Pitanje:
Ručni prekidač sirene
Chris
2011-05-13 07:34:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

na koje zamke ili stvari treba paziti kada ručno ožičite prekidač s baterije na sirenu?

Neke pozadine:

Upravo sam se preselio u Texas gdje im je to potrebno pregledi vozila. Moja sirena ne radi, treba zamijeniti oprugu u stupu upravljača, a za nju žele naplatiti 640 dolara. Budući da moj auto ima 200.000 kilometara, a ja imam iskustva s lemljenjem i strujnim krugovima, želim ga i sam povezati.

je li itko već radio nešto slično?

je Mazda Protege iz93.

Hvala!

Jednom sam to učinio da bih prošao inspekciju. priključio jeftinu sklopku koju sam dobio iz starog usisavača (ili nešto slično, ne mogu se sjetiti) i zataknuo je u pepeljaru, kad sam mehaničaru pokazao kako treba zatrubiti, a on se samo nasmijao i prošao pored automobila. Da biste zatrubili, morali ste otvoriti pepeljaru, okrenuti prekidač (za željeno trajanje), zatim isključiti prekidač i zatvoriti pepeljaru.
Dva odgovori:
crasic
2011-05-13 14:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prvo mogu reći da sam učinio nešto slično, ali s paljenjem, a ne sirenom - prekidač za paljenje mojih prijatelja se slomio pa smo žarko crveni gumb ožičili izravno iz baterije (dobro - zapravo spojeni 12v vod u automobilu) do zavojnice startera - otada gotovo dvije godine radi poput šampiona.

Prvo - NE žicajte izravno iz akumulatora, uvijek postoji mogućnost kratkog spoja (recimo u nesreći ili zbog vlastite pogreške) i one olovne baterije mogu biti neugodne kad eksplodiraju. Ništa vam neće pokvariti dan nego požar u automobilu nakon vaše nesreće, upotrijebite barem ugrađeni osigurač, bilo bi bolje koristiti postojeći sustav osigurača / osigurača (tj. Upotrijebite postojeću 12v liniju)

Vaša najbolja oklada bilo bi spojiti 12v s pomoćnog 12v vodova u kabelski svežanj (trebao bi biti izložen u blizini vašeg radija) Budući da je to stopljeno i izolirano od važnijih komponenata. TIPIČNO sirena se nalazi na vlastitoj grani, samo zato što je treba aktivirati alarmnim sustavom i mora moći zatrubiti kad je ključ izbačen (dodatak 12v obično se isključuje kad je tipka izvađen), međutim ovo vam možda neće biti važno.

Ispravan način bio bi potražiti shemu ožičenja u vašem automobilu i pronaći kojoj žici u uprtaču odgovara opskrba sirene 12v (može biti povezana s nekom drugom linijom 12v - poput unutarnjeg osvjetljenja) i koja žica odgovara sireni, -vežite ih zajedno s prekidačem i spremni ste.

"glupi studentski način" (kažem samo ovo jer smo to učinili s paljenjem mojih prijatelja) kako bismo pristupili problemu, bilo bi provući žicu kroz vatrozid i izravno na sirenu, vezanu za neku slučajnu 12v liniju blizu crtice .

Što se tiče postavljanja prekidača ... izbjegavao bih otvaranje upravljača, ali to je samo moja prljavost oko sustava zračnih jastuka, iako ne znam ima li vaš automobil zračni jastuk za vozača pa je možda jasno. A ovisno o pravilima u Texasu, možda ćete ga trebati nekako pričvrstiti na volan.

Hvala! Mehaničar mi je rekao da samo treba imati sirenu, pa bi prekidač na crtici, izbjegavajući zračne jastuke, bio najlakši
dwidel
2011-05-28 03:20:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rogovi mogu izvući puno struje, obično imaju vlastiti relej. Definitivno ga ne bih spojio samo na neku slučajnu 12v žicu. Prema mom iskustvu, način na koji to obično radi jest da postoji relej koji je uzemljen prekidačem u stupcu. Kao što ste saznali, gotovo je uvijek loš dio ono što temelji relej. Zatim možete dodati gumb negdje na crtici koji uzemljuje relej.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...