Pitanje:
Nema okruglog kotača?
Jimmio92
2015-03-26 01:01:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Mitsubishi Eclipse GS '99 koji ima užasan problem s vibracijama koji se javlja pri svim brzinama, a na autocesti je vrlo loš. Tijekom okretaja postaje gore nego bolje, kao da su oba prednja kotača savijena i ulaze i izlaze iz faze jedan s drugim. Čini se da je sve u redu s ovjesom / glavčinom .. ali pokušao sam voziti automobil u brzini na postoljima, a prednji kotači (pogonski kotači) nisu okrugli!

Mogu li biti savijeni kotači?

Trebam li zagristi metak i kupiti novi ili pronaći tvrtku koja će ih popraviti? To su OZ Racing kotači za koje pretpostavljam da su bili opcija na automobilu '99., Kao što se vidi na ovom automobilu (ne mom):

enter image description here

Jeste li sigurni da su to kotači, a ne gume?
@mikes Ne, stvarno ne mogu reći .. ali ne vidim kako bi gume mogle biti u toliko lošem stanju .. i znam zapravo pogodio sam neke gigantske rupe .. Bilo kakve ideje da sa sigurnošću shvatimo što pitanje je?
Trenutno čekam isporuku nove utičnice .. (trebao bi biti petak) .. Tada to mogu snimiti.
Jednostavan način za dijagnozu je izvršavanje rotacije gume. Ako rotirate gume (i kotače, naravno), ali ponašanje se ne kreće s njima, imate drugih problema ...
Auto već neko vrijeme sjedi, a ja sam ga opet uzeo okretati. Čini se da je problem puno manje izražen od onog koliko ga se sjećam. Mislim da ću staviti nove gume, uravnotežiti ih i vidjeti kako to ide .. jer su stare i vjerojatno ionako neće proći inspekciju.
Ovo nikada nisam ažurirao, pa evo konačnog ažuriranja. Gume su doista bile loše. Njihova zamjena odmah je riješila probleme. Zamjenjujem gume i amortizere i vozio je divno prije nego što sam bio prisiljen prodati ga da se pomaknem. Hvala svima koji su pomogli.
Dva odgovori:
DucatiKiller
2016-10-11 02:30:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Više nego vjerojatno, ako na naplatcima ne vidite pukotine ili deformacije, gume su u neravnoteži i stvaraju tresenje / vibracije koje imate.

Nabavio bih nove gume ili izravnajte kotače prije nego što sačmarica riješi problem s novim naplatcima.

OP Komentar:

Automobil već neko vrijeme sjedi i upravo sam uzeo opet za spin. Čini se da je problem puno manje izražen od onog koliko ga se sjećam. Mislim da ću staviti nove gume, uravnotežiti ih i vidjeti kako to ide .. jer su stare i vjerojatno ionako neće proći inspekciju. - Jimmio92 27. ožujka '15 u 4:17

Hobbes
2016-10-11 13:08:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako automobil sjedi već neko vrijeme, gume će imati ravno mjesto. Vožnja neko vrijeme to ponekad riješi, ali ako automobil dugo sjedi, deformacija gume može biti trajna. Stoga se vozite (nježno, nemojte se dovoditi u situaciju da trebate istražiti granice prianjanja), pogledajte da li vibracije popuštaju.

Provjerite koliko su stare gume ako preporučujem zamjenu ako su starije od 5 godina.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...