Pitanje:
Klikovi automobila tijekom prevrtanja
andyADD
2016-09-14 23:03:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bio sam u parku i vozio se uokolo, i odlučio sam se zaustaviti u skloništu da bih koristio kupaonicu. Nije me bilo 1-2 minute. Vratio sam se i moj automobil počinje kliktati (klik je bio brz, a ne spor).

Dakle, prvo sam pomislio da je možda kabel baterije popušten, i dalje ništa. Nakon prvih 25 minuta sjedenja tamo (slao sam poruke / zvao prijatelje tražeći prijevoz), tada se počelo polako prevrtati. Zatim, nakon 45 minuta sjedenja, pokušao sam ponovo i auto je krenuo prema gore. Također je nedavno pala kiša, pa nisam siguran je li se nešto pokvasilo i spriječilo pokretanje?

Vozilo je nissan sentra gxe iz 1991. godine.

U svakom slučaju s ovakvim problemom što bih li provjerio što treba zamijeniti? Već imam starter na putu iz druge oreillyjeve trgovine, za svaki slučaj.

UREDI; hvala na odgovoru, kupio sam novu bateriju (stvarno nisam imao izbora), testirao sam je, a baterija je loša, ali i alternator je loš. Pretpostavljam da se dogodilo to što se alternator pokvario i polako ispraznio / ubio bateriju.

Već ste naručili starter? Proklet. To je vjerojatno korodirani ili labavi kabel akumulatora, ispražnjena baterija, stara baterija ili nešto treće.
Nisam ga platio, već samo isporukom iz druge trgovine.
Tri odgovori:
Dalton D
2016-09-14 23:17:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ponovo bih temeljito pogledao kabele akumulatora. Iako zvuk klikanja obično ukazuje na preslabu bateriju za pokretanje vozila, baterija ne bi mogla stvoriti dovoljno snage za pokretanje ako tamo sjedi kao što ste opisali. To me navodi da vjerujem da je problem nešto drugo.

U potpunosti skinite kabele baterije i potražite koroziju oko stupova na bateriji. Zatim potražite bilo kakve nesigurne spojeve žice za uzemljenje. Nakon svega ovoga, pogledajte žice na vašem starteru i pobrinite se da i tamo nijedna nije olabavljena ili korodirala.

Ako sve ovo zakaže, onda bih netko testirao vašu bateriju i pogledajte što vam očitavanja mogu reći.

Mogu dodati da ako sve drugo zakaže, provjerite solenoid.
@anonymous2 Ispravno :)
Zanima me ima li baterija slabu ćeliju (ono što se prije nazivalo ćelijom s "površinskim punjenjem"). Ovako se ponašaju vrlo neobično.
hutch
2016-09-15 12:33:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nizak napon akumulatora pod opterećenjem (pucanje) proizvest će dovoljno amperaže za napajanje solenoida startera i uvlačenje zupčanika u mrežicu zamašnjaka (ili zglobnog zupčanika savitljive ploče). Međutim, jednom kada se to dogodi, elektromagnetski kontakti omogućuju protok punog napona i struje struje (pojačala) kroz komutator i namote polja pokretačkog motora. Budući da je baterija umorna, to ne može učiniti učinkovito, a amperaža odmah padne, što dovodi do znatnog pada struje solenoida i odvajanja zupčanika od prstenastog zupčanika. mala struja koja je tada potrebna dovodi do ponovnog uključivanja solenoida (glasan klik) i postupak se nastavlja, uključivanje / isključivanje / uključivanje / isključivanje itd. Ovo zvuči poput strojnice. Zaključak je da vam je potrebna nova baterija. Da biste osigurali dobru amperažu hladnog pucanja kroz vaš komutator startera i namotaje polja.

Cheers Hutch

Doslovno sam došao na svoje pitanje kako bih pregledao prethodni odgovor i iznenadio se novi. Na temelju mog pitanja ne mislite da se starter gasi (jer brzo pritiska), ali da baterija možda ide?
Peachtree Wrecker Service
2016-09-16 01:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Često je to solenoid startera, ali na nekim je automobilima integriran u motor startera. Ako čujete brzo klikanje, to je obično ispražnjena ili prazna baterija. Ako čujete jedan glasan klik, iz bilo kojeg razloga solenoid ili pokretač ne uključuju motor.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...