Pitanje:
Je li zdravo voziti s lošim IAC-om?
Kenny Hawkins
2016-01-07 10:39:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj IAC je loš i da bi mi automobil nastavio raditi dok znak za zaustavljanje / svjetlo ima jednu nogu na kočnici i jednu na benzinu.

Je li ovo učinkovit popravak za putovanje dok ga ne popravim?

Ili

Ne bih li trebao voziti to?

Dva odgovori:
HandyHowie
2016-01-07 14:16:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo neće oštetiti vaš motor sve dok u nesreći ne pogriješite s pedalama :) IAC bi radio samo istu funkciju kao i vi ručno. Mislim da imate više problema nego što je IAC neispravan, jer bi trebao dodati dodatni zrak kad uključite stvari poput svjetla, klima uređaja itd. Možda je vaš leptir ventil prigušen i ne dopušta dovoljno zraka za normalno brzina praznog hoda.

Neće oštetiti motor, ali nećete učiniti uslugu mjenjačem (konkretno, pretvaračem momenta).
@TMN Mislim da nije sugerirao da je bio u pogonu.
Pošteno, pretpostavljam da sam pročitao odgovor squigbobblea i pretpostavio da vozi automat.
Pretpostavio sam da se temelji na tome da je automobil morao držati kočnicom. Vozio sam automatiku i lako je ući u naviku da ga stalno ostavljam u D-u.
squigbobble
2016-01-07 17:06:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što je rekao HandyHowie, ovo neće uzrokovati štetu.

Međutim, postoji i bolji način, zasnovan na pretpostavci da imate nogu na kočnici jer automobil ostavljate u položaju D na svjetlima. Ako će automobil i dalje raditi u praznom hodu u N s lošim IAC, odaberite N dok se zaustavljate i vratite ga u D dok pritiskate papučicu gasa da biste ponovno krenuli. Prije odabira D. pobrinite se da okretaji malo porastu. Na ovaj ćete način uštedjeti i gorivo.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...