Pitanje:
Baterija se sama isprazni kada je vozilo parkirano (parazitsko izvlačenje)
PearsonArtPhoto
2011-03-08 07:30:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeep Grand Cherokee iz 1998. prošao je kroz 3 baterije u posljednja 3 mjeseca. Iako su svi zamijenjeni jamstvima, bilo bi lijepo trajno riješiti problem. Isprobao sam alternator i nije neispravan. Sumnjam da bi to moglo biti kratka pojava negdje u sustavu. Kako mogu pronaći ako je ovo kratica i ako je tako, gdje se pojavljuje kratica?

Već oko 4 mjeseca radimo na svom problemu pražnjenja baterije. Ukratko, izvukli smo osigurač na radio i sad je u redu. Pronašli smo problem, sada je vrijeme da ga riješimo.
Devet odgovori:
#1
+20
Captain Claptrap
2011-03-08 07:50:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Standardni digitalni multimetri mogu mjeriti struju i pomoći vam prepoznati što u vašem vozilu troši sok vaše baterije. Nabavite električni dijagram vašeg vozila i pokušajte ga suziti vršeći trenutna mjerenja u različitim glavnim putovima protoka. Kad je vaš automobil isključen, ne smije teći struja (ili samo tragovi). Svaki put kad se put električne energije razdvoji, morat ćete testirati svaki kako biste utvrdili koji crpi sok. Ne može se reći koliko ćete njih morati provjeriti prije nego što dođete do problema.

Ovaj odgovor naravno pretpostavlja da se sok cijedi dok je vozilo isključeno. Pretpostavljam da je moguće da se također cijedi dok je uključeno. Ili je alternator loš ili ne može proizvesti dovoljno soka da prati potrebe vašeg vozila (što vjerojatno uključuje neku neispravnu komponentu koja usisava puno soka). Ako i dalje radi normalno, možda bi bilo vrijedno provjeriti kablove koji dolaze na bateriju (dok su još uvijek odvojeni) pomoću mjerača kako biste osigurali pravilno napajanje alternatora.

Usput, učinite to prije bilo kakve zamjene baterije. Iskoristivši ovakva pravila povrata, poskupljuješ moju sljedeću bateriju.

LOL, odlučio sam držati bateriju isključenom, osim ako ne vozim dok ovo ne shvatim, pa ...
Ispravan način provjere parazitskog izvlačenja je pomoću induktivnog pojačivača. To će vam reći postoji li izvlačenje iz baterije kad ne bi trebalo biti. Izvučenost baterije koja miruje trebala bi biti manja od 100 mA ili tako nekako (možda malo više za luksuzni automobil). Na nekim automobilima treba nekoliko minuta da sva računala prijeđu u stanje mirovanja (vjerojatno nije slučaj u vašem Jeepu). Ako postoji parazitsko izvlačenje, povucite osigurače jedan po jedan kako biste izolirali krug koji uzrokuje izvlačenje.
Drugi komentar S_Nilesa. Koristila sam njegovu metodu kako bih pronašla žarulju u suvozačevoj hladovini koja se nikada nije ugasila. Ampermetar je očitavao 200 mA, što je bateriju istrošilo za otprilike 24 sata. Izvukao sam osigurač za 'osvjetljenje' unutarnjeg prostora i ampermetar je počeo očitavati 50 mA ili tako nekako. To je brza, jednostavna i sigurna tehnika.
@S_Niles: Zapravo biste mogli koristiti bilo koji instrument. Vaša metoda bila bi jednostavnija, svakako - ako je imate. Induktivna metoda bila bi manje točna, ali sigurno manje invazivna. Izvlačenje osigurača je definitivno dobro, ali mnogo puta iza osigurača postoji više komponenti koje biste morali dodatno izolirati kako sam opisao.
Vjerojatno nije problem u ovom vozilu, ali morate biti oprezni pri korištenju DVOM reda za očitanje pojačala. Ako je problem računalni modul, odspajanje kruga kako bi se DVOM stavio u red može "resetirati" računalo i uzrokovati nestanak stanja problema. Ovo je više pitanje o luksuznim vozilima koja imaju desetke računalnih modula koji međusobno komuniciraju (i međusobno se bude). Također, ako hauba ima svjetlo, ručno zatvorite zasun haube ili odvojite svjetlo tako da ne odbaci vaše očitanje. Ne zaboravite pritisnuti zasun prije zatvaranja nape!
Iako to vjerojatno nije imalo nikakve veze s mojim vlastitim vozilom koji je bio Jeep GC iz 98. godine, imao sam sličan problem koji je posljedica predmeta koji je priključen na ODBC priključak. Ovaj bi predmet trebao biti isključen dok je vozilo bilo isključeno, ali još uvijek je crpio dovoljno snage da bateriju istroši za dva dana. Isto bi se moglo reći i za predmete koji se priključuju na DC priključke (upaljači). To su u najmanju ruku jednostavne stvari koje možete pronaći / odspojiti, pokušavajući dijagnosticirati problem.
Pokušao sam s višemetarskim testom, pokazalo se da antena crta 3,5 ampera svakih nekoliko minuta
U gornjem odgovoru stoji. "Način da se to isključi je odspajanje akumulatora dok vozilo radi." NIKAD nemojte odspajati priključak akumulatora dok motor radi. Možete oštetiti komponentu ili komponente. Pogledajte sljedeće poveznice: http://www.troubleshooters.com/dont_disconnect_battery.htm i http://www.pacificpowerbatteries.com/aboutbatts/car%20battery%20faq/carfaq14.html.
U mom je automobilu alternator sam uzrokovao odvod (s isključenim motorom). Valjda je nekako bilo skraćeno. Nileor-ov odgovor u nastavku sugerira da se to može dogoditi i sa starterom. Uklonio sam alternator, odnio ga u lokalnu trgovinu alternatorima, gdje su mi potvrdili da je loš nekim testom na benču, i obnovio mi ga (oko 50 USD). Nakon što sam instalirao novi alternator, odvod je nestao.
#2
+18
Chris
2011-03-16 00:45:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pronađite svoj dijagram kutije osigurača. Kad je sve isključeno, izvucite osigurače jedan po jedan i pomoću multimetra na utičnici osigurača izmjerite struju koja se vuče kroz taj krug. To će vam dati neke naznake što uzrokuje odvod struje.

