Pitanje:
Što se događa ako zamijenim ulje kad je motor hladan?
Jason C
2016-07-13 01:35:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uvijek sam mijenjao ulje u vozilima s vrućim motorom, jer u priručnicima uvijek piše da motor najprije pusti normalnu radnu temperaturu. Upute za zamjenu ulja na cijelom Internetu kažu i to. Nikad to nisam radio hladno, jer sve govori da se ne smije, i nikada to nisam dovodio u pitanje.

Opekao sam se više puta, sinoć je bio najnoviji, pa je teže izvadite filtar kad morate igrati operaciju na vrućem automobilu.

Zašto moram mijenjati ulje kad je motor vruć i što će se dogoditi ako ga učinim hladnim?

Kako se spaljuješ? Kada uklonite odvodni čep? Isprobajte OTC 5911, to je magnetni odstranjivač čepa za odvod, ima 12 "i drži ruku podalje od ulja. Zapravo nisam vlasnik ni jednog od njih, ali već sam ga koristio. Kad uklanjam odvodne čepove, jednostavno to radim ručno i pustite da čep padne u posudu i podignite je prije nego što ulje napuni posudu. Nemojte raditi probleme na ovaj način.
@Ben Nespretnost. Uvijek se opečem na preludiju sh, nema puno prostora za rad. Jednom sam kapnuo ulje na ruku, jednom sam naletio na posudu i poprskao je po sebi, a nekoliko puta sam se opekao na vrućim dijelovima mijenjajući filtar (filter na kanalu je duboko zakopan, ne mogu doći ni do njega odozdo i jedva ga vidim odozgo ... možda kad bih imao još nekoliko lakata u ruci, hahaha).
Pretoplo - razmislite o tome da pustite da se automobil ohladi do temperature "u redu za dodir". Iznutra će ulje biti znatno vruće od izvana i još uvijek će teći u redu. Ako ulje zamijenite hladnim, trebat će vam samo četiri puta više vremena, a vjerojatnije će ostaviti naslage umjesto da ih pometete.
Petnaest odgovori:
cdunn
2016-07-13 02:10:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prednosti njegove vruće izmjene su u tome što je ulje manje viskozno, tako da bolje teče, omogućujući istjecanju više starog ulja. Također će se brže odvoditi.

Znam kad odradim svoje, pustim da se motor zagrije, ali ne do pune radne temperature. Čak i kroz lateks rukavice, ulje s punom temperaturom opeklo bi mi ruku, a mogu i bez toga. A kad se dobije barem više od toplog, ali ne i vrućeg, stvari teku stvarno dobro. Na ovaj način dobivate najbolje od oba svijeta, uključujući i to da se ne opečete.

Nadam se da to pomaže!

Osobno koristim guste rukavice od kemijskog lateksa 1/4 ruke. Pomalo su nesposobni pokušati odvrnuti ili rukovati čepom za ispuštanje ulja, ali zaista je lijepo definitivno ne izgorjeti i održavati čistoću. Dobivam svoj bicikl do pune temperature i na taj način nemam problema. Moje mišljenje je da je nekoliko dolara za rukavice dobro utjecalo na vrijeme.
Što se tiče izgaranja ruku, ako uklonite čep korita i on padne u posudu u koju ispuštate vruće ulje, odolite iskušenju da ga brzo zgrabite. Ostavite ga tamo dok se ulje ne ohladi. Inače vas prilično boli i tjednima nakon toga nećete imati dlake na ruci / podlaktici.
SteveRacer
2016-07-13 09:52:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nema problema hladnim radom, već bolje vrućim, tako da ulje lakše teče. Odgovarajući alati pomoći će, pa tako i iskustvo. I mene su dosta opekli, ali to je zato što nisam baš vješt i radio sam u okruženjima s "brzim podmazivanjem" gdje je kupac u čekaonici nakon silaska s autoceste, a nisam imao luksuz da bilo koje vrijeme hlađenja.

Trik u sjeni koji ne košta ništa, jest zabijanje vijka za suhozid u dno filtra za ulje. Nakon što se posuda potpuno isprazni, izvucite vijak i ispustite "rezervnu" količinu ulja u filtru. To ublažava većinu šanse da se opečete tijekom uklanjanja filtra i posao učini puno čišćim.

To je prilično cool trik. Da barem moj filtar nije vrsta uloška ...
+1 za savjet.
rpmerf
2016-07-13 05:30:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sjetite se šalice s talogom (prljavština, pijesak). Ako ga stvarno dobro protresete, izbacite, izvući ćete većinu svega. Ako pustite da odstoji preko noći, prljavština i pijesak talože se na dnu. Kad ga želite izbaciti, odlažete uglavnom vodu, a veći dio taloga i dalje je na dnu čaše. Vaše je ulje slično topu koji pokušavate očistiti. Omogućavanje da se barem djelomično zagrije omogućuje ulju da cirkulira kroz sve prolaze i podiže bilo koju pušku koju želite ukloniti.

