Pitanje:
Imam ovaj vijak u gumi, trebam li ga začepiti ili zamijeniti?
Marcos Storchevoy
2019-10-06 21:00:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Trebam li gumu začepiti, zakrpati ili zamijeniti?

Možda nećete trebati donijeti odluku; trgovine će odbiti staviti utikač ako misle da je to problem.
To nije čavao.
Imao sam supersraf koji izgleda točno tako. Gumu je uzeo na popravak, a vijak je uopće bio zaglavljen u gumi. Izgubio ga je prstima i nije se izgubio zrak. Pa ako imate vremenski prozor i sigurno mjesto, pokušajte ga povući. Ako se guma ispuhuje, to je bio proboj, ako je samo škripac možda biste imali sreće.
Da, odvest ću ga u servis, kad budem imao vremena za svaki slučaj.
@Criggie Možda bi bilo dobro to učiniti na prilaznom putu servisne radionice (ili s rezervnom gumom u pripravnosti) kako ne biste imali previše problema ako se ispuše ...
@shoover Ako vam je samo čekić ...
Da, ** nemoj ** samo ga izvuci. Ako prođe do kraja, još uvijek pomaže začepiti rupu. Ključno je pratiti inflaciju tijekom vremena. Ako se ne ispuhuje ili ispuhuje dovoljno sporo da biste mogli doći do trgovine kad je otvorena, učinite to. Inače bi vas tamo mogla dovesti fiksna kutija i to je ** puno ** jeftinije od vuče. Osim ako ne možete i ne želite staviti rezervnu.
Nemam namjeru to sam izvući. Odvest ću auto na popravak guma i vidjeti što kažu.
@shoover ako OP nastavi voziti po njemu, postat će čavao ...
Osam odgovori:
zipzit
2019-10-06 21:32:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Taj izgleda preblizu bočnoj stijenci. Donesite $$ i zamijenite. Ovdje se nalazi referenca

Tire repair zone

Očigledno da smjernice za popravak guma potječu od smjernica koje je postavio USTMA (američki proizvođač guma Izv.) Očigledno je da je ta referenca dizajnirana da pomogne u prodaji guma, ali prilično je sigurna, zvučno navođenje.

I dobar izvor, jasan dijagram. Neki profesionalci koji poznaju gume zapravo smanjuju popravljivo područje jer ni to što je na rubu čelika nije dobro ...
OK, hvala, znaš li koliko dugo mogu voziti ovako?
1) Moguće je da ako je vijak stvarno kratak, još nije probušen iznutra. Izvucite ga, provjerite pritisak i krenite dalje. 2) Moguće je da je vijak dugačak i da začepi vlastitu rupu. Uklonite ga i pssssst, zrak ispušta do nule. 3) Najgori je slučaj da morate propustiti gumu u najgorem mogućem trenutku, dok nosite najbolju odjeću. 4) vožnja na praznoj gumi stvarno je loša ideja. Uništava rub i to je veliki $$. Najbolje je popraviti ovo .. radi ono što i mi ostali. Promijenite odmah na rezervni, pričekajte dan isplate, kupite novu gumu. : ^)
Zašto se rame ili bočna stijenka ne mogu popraviti?
Ne, previše opterećenja na bokovima gume tijekom vožnje. Ta bi se rupa povećala, a ako dramatično propadne, to bi moglo biti stvarno loše. Područje tkanog čeličnog pojasa PUNO je stabilnije u regiji. Opterećenje je bolje rasporediti na veće područje.
@Sean trebali biste objaviti zasebno pitanje.
@zipzit Rekao bih da je nemoguće da vijak začepi rupu. Nema šanse da je materijal za gumu dovoljno mekan da zaobiđe nit, osim ako netko nije upotrijebio odvijač
@Nelson `Moguće` je moja karta za izlazak iz zatvora. pa da, kako da znamo da mu vijak na gornjoj fotografiji nije zavrnuo nesretni bivši? Definitivno sam vidio okrugle čavle koji su nakon uklanjanja omogućili gumi da propušta zrak. Sve se odnosi na dizajn [caltrop] (https://en.wikipedia.org/wiki/Caltrop).
@Sean Duga priča: Kratka priča bočnog zida i vanjskog profila se previše savijaju da bi to bilo popravljivo područje. Zakrpa i / ili čep se ne bi u potpunosti zatvorili, pa bi savijanje tog područja (imajte na umu da vam se guma prirodno ispupči kad se napuni zrakom) prouzrokovalo rani kvar. (Kad sam radio popravak guma, znali smo da ljudi "to sami rade" na bočnoj strani, a zatim se vraćaju za otprilike sat vremena po novu gumu.)
Ne pratim ... na priloženoj slici čini se da je vijak gotovo do druge "rupice" i nije ni blizu bočne stijenke. Sad se pitam da li se većina gume nekako ne vidi na slici, jer ako slijedim krivulju gume prema dolje od mjesta umetanja do tla, čini se da je vrlo blizu sredine gume.
i definitivno izgleda više od 1/2 "od ruba gaznoga sloja (iako je to teško reći bez lipe ili nešto slično, ali vizualno bih pretpostavio da je prva rupica oznaka 1/2")
@Michael. Kut fotografije je pomalo čudan. Ponovno pažljivo pogledajte tu fotografiju. Vidiš li one malene gomile? Postoje poput dva reda glavica koji se izvode u TOČNO istom području kao i vijak. One su zapravo izbušene zone za ispuštanje plina u gumenom kalupu za gumu. Omogućuju istjecanje plina zarobljenog u kalupu za zatvaranje gume i ne zaglavljivanje kao mjehurić u gumi. I evo u čemu je stvar. Da su te nubice na području gaznoga sloja, istrošile bi se za otprilike 25 kilometara putovanja. Činjenica da su i dalje vidljivi je provjera da je vijak na samom rubu čeličnog remena (ili malo šire)
zipzit - pogledajte fotografiju u mom odgovoru. Zanimljivo je koliko je mjesto na originalnoj fotografiji nevidljivo i prema tome koliko je obmanjujuće.
Matthew
2019-10-08 00:20:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao "tip" koji to popravlja, dugo i kraće je to što to NE bih popravio. To nije financijska odluka, to je sigurnost. Čelični akordi su najjači dio. Vi biste ih bušili i zauzvrat otvarali kvar bočne stijenke.