+ !: Ravno do točke
#3
+4
John Gardeniers
2011-03-08 08:41:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pored neočekivanog električnog opterećenja, kako ga pokriva kapetan Claptrap, postoje i druge stvari koje treba provjeriti.

Dvije najveće ubojice olovnih / kiselih baterija su prekomjerno punjenje i vibracije. Ako nemate opremu i vještine za pravilnu upotrebu (u tom slučaju vjerojatno ne biste tražili), predlažem da provjerite sustav punjenja kod neovisnog auto električara.

Za problem s vibracijama, provjerite ugradnju baterije. Baterija bi trebala čvrsto sjediti na površini bez ikakvih naznaka ljuljanja. Uklonite prostirku koja može stajati ispod baterije prije provjere. Ta površina zauzvrat mora biti postavljena vrlo čvrsto, bez ikakvih znakova kretanja u odnosu na ostatak automobila. Uobičajeni problem nekih automobila je taj što nosač ima nosače koji se pričvršćuju na blatobran, a koji se mogu puno saviti.

Ako sve gore navedene provjerite osigurajte da zadržavanje baterije radi svoj posao pravilno i da ne radi dopustite da se baterija uopće pomiče.

Ako utvrdite bilo kakve probleme s pričvršćivanjem, bez obzira koliko mali bili, popravite to u jamstvu, inače ćete samo zadržati zamjena baterija.

#4
+4
Tim
2015-10-19 04:41:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isti problem, ali drugi je forum predložio da se ključ u njihovom 98 GC može ukloniti jednim klikom nakon položaja OFF, u položaju ACC na položaju.

Svakako, provjerio sam svoj i otkrio da je ispražnjenost baterije posljedica prekidača ključa u ACC-u i uklanjanja. Ključ tamo ne bi trebao izaći, ali jest. Prišrafio sam mali metalni nosač da zaustavim prekidač ključa na ACC. Problem riješen.

#5
+3
aidman78
2014-12-28 07:09:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znam da je ovo stari forum, ali moram komentirati. Imam Jeep Grand Cherokee Laredo iz 1998. godine koji sam kupio svojoj kćeri. Kad sam nabavio Jeep, baterija je bila potpuno nova, ali ubrzo nakon kupnje otkrio bih da ako sjedne nekoliko dana, a da je ne vozi, baterija bi bila potpuno prazna. Pretražio sam na mreži, pitao prijatelje mehaničare i nisam čuo ni za što što mi je imalo smisla. Danas sam imao malo vremena i praznu garažu, pa sam se ponovno pozabavio ovim dosadnim problemom u nadi da ću mu doći do dna i napokon shvatio: 2thumbsup:

Puno sam čitao o MUX / T TOW osigurač koji se nalazi ispod poklopca motora odakle je i došao moj izvlačenje, oko 175 mA. Pročitao sam da je netko imao loš prekidač na vratima na stražnjim vratima (otvoru), pa sam se otrgnuo do vrata i dok sam instalirao mjerač istosmjerne struje na mjestu osigurača od 50 ampera, počeo sam odvajati različite veze ispod plastičnog poklopca kućišta. stražnji otvor. Nakon otprilike minute primijetio sam da je izvučenost pojačala pala na 12 mA, pa sam počeo spajati stvari i otkrio da je krivac prekidač zasuna za stakleni prozor. Ostavio sam prekidač otvora otkopčan da ne bih kasnije izbjegao taj problem. Puknut ću još jedno pivo i možda ću pokušati jedan od svojih mnogih zadataka.: Cheers2:

#6
+3
nileor
2015-01-17 00:25:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wow, ne mogu vjerovati da osnove ovdje nisu potpuno navedene.

