Pitanje:
Gori miris, curenje, gubitak snage. Možda povezano s prijenosom
Asmor
2012-12-16 11:20:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prvo, o automobilima ne znam gotovo ništa. Mogu ih napuniti benzinom i voziti. To je otprilike to. Ovaj je automobil Subaru Outback '99, automatski.

Kad sam zadnji put uzeo svoj automobil na zamjenu ulja, mehaničar je rekao da mi curi tekućina iz mjenjača i da ga je stegnuo i napunio. Nakon zamjene ulja, primijetio sam gori miris ulja nakon što je automobil neko vrijeme radio. Pretpostavio sam da je dio tekućine iz mjenjača koja je curila ušao u motor i izgorio. Dosadno, ali vjerojatno nije problem, ili sam barem tako mislio.

Također nisam primijetio nijednu lokvu ispod mjesta na kojem sam parkirao automobil, što me dodatno natjeralo da vjerujem da ništa ne propuštam.

Bilo je to prije nekoliko tjedana. Ne vozim baš puno, pa prije ne puno kilometara.

Danas sam prešao oko 15 milja da pokupim nekoga i odem na neki događaj. Činilo se da je sve u redu, osim mirisa, ali čak ni miris nije bio loš kao obično. Također sam oprao auto.

Automobil je sjedio na parkiralištu oko 9 sati. Kad sam otišao povesti svog prijatelja kući, primijetio sam da je automobil izgledao pomalo trom. Konkretno, nakon zaustavljanja išao bi vrlo sporo i motor bi se okretao vrlo visoko prije nego što bi krenuo iz prve u sekundu. Nakon što je odvezao prijatelja, postajalo je sve gore i gore. Ubrzo je trebalo vremena da se presvučem između svake brzine.

Kad napokon dođem kući, slijedi oštar zavoj, relativno strm brežuljak gore i relativno strm brežuljak dolje. Zbog skretanja trebao sam usporiti i stigao sam tek na pola brda prije nego što se moj automobil više nije mogao micati. Prilično sam snažno gurnuo motor, podigavši ​​ga na 5 ili 6k na tahometru, i ništa. Na kraju sam imao pametnu ideju da ga ručno ubacim u prvu brzinu i uspio sam ga ponovno pokrenuti uzbrdo i na kraju na svoje parkirno mjesto.

Dakle ... tu sam sada. Dakle, jedan veliki problem ovdje je ne znam da li ću čak moći i auto odvesti do mehaničara, jer samo da bih napustio svoje mjesto moram se popeti nizbrdo. Na temelju činjenice da mi je mehaničar koji mi je promijenio ulje rekao da mi curi tekućina za prijenos, pretpostavljam da on zapravo nije riješio problem kako je tvrdio da jest.

Je li vjerojatno da mogu napuniti tekućinu za mjenjač, ​​da barem dovedem automobil u stanje u kojem ga mogu dovesti mehaničaru bez šlep-službe?

Ali ja ' Mnogo pretpostavljam ovdje, zato i tražim savjet. Ako se pokaže da je dolijevanje tekućine u mjenjaču najbolji način djelovanja, moram li nešto posebno znati o tome? Kao što sam rekao, o automobilima ne znam gotovo ništa.

Tri odgovori:
Rory Alsop
2012-12-16 15:52:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zapravo je stvarno teško sami to nadopuniti - najlakši put je kroz mjernu šipku za mjenjač, ​​pa će vam trebati dugi lijevak.

Prvo, pronađite mjernu šipku - bit će prema unutra i dolje ispod filtra za gorivo (vaš priručnik trebao bi vam pokazati gdje) - na kraju će imati žuti krug da ga prst izvuče.

Zatim pogledajte koliko puna šipka za mjerenje pokazuje tekućinu u vašem mjenjaču razina - ako je u redu, pustite ga na miru - možda nešto drugo nije u redu s vašim automobilom i treba ga odvesti u garažu.

Ako je malo, možete početi točiti. U početku nemojte stavljati previše, dok dobro ne procijenite koliko je pun.

S američke stranice saznao sam da za Subaru Outback 4EAT mjenjač treba 9,8 kvarta ATF-a, ali to je lukavstvo je izjednačiti s razinom pokazatelja na šipci za mjerenje.

Scott Hillson
2012-12-16 13:13:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako možete otkriti kako provjeriti razinu tekućine u mjenjaču i dopuniti je ako to treba, učinite to. Možda je već prekasno da biste ga mogli odvesti mehaničaru, to je rizik koji ćete morati procijeniti.

S M Mehdi
2015-12-16 03:04:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Provjerite upotrebljavate li u automobilu pogrešno ulje za ulje. Desio mi se, iako mi je preostalo samo malo novca.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...