Bio bih spreman zamijeniti ga, ali mogao bi se popraviti kao osobna usluga (još uvijek se NE preporučuje). Ali razumijevanje guma je komplicirano. Jednostavan odgovor: ako ga popravite, rekao bih da postoji 30% šanse za apsolutni katastrofalni neuspjeh, 30% šanse za kontinuirane strukturne probleme, 30% šanse da se ništa neće dogoditi.

Ali kao što je prethodno spomenuto, to je ZATVORNO LOŠA IDEJA DA GUMA NE PROPUSTI ZNAJUĆI DA NIJE ZVUČNA, a vrlo skupa. Osim toga, vaš kotač možda neće biti uravnotežen da postigne savršenu ravnotežu ako mu se poploči ili ispuhne, a to može uzrokovati pretjerani stres na ostalim komponentama (vidio sam da uzrokuje kvar pogonskog vratila u neobičnim uvjetima - bio je dovoljno klimav da bi stvarao probleme). / p>

Moj odgovor: Zamijenite, ako si ne možete priuštiti rezervne, ali ako je to ušteda prostora, popravak je sigurniji od korištenja rezervnog. Gornji dijagram je ono što smatramo sigurnim. A to znači da biste OZBILJNO oslabili gumu da biste to popravili. Zbog drugih problema teško da će potrajati dugo.

Vau! Ovakve mogućnosti kvara guma znače da je vrijeme da ozbiljno razmislimo o preispitivanju guma iz osnova i da ih dizajniramo s različitim materijalima i mehanikom kako se ne bismo suočili s tim problemima (https://mechanics.stackexchange.com/questions/41250 / punjenje-guma-s-nečim-osim-zraka-za-izbjegavanje-probijanja-gnjavaža). Pa opet ... možda bi nam bilo ugodnije koristiti leteće automobile :-)
@Matthew ovaj je odgovor teško pročitati. Molimo uredite ga da pišete na ispravnom engleskom jeziku. Ovo nije razgovor.
što se podrazumijeva pod "gornjim dijagramom"? U vašem odgovoru nema dijagrama. Ako mislite na drugačiji odgovor, što ako on ne ostane "iznad" vašeg?
@Nav te gume već postoje, ali puno su manje udobne. Gume uvijek imaju neku vrstu kompromisa. Gume su zapravo ogroman posao, a mnoga su istraživanja već obavljena i trenutno se rade. Svi su gotovi pod krinkom mnogih vrsta utrka, a mi smo sport uspješno pretvorili u odjel za istraživanje i razvoj za svakodnevne automobile.
Što je s preostalih 10% šanse? :-)
@Nav neželjena pošta je nepristojna.
Russell McMahon
2019-10-09 12:19:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo je dodatak odgovoru Zipzita.
Dodano kao odgovor zbog slike.