Prije svega, budući da znate da se baterija prazni, odspojite bateriju, napunite je, a zatim provjerite troši li se sama od sebe. Govoreći da za svakoga tko to nije prvi put pokušao ponovno provjeriti samu bateriju.

Zatim slijede osnove. Provjera alternatora: pomoću multimetra možete provjeriti ulaz iz alternatora dok su na njega pričvršćeni kabeli baterije.

Dalje, nadajući se da je relej startera dobar ako ga imate, postoji mogućnost da solenoid startera ima križanje i prazni bateriju. Iako starter možete odvesti u trgovinu autodijelova kako bi ga provjerili i oni su u redu, to je standardni rad (tj. Motor radi pod opterećenjem i može uključiti solenoid), čini se da nikada neće moći provjeriti ispušta li se solenoid , samo što u potpunosti ispuca bendix.

Prije nego što krenete u kupnju novog startera, također postoji mogućnost da je problem umetanje ključa ili elektronički modul položaja na stupu upravljača koji se umetak ključa pomiče ručno. Brži način da provjerite je li bilo koja unutarnja komponenta kapute i da NE mora prolaziti kroz sve osigurače jest izvlačenje glavnog električnog čepa na masku iz prostora motora koji opskrbljuje električnom energijom.

To ostavlja samo dijelove motora kao mogućnost odvoda. Ako i dalje imate odvod, to je možda solenoid startera. Možete zamijeniti cijeli pokretač kao jedinicu ili samo solenoid ako je to zasebna komponenta. Ako se baterija ne isprazni, to bi mogao biti umetak za ključ ili modul kojim se upravlja ili neki drugi problemi kao što je prije spomenuto.

Ako ga starter ne riješi, a umetanje ključa nije problem, u krajnjem slučaju relej startera možda dopušta prolazak, ali obično su dobri dulje vrijeme.

Dobrodošli na stranicu i hvala vam što ste objavili odgovor. U budućnosti, ako biste htjeli, pokušajte odvojiti odlomke i provjeriti što ste napisali za pravopis i interpunkciju. Čitanje rečenica u jednom odlomku otežava prolazak kroz stvari *** VRLO ***. Opet, za prvi post, ne previše otrcan!
Bateriju je zamijenio 3 puta. Zbog toga je malo vjerojatno da je baterija neispravna, pa je test samopražnjenja nekako besmislen.
#7
+2
muneeb
2016-03-04 03:49:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogu reći da vam je jednostavan način nabaviti ispitivač niskog pojačala. Uklonite negativni kabel baterije, spojite ispitivač na negativnu stranu baterije i na negativni kabel vozila. Svjetlo će se upaliti ako negdje postoji odvod. Ako postoji, uklanjajte osigurače po jedan. Svaki put kad uklonite osigurač, provjerite svjetlo. Ako se ugasi, znate barem koji krug prazni bateriju. Tada znate što i gdje. Možete ga uzeti od tamo.

Čovječe, ti me ubijaš. Upišite barem cijele riječi i upotrijebite neke interpunkcije. Netko ovdje mora popraviti sve one namjerne pogreške u kucanju, a što ne kad to učinite. :-) Sve dobro ali .... molim vas.
AiliuohpijCMT * ti si, LOL
#8
  0
stephen krawiec
2015-04-06 19:30:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam isti problem. Stavio sam pojačalo između pozitivnog kabela i pozitivnog priključka baterije. Trebao bi izvući 1/4 amp u mirovanju. Ako ne ostavi mjerač pojačala u stanju kakvo jest i počnite vaditi osigurače.

Moj slučaj bio je dvostruki, pojačalo snage na radio koji se nalazi ispod stražnjeg sjedala. To ga je spustilo za 8 ampera ili tako nekako. Još uvijek previsoko. Tada sam počeo rješavati prekidač stražnjih vrata.

Također sam otkrio ako sam samo zaključao kamion ključem, da bi alarmni sustav i dalje povlačio previše struje. No zaključavanjem sustava prekidačem ključa na kamionu problem se sam riješio. da. Shvatio sam to nakon što mi je supruga odlučila to reći. Volim lupati glavom.

#9
  0
Ronavish
2015-10-13 08:50:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako nemate multimetar, možete provjeriti relej startera. Također biste trebali provjeriti svoj regulator napona. Obje stavke imaju kontaktne točke unutar svojih poklopaca (poput starih točkastih sustava), a s vlagom koja ulazi unutra može uzrokovati da te točke zajedno hrđaju, što će zauzvrat povući sok iz baterije dok je motor isključen. To mi se dogodilo dok sam posjedovao Chevy, Ford i Chrysler.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...