Pitanje:
Motocikl koji izbacuje rashladnu tekućinu iz izduvne cijevi
jordan
2016-05-03 10:23:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U procesu sam vraćanja moje Honda Magne iz 1982. u ispravno stanje. Očistio sam ugljikohidrate i stavio novu bateriju. Sada teče, ali ispušta TON rashladne tekućine iz izduvne cijevi. Gotovo stalna struja. Puše malo bijelog dima, ima problema u praznom hodu i prilično se brzo pregrije.

Koje bih korake trebao poduzeti da bih dijagnosticirao i riješio ovaj problem?

Možete li opisati 'tonu plina iz ispušne cijevi'? Je li tekućina i zapravo curi? Prekid paljenja ne bi prouzročio ovo stanje. Budući da petkovom upravlja vakuum, još uvijek možete imati potopljeni plovak. Plin teče samo kad bicikl radi. Ne okrećite petok i ne ostavljajte ga u početnom položaju, ako imate lošu ploveću iglu / sjedalo, plin će naletjeti na vaš usis i napuniti cilindar stvarajući stanje hidro brave.
Sve dodatne informacije koje možete dodati svom pitanju. Jeste li izvukli čepove i provjerili ih? Kako ZNATE da gorivo izlazi? Koji motor imate? Dolaze u okusima 500/7501100? Sve što će biti korisno. Dobrodošli na stranicu. Živjeli!
@DucatiKiller Da, tekućina kaplje iz izduvne cijevi. Kao što sam rekao, prilično je stalan tok. Jednostavno sam pretpostavljao da jedan cilindar ne puca i, prema tome, izbacuje taj plin. Moj petok nema vrhunsku poziciju. Samo 'uključeno' i 'isključeno'. Zamijenio sam sve utikače prije nekoliko tjedana. Motor je 750.
Vjerujem da to nije gorivo i da je rashladna tekućina. Možete li provjeriti?
@DucatiKiller Zapravo sam htio komentirati to isto. Mislim da ste u pravu, iako nisam siguran odakle bi dolazila rashladna tekućina. Što bi ovo značilo?
Bilo bi to puhano brtvilo za glavu. Doslovno sam radio na stotinama tih stvari u 80-ima. Nikad nisam vidio gorivo kako izlazi kako ga opisujete. Doduše, pretpostavljam da je to moguće, ali sigurno nije vjerojatno. Ovo je bicikl s tekućim hlađenjem i kvar na brtvi glave za 34 godine star motor izgleda prilično razumno. Potvrdite da je tekućina gorivo. Vjerujem da će biti rashladna tekućina.
U pravu si što se tiče rashladne tekućine. Koje korake trebam poduzeti da bih provjerio radi li se o puhanoj brtvi? Kako mogu znati koji je puhao i treba li ga zamijeniti? @DucatiKiller
Izmijenite svoje pitanje tako da naznačite da je tekućina zapravo rashladna tekućina i ja ću odgovoriti na njega. Nema dovoljno mjesta u komentarima. Dijelit ću kako identificirati problem pomoću nekoliko različitih metoda.
AilibrdvclCMT u redu
ovdje je veza do chat sobe. Puno sam tamo i izvan njega, a ako nisam, ima puno drugih upućenih ljudi. Možete me prozvati pomoću @ducatikiller u ovim komentarima ili u sobi za razgovor. Dobit ću poruku. Sretno. Nadam se da je odgovor koristan. Slobodno pratite još pitanja. Živjeli! http://chat.stackexchange.com/rooms/340/the-pitstop
Jedan odgovor:
DucatiKiller
2016-05-05 04:56:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete potrošiti vrijeme utvrđujući koji je cilindar loš, ali na kraju morate zamijeniti obje brtve glave

Ako obje brtve glave ne otkažu, druga neće uspjeti uskoro. Možda to još ne znate, ali ne želite zamijeniti samo brtvu s jednom glavom. Želite učiniti oboje.

Da sam na vašem mjestu, samo bih naručio dvije nove brtve za glavu i nastavio s tim, ali radio sam na toni tih stvari, tako da imam drugačiji pogled na putu od točke A do točke B.

Prepoznavanje lošeg brtvila glave

  • Možete napraviti test curenja kako biste identificirali loši cilindri.

  • Mogli biste provesti test kompresije kako biste vidjeli koji cilindri imaju lošu kompresiju, a koji nemaju.

  • Možete okrenuti motor nekoliko puta starterom i izvucite svjećice kako biste vidjeli koje su mokre, a koje su suhe.

Evo nekoliko veza koje mogu biti korisne vama.

Zaključak

Jasno je da imate lošu brtvu glave ako iz vašeg ispuha izlazi rashladna tekućina.

IMO razmislite o zamjeni obje brtve glave.

Nabavite tvornički priručnik za vaš bicikl.

Specifikacije

184 + - 28 PSI s maksimalnom razlikom između bilo koja dva cilindra od 57 PSI. Ovo je iz priručnika za tvornicu Honde.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...