Kao što je Zipzit rekao - fotografija je varljiva.
Čini se da je to NEXEN NPRIZ AH8 guma.Ako je tako, čini se da se objekt nalazi na otprilike prikazanom mjestu, tako dobro od gaznoga sloja, kao što zipzit kaže.

enter image description here

Veća verzija slike ovdje

Slika s ovdje i mnogih drugih lokacija.

<_____________________________________________________________>

Zipzit je u korisnom komentaru rekao:

Kut fotografije pomalo je čudan. Ponovno pažljivo pogledajte tu fotografiju. Vidiš li one malene gomile? Postoje poput dva reda glavica koji se izvode u TOČNO istom području kao i vijak. One su zapravo izbušene zone za ispuštanje plina u gumenom kalupu za gumu. Omogućuju istjecanje plina zarobljenog u kalupu za zatvaranje gume i ne zadržavanje kao mjehurić u gumi. I evo u čemu je stvar. Da su te nubice na području gaznoga sloja, istrošile bi se za otprilike 25 kilometara putovanja. Činjenica da su i dalje vidljivi je provjera da je vijak na samom rubu čeličnog remena (ili malo šire).

Bolja referentna slika koja odgovara vrsti gume koja je ovo (vaša fotografija ne izgleda, izgleda kao drugi model) https://d2gvvn2873sxv5.cloudfront.net/MWkq_JOLp_Dbj3DNGT0lB_SD1kk=/500x/tiregallery/11984/_15.jpg
@TylerH Moja fotografija i vaša fotografija i originalna fotografija su od gume NEXEN NPRIZ AH8. Svi mi izgledaju isto (kao što bih i očekivao). Možete li objasniti (ozbiljno pitanje) kako se vaša slika bitno razlikuje od moje.
Područje na kojem je vijak ugrađen na OP-ovu sliku nema isti dizajn na onim "šipkama" ramena. Kao što možete vidjeti na OP-ovoj slici, na svakoj su malene podignute točke kako bi izgledala gotovo poput šipki na glockenspiel-u. Na vašoj referentnoj slici nema ih, pa je to drugačiji model / iteracija gume AH8. Ona koju sam pronašao ima iste te točke.
Kyle
2019-10-08 06:57:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao tehnolog zamijenio bih to, a znajući da bi vam ta marka guma savjetovala, oni daju jamstva upravo za ovu situaciju, marka guma nudi garanciju na gazeći sloj od 1 godine ili 2/32 kod vašeg lokalnog trgovca

super upućeni, hvala!
pričekajte, koja marka nudi jamstvo protiv čavala i vijaka koji vam uništavaju gume?
@Michael Na temelju informacija dostupnih u odgovoru Russella McMahona, guma je ova: http://nexentireusa.com/tires/n_priz_ah8 i možete vidjeti odjeljak o jamstvu koji sadrži "JAMSTVO NA OPASNOST CESTE". Provjerom stranice s jamstvom (https://www.nexentireusa.com/warranty) možete vidjeti da to znači "Pokriva vaše gume u navedenom jamstvenom roku za troškove zamjene nove gume u slučaju nepopravljive štete uzrokovane cestom opasnosti kao što su čavli, staklo, rupe ili drugi otpad. ". Pa, da, čini se da je ovo solidan savjet. Po mom mišljenju, sve ove informacije treba dodati odgovoru.
Postaltrash
2019-10-08 00:46:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To je prilično blizu bočne stranice ... ima samo oko 1-1,5 cm in .. nema tamo gdje je dovoljno da očistite akordnu traku ... da, mogli biste je popraviti, ali ... to nije problem zadržavanja zraka strukturna priroda bočne stijenke koja otežava popravak ..

R.Merritt
2019-10-08 00:34:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

koji je možda preblizu bočnom zidu, ali već sam ranije koristio ovakve setove s dobrim rezultatima

https://www.summitracing.com/parts/amk-1034-a/

Što stoji iza veze?
Dustin Clavet
2019-10-08 04:44:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja sam tehničar za gume i iskreno, u većini slučajeva ako je na remenima i to je mala rupica poput čavla ili vijka kao na toj slici, može se popraviti samo flasterom, međutim većina mjesta ima utikač i zakrpu sve u jednom, a one zahtijevaju bušenje veće rupe kako bi se postavila, u tom slučaju oštećuje više remena i može uzrokovati pucanje gume tijekom rada što može dovesti do gubitka kontrole nad automobilom i sudara, nema nikakve veze s kupnjom nove gume to je samo zbog sigurnosti kupaca i okolnih ljudi.

Marcos Storchevoy
2019-10-13 05:13:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvala na vašim prijedlozima, prije nekoliko dana zamijenili su mi gumu, nije bilo zabavno, ali učinio sam ono što sam morao.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...