Pitanje:
Radim li nešto loše na način na koji ulazim / izlazim iz automobila?
Zaibis
2016-06-29 13:55:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Napokon sam nabavio svoj tvornički novi SEAT Leon i sjajan je.

Ali kako je to novo, pokušavam se nositi s njim kao sa sirovim jajetom. Dakle, posebno me jedna stvar zbunjuje, što se tiče mene boli (govorim ovdje doslovno), a za auto na dugom zavoju pretpostavljam da ću slomiti određeni dio svog sjedala.

seat somewhat similiar to what I'm describing

Evo fotografije koju sam napravio od svog sjedala: slight difference to the other seat, probably even making the difference To je plastični dio, koji se koristi za gornje ili spuštanje vozačkog sjedala. Čini se da je udubljen ili barem ima oštar rub okrenut prema sjedištu.

Dakle, problem je kad pokušavam izaći sa sjedala, napustiti automobil kojem moja noga dolazi u kontakt s plastičnim dijelom (gurajući krpu dovoljno daleko, jer je ona dovoljno mekana) prije nego što uspijem uspostaviti kontakt lijevom nogom s tlom.

Ovdje možete vidjeti da Lako mogu gurnuti sjedalo na plastiku samo rukom. I to se zapravo događa svaki put kad napustim automobil. enter image description here

Dakle, da bih nogom stao na zemlju, moram podići vlastitu težinu preko plastičnog dijela dok to pčeli jedina točka između mojih kilograma i plastičnog dijela.

Već sam isprobao različite načine izlaska iz automobila, a da niti jedan nije uspio izbjeći ovu situaciju. Zamolio sam prijatelje da to isprobaju, dok su svi odlazili istim pokretima tijela, svi su rekli da ne dijele moje prigovore.

Za sada sam ustanovio da to mogu izbjeći pokušajem da izađete na isti način kao da uđete u auto. problem je ovdje, jer me ulazak u desnu nogu samo stabilizira kao "stiskanje" mog kretanja prema unutra. Što se tiče izlaska, ja se izbacujem i moram držati ravnotežu dok moja lijeva noga ne dodirne tlo. Ovo izgleda prilično glupo i dopustilo bi mi da, čim izgubim jedan jedini put ravnotežu, pustim da se vratim unatrag na ulicu. Dakle, nema ni dugotrajnog rješenja.

Dakle, s jedne strane ovo stvara bolan pritisak na isti dio moje noge, svaki put kad napustim automobil, dopuštajući mi da nakon 2 dana posjedovanja automobila otkrijem već modrice na mojoj nozi, a s druge strane čak i stvaranje modrica osjećam se neugodnije s tim činjenicom da se čini da je dio udubljen i da će se uskoro u nekom trenutku slomiti.

Dakle, moje pitanje je: Je li taj problem poznat? Ako je tako, što je razumno zaobilazno rješenje , sprečavajući me da pritisnem nogu na taj dio. Ako nije tako, što bih mogao učiniti pogrešno i što bih promijenio da bih to učinio ispravno?

Jesu li vam noge kraće od prijatelja? jeste li probali jastuk za sjedenje ispod sebe?
@Mauro: Ne, ostajući pored njih imao sam u svakom slučaju dosad duže noge od svojih prijatelja. Ali moje noge još uvijek nisu neobično duge. Jastuk sjedala mogao bi riješiti ovaj problem. ali kako mi se glava već pristojno približava krovu automobila, to bi moglo rezultirati dodirivanjem glave s krovom. Na temelju ovoga pretpostavljam da je to možda stvarno način na koji se krećem da bih izašao. Kasnije ću sliku zamijeniti fotografijom svog sjedala.
Pokušajte pomaknuti sjedalo do kraja kad izađete
@Ben: Upravo je probao prije nekoliko minuta. Ovo samo mijenja dio moje noge koji me pritiska. Dakle, iako ovo smanjuje bol u mojoj nozi dijeleći je na različite dijelove, to ne rješava moju veću brigu da slomim dio.
Dva odgovori:
Sourav Purakayastha
2016-06-30 21:34:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pa, to je vaš potpuno novi automobil, pa ste prema njemu izuzetno nježni, ali vjerujte mi, puno je tvrđa nego što mislite. Plastika je građena da se savija i kopča, ali ne i da se lomi. Možda se čini da će se plastika slomiti, ali u normalnim okolnostima, poput one koju ste spomenuli, nikad se neće slomiti. Međutim, za svoj duševni mir vrata možete pokušati uzeti kao potporu kako biste stavili veći dio svog tijela težina prilikom ulaska / izlaska iz automobila. Kako ćete koristiti vrata kao potporu? Možete staviti ruku na vrh okvira prozora vrata i staviti veći dio tjelesne težine na vrata, dok se podižete i ulazite u automobil. Na isti način možete izaći i iz vozila. Ako na vašoj prozorskoj dasci ima dovoljno prostora ili grebena dovoljno širokog da se stegnete, također možete uzeti potporu prozorske daske za izlazak iz automobila.

Riječ opreza

Ne stavljajte svoju težinu na naslon rukohvata vrata. Pazite da se teret opterećuje na metalni dio vrata, a ne na obloge vrata.

Svaka čast! Sretan automobil!

Na novom vozilu trebat će neko vrijeme dok se ne pokvari, ali oni se pokidaju. To se događa cijelo vrijeme početkom i sredinom 2000-ih GM automobila i kamiona.
Jeste li sigurni da su vrata dizajnirana da podupiru tu silu za kontinuirano to radi? Što je s volanom? Shvatio sam da me brine da se podignem povukavši se za kotač i pregazivši plastični dio. Dok sam to radio na vratima, i meni je djelovalo nakon što sam pokušao kao što ste rekli, ali ne osjećam se dobro čineći to u smislu oštećenja mehaničkih dijelova vrata. Zar se ovo nije moglo dogoditi? Ili je točak svejedno ranjiviji od ovoga kao vrata?
@zaibis: Možete biti sigurni da i vrata, kao i upravljač, lako mogu podnijeti stres o kojem govorite. Međutim, ako morate birati između upravljača i vrata, uvijek bih više volio vrata. Vrata su izuzetno izdržljiva i u većini slučajeva nadživjet će starost automobila.
je li ovaj mali metalni dio otprilike 70 mm x 90 mm x 15 mm, koji drži vrata, toliko otporan na stres?
Nećete staviti 100% svoje težine na vrata. Ako 100% svoje težine stavite na vrata tako da se samo objesite o ruku, ruka će odustati prije nego vrata. Težina vrata podržavat će samo djelić vaše ukupne težine. Također, ako računate ne. puta ćete svakodnevno ulaziti / izlaziti iz automobila, to neće biti puno, tako da stres nije kontinuirana stvar koju će vrata morati podržavati. Vaš automobil SEAT Leon izvrstan je rally automobil, stoga možete biti sigurni da su to njegovo podvozje i komponente dovoljno izdržljivi za vaše svakodnevne poslove.
Zaibis
2016-07-07 17:05:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje se samoodgovaram samo da dodam način na koji se to može riješiti. Apsolutno se temelji na odgovoru Applemansa i stavio sam ga kao komentar, ali komentari nisu dobrodošli zbog odgovora, pa:

Zapravo hvatam desnu ruku za volan da se povučem malo bliže vratima, nakon što me lijevom rukom uhvatila za kutiju vrata kako bi me izvukla, a opet koristeći desnu ruku za stabilizaciju mog držanja. Time se izbjegava bilo kakav kontakt s plastičnim dijelom, a još nisu slomljeni ni kotač ni vrata: POva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...