Pitanje:
Što se događa kad ostanete bez goriva?
user6837
2014-08-27 12:54:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moje pitanje je specifično za dizelske ili benzinske (benzinske) motore.

Mnogi ljudi su mi rekli da je vrlo loše ostati bez dizela jer to može oštetiti motor i teško je ponovno uključiti motor to poslije.

Je li to istina? Što bi se dogodilo da mi ponestane dizela? Koji bi dijelovi bili oštećeni?

Danas sam dovezao novijeg vozača kamiona 10 litara dizela kada je ostao bez goriva na cesti. Oboje smo se pitali hoće li se sustav pokrenuti nakon što natočimo gorivo u spremnik. Pogodite što se dogodilo. Trebalo mu je oko 3 minute pokretanja motora i napokon se pokrenuo. Može li možda oštetiti sustav, ali pokrenulo ga je ponovno kretanje.
Pet odgovori:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2014-08-28 03:11:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neki dizelski motori imat će problema, drugi neće. Sve ovisi o tome kako sustav ubrizgavanja radi na vozilu. Veći problem oko kojeg treba brinuti su suvišni dijelovi, poput pumpe za gorivo (primarni ili niskotlačni i sekundarni ili visokotlačni). Dizel je prvenstveno ulje koje pomaže u hlađenju i podmazivanju dijelova s ​​kojima dolazi u kontakt. Ti dijelovi uključuju pumpe (kao što je spomenuto) i mlaznice. Kad vam ponestane goriva, dijelovi se imaju tendenciju zagrijati, pogotovo crpke nego mlaznice, jer će barem primarna crpka i dalje pokušavati pumpati s pomoćnikom goriva da ga ohladi. To se zapravo odnosi na većinu pumpi za gorivo u spremniku koje se koriste u vozilima s ubrizgavanjem goriva, bilo da se radi o dizelu ili benzinu.

Sve u svemu, nemojte trošiti gorivo jer možete uzrokovati probleme sa sustavom goriva. Vjerojatno to ipak neće naštetiti samom motoru.

Stariji dizelski sustavi morali su sipati gorivo iz spremnika. Ako im je ponestalo goriva, vraški ih je pokušavao ponovno pokrenuti. Morali ste ispustiti zrak iz sustava kako bi opet sifonirao. O tome ne biste trebali brinuti s novijim vozilima (bilo benzinskim ili dizelskim). Kao što sam ranije rekao, oni koriste jednu pumpu, koja se obično nalazi u spremniku, za dovod goriva u sekundarnu pumpu, gdje je pod visokim tlakom. Mnogo dizelskih vozila također koristi više od jednog filtra za gorivo kako bi osiguralo da gorivo koje ulazi u sustav ubrizgavanja bude prilično čisto. Dopuštena odstupanja na pumpama za sekundarno ubrizgavanje prilično su uska, tako da strane tvari tamo mogu zavladati haosom.

Doug Penhall
2015-04-03 15:06:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ništa neće oštetiti ako vam ostane bez dizela, ali pumpe za ubrizgavanje ne rade ako u njima postoji i najmanja količina zraka. Zbog toga će biti potrebno potpuno ispustiti zrak iz cijevi za gorivo i pumpi mlaznica prije nego što se motor pokrene i počne pravilno raditi.

Što se tiče smeća na dnu spremnika koji ulazi u sustav, gorivo je ono što gorivo filter je za. Obično postoji jeftiniji predfilter koji će uhvatiti sav otpad. Ako je začepljen, očistite ga ili zamijenite.

Andrew P.
2014-08-27 13:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako motor troši sav dizel u spremniku, troši i nečistoću / ostatke dizela koji se nakupljaju na dnu spremnika. Nečistoća će ući u motor i u alimentacijski krug i bit će potrebno čišćenje jer nečistoća može ometati krug.

Također, ako vam ponestane dizela, više neće biti kruga i morat će se ponovno pokrenuti (kao da bi dizel ponovno ušao u krug) ručno ili zasebnom pumpom.

Čuo sam da bi mogao oštetiti dio povezan s injekcijom. Znate li za ovo?
Ako prljavština s dna spremnika dospije u injekciju, može se spriječiti da prestane raditi. To se, međutim, može dogoditi i kod benzinskih motora.
... ali ** obično ** filter za gorivo spriječit će ulazak prljavštine u sustav ubrizgavanja. S druge strane, filter možda ** neće ** spriječiti da voda s dna spremnika dođe do mlaznica.
I ranije sam čuo za usisavanje argumenta nagodbe, ali ne bi li ikakve vibracije spuštanja cestom ionako stvorile efekt miješanja?
carcrazy
2016-10-01 07:31:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam puhanu brtvu u pumpi za gorivo dizelskog motora. Automobil bi ponekad zastao jer mislim da je zrak ušao u sustav. Okretanje motora radilo je privremeno dok nisam zamijenio pumpu za gorivo.

Ovo ne pokušava odgovoriti na pitanje koje je postavio originalni poster ...
Jim the ex farmer.
2019-09-13 06:39:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Danas većina automobila, pa čak i teški kamioni usisavaju gorivo kroz gornji dio spremnika, a cijev ne isprazni rezervoar u potpunosti, filtar za gorivo nabubri i sakupi većinu vode koja se kondenzira izvan spremnika u hladnom vremenu. smrznut će i zaustaviti protok goriva.

Zračna blokada prije je bila problem prije 50 godina, većina motora sada recirkulira malu količinu košare u spremnik, što omogućuje samoispitivanje zraka iz sustava.

JD traktori trebaju pumpu za podizanje što je jače moguće pumpati prije nego što započnu lako. Neki su automobili možda isti, ali naš je BMW lagano krenuo nakon što se isušio i pokazao 51 udarac da se isprazni.

Većina pokrenut će nakon određenog pucanja i prkosno je dobra zamjena filtera nakon što ostane bez goriva.

Općenito, moderni motor, posebno visokotlačni pieso električni ubrizgači, neće pokrenuti računalo s manje od oko 12,4 volta .Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...