Žao mi je, ali vaša analogija nije dobra. Ne iscrpljujemo ulje okrećući automobil naopako kako bismo ga usisali s vrha. Isušujemo ga s dna, pa ako se sva puška slegne na dno, to ne predstavlja problem, osim ako je toliko gusta da ne može izaći iz odvodnog čepa. Ako je ulje toliko naglo, samo ga zagrijavanje automobila neće popraviti. @cdunn ima točan odgovor.
@DeanMacGregor * "Ne trošimo ulje okrećući automobil naopako ..." * Čekaj, stvarno? ČINIO SAM SVE POGREŠNO.
Filter je za gunk. Zagrijavanje motora znači smanjenje viskoznosti ulja.
Brad
2019-05-12 19:22:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Logično je da će se nečistoće i sve čestice teže od ulja taložiti i zadržavati na bilo kojim vodoravnim površinama motora kroz koje ulje prolazi. Većina bi se trebala smjestiti na dnu posude za ulje gdje se ulje sakuplja zbog gravitacije. Kako ulje sjeda i hladi se većina sedimenta taložit će se u koritu za ulje zajedno s uljem. To čini učinkovitijim brzo ispuštanje većine ulja iako je manje viskozno. Međutim, budući da dno posude za ulje nije oblikovano poput lijevka, velik dio ulja jednostavno će prijeći preko teškog sedimenta dok se isušuje, iako početni brzi protok velikog volumena taloženog ulja može nositi priličnu količinu to. Zamišljajte to poput pospremanja zlata i ispuštanja vode iz gnojnice dok se zlato taloži. Stoga je logično da će ispuštanje vrućeg ulja iznijeti veći dio sedimenta koji je u njemu suspendiran prije nego što se ima priliku podmiriti iz ulja. Ako netko ima kontrapunkt ovom obrazloženju, neka me obavijesti. Zahvaljujući stavovima svih ostalih. Sve sam ih pročitao i cijenim sve doprinose. PS Moja počasna diploma bila je iz znanosti o kemiji i energiji & Fuels Science.

Aram Alvarez
2016-07-13 08:08:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kad zamijenim ulje, motor pokrećem dovoljno ugrijan, ali nikad "nedodirljiv vruć". Nikad na radnu temperaturu, eto što? 180F stupnjeva? Pustio sam da dobije temperaturu s kojom se mogu nositi. Zatim pustite da se cijedi cijelo vrijeme. Obično otkopčavam odzračivač i uklanjam mjerač štapa kako bih ubrzao postupak. Ulje izlazi toplo, ali nedovoljno da mi opeče ruke, recimo poput vruće vode za tuširanje :)

Bevan
2016-07-20 10:48:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako nije izravan odgovor na pitanje OP-a, savjet koji su mi ponudili moji brojni kupci:

U novom Ford Rangeru s 3,2-litrenim Duratorq TDCi ("PUMA" P5AT) dizelskim motorom , ispuštanje cijelog ulja može uzrokovati kvar motora jer se pumpa za ulje ne samousisava i ulje se mora brzo ispuštati i dolijevati. Nema nagiba kave dok se istječe, trebate se vratiti kad se protok uspori, tako da pumpa za ulje i dalje održava da je dobra. Iz tog razloga je bolje hladiti ga jer ulje zadržava dovoljno viskozno da neko vrijeme visi u usisu.

Kvalitetni inženjering, dečki. Ford je sam zamijenio motore jer je njihovim vlastitim tehničarima predugo trajalo / isušivalo se previše !!

Mark P
2019-04-27 18:47:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razmišljam o ovom pitanju neko vrijeme (oko 40 godina) i znam da je vaš prijedlog da se radi vruće / toplo tradicionalni pristup, ali kao Mech E i primjena neke tekućine i znanosti o materijalima na to i napravio neke eksperimente, mislim da to nije točno. Možda su razlika u tome moderna ulja s više viskoznosti.
Kada se ulja s više viskoznosti zagriju i premještaju, postaju viskoznija - ljepljivija - što otežava i sporije ispuštanje ulja iz korita i iz viših dijelova motor. Osim toga, nakon što motor radi, ulje se raspršuje po motoru, umjesto da sjedi u ležištu i mora putovati dalje da bi došlo do odvoda.
Eksperimentirao sam na svom Fusionu iz 2013. i otkrio da se gotovo sat vremena brže prazni ulje do točke kada bi se ulje usporavalo, odvodi se da kaplje kap u najmanje minutu ako je ulje hladno. IOW, ulje se brže odvodi kad je hladno. To govori samo o vremenu izbacivanja ulja i pretpostavlja da je dio uklonjen iz motora u tom trenutku jednak i ne rješava pitanje ostataka koji dolaze s uljem. Eksperimentirat ću sa svojim Jeepom iz 2018 koji uzima ulje od 0 kilograma tijekom sljedeće godine da bih vidio je li to drugačije. Koliko vrijedi ...

