Pitanje:
Hoće li čepovi za snježne gume zahrđati ako se guma opere prije stavljanja na skladište?
sharptooth
2011-05-03 14:49:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednom kada se gume za snijeg u proljeće promijene u gume za toplo vrijeme, primamljivo ih je oprati prije odlaganja, kako ne bi zamrljale stvari s kojima dolaze u kontakt. Jedna je zabrinutost da bi zavrtnji mogli zahrđati i tako bi im životni vijek postao nešto kraći.

Koliko je to realno zabrinuto?

Zahrđaju li zavrtnji za snježne gume? Hoće li gume zahtijevati određeni postupak sušenja ako se operu prije skladištenja?

Jedan odgovor:
Bob Cross
2011-05-03 18:05:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stvarnost je takva da gume za snijeg žive u svijetu mokrog snijega i soli. To je otprilike najgora moguća kombinacija za koroziju. U toj situaciji najbolje je razrijediti otopinu slane vode, obično izravnim ispiranjem vodom. Svaki preostali rizik od korozije uvelike će se smanjiti vašim ispiranjem.

Moja je sklonost ispiranje guma koje neko vrijeme neću koristiti, samo kako bih smanjio gnoj u garaži.

Očito je da će sastav čavlića utjecati na njegovu ranjivost na koroziju. Evo razumne početne reference o vrstama pastuha. Općenito, međutim, svaki metal koji se vozi kroz snježnu zimu suočit će se s ozbiljnim trošenjem.

Završna napomena, vrijedi napomenuti ovaj komentar u referenci:

Provjeri s lokalnim službenicima zakona kako bi potvrdili ograničenja u vašem području.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...