgovori:
Autistic
2016-03-10 17:46:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sigurno biste mogli staviti veću bateriju. Ono što se može dogoditi je da je ukupan predloženi izvlačenje previše za dinam i da će se položiti. Čak i ako ne pogine jer se obrasci upotrebe vašeg uređaja isprekidaju, dobit ćete niži vijek trajanja baterije zbog stalne vožnje biciklom. Ako je bavljenje sustavom punjenja pretvrdo ili preskupo, razmislite o LED svjetiljkama koje bi trebale povući samo 20% struje, ostavljajući više prostora za predloženu dodatnu opremu.

Odličan savjet +1
Nick C
2016-03-10 18:47:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što kažu Autistic i Chenmunka, ako želite povećati električnu snagu koju koristite (tako što ćete imati višu prednju svjetiljku), morat ćete generirati više snage - većim alternatorom ili dinamom / generatorom. Jednostavno postavljanje veće baterije neće pomoći, jer će se i dalje isprazniti cijelo vrijeme dok trošite više energije nego što generirate.

Zvuči kao da rezultat toga već vidite čak i sa svojim trenutnim svjetlima, ako se kolebaju s brojem okretaja motora - punu svjetlinu dobivate tek kad se alternator brže okreće i tako generira više snaga.

blalor
2016-03-16 01:39:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što su drugi rekli, veća baterija ga neće rezati. Ali možda ćete moći igrati igru ​​s drugog kraja: upotrijebite žarulju prednjih svjetala s manjim izvlačenjem snage. Neke LED žarulje troše manje energije od svojih žarulja sa žarnom niti za zadani učinak svjetlosti.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...