Tim
2019-06-28 21:08:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cijeli život jedina vozila koja nikada prije zagrijavanja ulja nisam zagrijavao su moji motocikli. Trenutno vozim Buick Regal iz 1996. godine s 3,8 V6. Kada sam ga kupio, imao je 43.000 milja 2010. godine. Sada ima 183.000 milja i još uvijek je snažan. Imam Dodge Dakotu iz 2000. godine, s 4.7 L V8 na kojem je 110000 milja, a kupio sam ga 2000. godine. Također Ford Focus iz 2012. s preko 90.000 kilometara. I oni još uvijek idu snažno. To je moje dosadašnje iskustvo o izmjeni toplog i hladnog ulja. Imam pedesete i već dugi niz godina mijenjam vlastito ulje. Dakle, to vrijede moja dva centa. Ne slažem se ili ne slažem s onim što je bilo tko drugi rekao da je ovo upravo ono što radim godinama i dobro mi je pošlo za rukom.

Zvuči kao da ulje redovito mijenjate, možda * često *. Ova je navika daleko važnija od mijenjanja vrućeg i hladnog.
Travis
2018-01-11 01:01:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako želite iz motora izvući najviše ulja, promijenite ga hladnim. Motor vam je bio vruć kad ste ga zadnji put pokrenuli. Ulje je teklo u posudu sve dok motor nije bio hladan. Ako ga promijenite vrućeg, ulje nije imalo dovoljno da se potpuno isprazni. Ako ga zagrijete, jednostavno vraćate ulje na vrh motora zajedno s nečistoćama koje su se već ispraznile i slijegle. Ako zabrinuti zalijepite laganu krpu u odvodnu rupu i zamijenite je. Hladno je pa nije problem to učiniti.

Dobrodošli na stranicu. Drago mi je vidjeti vas kako priskačete u pomoć. Primijetio sam da ste dali odgovor na staro pitanje koje ima prihvaćen odgovor. U tome nema ništa loše, ali vaš odgovor izravno proturječi prihvaćenom odgovoru. Imate li referencu za sigurnosno kopiranje svojeg zahtjeva?
Russell Dp
2018-05-27 00:15:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja podržavam mišljenje o isušivanju ulja kada je hladno. Ulje je imalo sati da se potpuno isprazni iz dijelova motora i skupi u posudi. Razumijem prednosti viskoznosti bržeg ispuštanja vrućeg ulja, međutim, ideja da se uzburkaju sve te nečistoće pumpanjem natrag kroz motor samo da bi se zagrijalo nema smisla. Mijenjam ulje kad imam vremena da malo odstoji, tako da vrijeme nije problem. Ovo je samo slatkiš ... Svatko tko je spreman izazvati prevladavajuću praksu s malo istraživanja?

jobe
2019-09-09 11:15:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Što se događa kada ispustite ulje kad je hladno? Ništa ...

Što se događa kad ulje ispustite kad je toplo? Ništa ...

Što se događa kad ulje ispraznite vrućim? Ništa ...

Korištenje ispravnog ulja i filtra, uz izmjenu ulja u odgovarajućim intervalima i održavanje ispravne razine ulja su važne stvari na koje se treba koncentrirati. Temperatura ulja tijekom promjene nije problem.

user57530
2020-05-14 20:13:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Slažem se s hladnim isušivanjem. Ulje s više viskoznosti, na primjer 5W-20, ispustit će se brže pri tanjoj viskoznosti (5w) nego pri 20w, a svo ulje u motoru bit će prisutno u i oko ispušnog čepa u uljnoj korpi, za razliku od cijelog unutarnje dijelove motora nakon što je radio.

gursel ozal
2020-07-11 12:42:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

izgleda da ima smisla da je pražnjenje ulja hladno nakon što su se sve teže čestice nataložile na dnu put. Moderna sintetička ulja s više viskoznosti nemaju problema s sporim protokom pri ispuštanju bez zagrijavanja motora. Ovo je također sigurniji pristup.

user54267
2019-12-25 03:41:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

promijenio ulje s hladnim motorom; sada vjerujem da je to JEDINI put. Posebno s novim sintetičkim uljem koje je dizajnirano da teče pri 0 F

** zašto **? Ponekad pomaže iznijeti sve razloge, a ne ostaviti ih podrazumijevanim.
MD707
2020-05-09 10:07:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nemojte zagrijavati motor za zamjenu ulja ako koristite višerazredno ulje. Primjeri višerazrednih ulja su 5W30, 10W40 itd. "W" znači "zimska" temperatura (hladna). Broj ispred "W" je viskoznost ulja kada je hladno. Ako na primjer koristite 5W40, to znači da je viskoznost 5 kada je ulje hladno. & viskoznost na radnoj temperaturi je 40. Neki aditivi koji se dodaju ulju šire se (zgušnjavaju) kada se zagriju. Viskoznost broj 5 manja je od viskoznosti broja 40. Baš kao što je viskoznost vode niža od viskoznosti meda ili kečapa.

S obzirom na to da se višerazinska ulja u automobilima koriste već oko 50 godina, a svi ostali odgovori kažu da ulje zagrijavaju ....


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...