Pitanje:
Ford Focus s kodom pogreške P242F (DPF kvar)
Equalsk
2015-11-25 23:45:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Ford Focus (UK) iz 2008. godine s motorom 1.6 TDCi i 60 km milja.

Ovog vikenda dobio sam kod pogreške P242F u kojem se navodi "nakupljanje pepela u filtru za čestice dizela" i vozilo je prešlo u mlitavi način rada.

Prvo sam ista greška prije nekoliko mjeseci i imala sam dovoljno sreće da sam je mogla ukloniti pomoću mog OBDII alata i 'hi-rev' putovanja gore-dolje autocestom. Nažalost, ovaj put nisam te sreće i za sada sam naizgled zapeo s pogreškom.

Zanimljivo je da se u početku prikazuje žuto svjetlo za provjeru motora, a crveni zaslon na mojoj crtici prikazuje znak upozorenja "kvar motora" Ako u ovom trenutku upotrijebim svoj OBDII alat, piše "Pronađen je 1 kôd pogreške" i prikazuje P242F.
Ako pokušam očistiti kôd, žuto svjetlo kontrolne lampice nestaje, a alat prikazuje 0 kodova, ali zaslon upozorenja i dalje prikazuje a automobil je i dalje u mlitavom načinu rada. Nakon dana vraća se u prvu fazu.

Puno sam čitao kako bih vidio mogu li što učiniti prije nego što odnesem u garažu i čini se da je opći savjet kako slijedi:

 1. Očistite EGR ventil (neki preporučuju da ga zamijenite ili zamijenite).
 2. Privremeno odspojite MAF da biste očistili kôd pogreške.
 3. Prisilite DPF regen koristeći nešto poput FORScan.

Moj problem je što nisam 100% siguran u to gdje se nalaze ova dva dijela i nisam uspio pronaći nikakvu dokumentaciju na ovo.

Evo slike mog motora s isključenim poklopcem. Zaokružio sam ono što smatram da je EGR ventil, na slici možete vidjeti samo njegovu naljepnicu s crtičnim kodom ( uvećano):

Ford Focus 2008 TDCi 1.6

Pitanja:

 1. Je li ovo EGR ventil? Ako ne, gdje je?
 2. Čini se da je savjet jednoglasno da se to isprazni. Je li ovo legalno? Nisam uspio pronaći nijedan zakon Ujedinjenog Kraljevstva / EU-a o tome.
 3. Je li ovo MAF? Ako nije, gdje je?
 4. Je li sigurno privremeno isključiti MAF?
 5. Imate li još prijedloga koje biste trebali isprobati prije nego što kontaktirate ujaka Forda?

Trebao bih spomenuti da sam radije računar, a ne mehaničar, pa iako sam vrlo siguran u svoje tehničke sposobnosti kako bih slijedio neke upute i "popravio" ove dijelove, nisam upoznat s nekom terminologijom, zato budite lagani ;-)

AŽURIRANJE (26.11.2015.)

Pokušao sam dobiti neke bolje fotografije, ali svjetlost je danas bila užasna (vrijeme u Velikoj Britaniji).

Prema zahtjevu, motor bez oznaka:
http://i.stack.imgur.com/r5gBo.jpg

I ' Uvjeren sam da sam na temelju fotografija ispravno prepoznao EGR ventil, ali potvrda bi bila sjajna.

EGR ventil (vrh slike):
http: //i.stack .imgur.com / 91q77.jpg

Mislim da je @ Paulster2 možda u pravu u vezi s MAF-om. Napravio sam nekoliko fotografija za koje mislim da je ulaz, ali tako je mračno da nisam siguran možete li vidjeti:

MAF 1 | MAF 2

Zapravo, upravo sam pronašao videozapis na YouTubeu koji detaljno opisuje čišćenje MAF-a na fokusu iz 08. godine i čini mi se da nisam bio daleko!
https://www.youtube.com/watch?v=toAvK-Xj9Oo

Mislim da je vaš MAF pod vašom oznakom DPF, ali teško je reći jer je zaklonjen. Stvar koju ste označili kao MAF izgleda kao ulaz u turbo.
Hvala. Pokušat ću sutra snimiti bolju fotografiju kad se osvijetli i urediti svoje pitanje.
MAF je neposredno iznad oznake MAF na vašoj slici. Na nju su pričvršćene žice. To je samo sa strane kutije za zračni filtar. Čini se da ste ono što ste označili kao DPF zaštitni pokrov za vruću stranu turbopunjača. Nisam siguran u EGR, ali trebao bi biti pričvršćen na vaš ispuh koji bi ga trebao staviti na drugu stranu motornog prostora. Ne vidim ga na slici, ali mogao bi biti pod oznakom DPF.
Dodao sam nekoliko novih fotografija. Nažalost, vrijeme je bilo loše pa nisu sjajni, ali nadamo se da bi nam trebali dati trag.
@Paulster2 je točan u vezi s MAF-om, ima smisla da on bude tamo. Nije to ono što ste zaokružili, to je točno ispod oznake MAF na vašoj fotografiji s konektorom s crvenim dijelom.
Hvala @HandyHowie. Mislim da je i on u pravu. U ovom sam trenutku 99% mjesta oba predmeta. Ostavljam pitanje otvorenim za daljnje prijedloge o tome što bih mogao učiniti u vezi sa svojim određenim simptomima. Ažurirat ću pitanje ako ovo riješi problem. * prelazi sve dostupne dodatke *
Je li radio slijepi tanjur koji želim isprazniti
Da, prijatelju, bilo je. Nisam imao ovu pogrešku od. Ažurirat ću svoj post.
Jedan odgovor:
Equalsk
2015-11-30 17:39:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ažuriranje u ožujku 2016.

I dalje nema pogrešaka u vezi s DPF-om.
Imao je problem s motorom koji je izrezao u velikim okretajima nakon ovoga koje sam također riješio.

Ažuriranje 21. prosinca '15

Ovog sam vikenda montirao slijepu ploču i iako se pogreška nije odmah očistila to je učinio nakon kratke vožnje i nije se vratio nakon nekoliko dana vožnje. To su bili prekriženi prsti!

Izvorni post

Tako da nakon nekoliko sati ispod poklopca ovog vikenda mogu odgovoriti na gornja pitanja u nadi da je ovo korisno svima drugima koji pate od DPF-ovih problema s Fordom.

 1. Da, to je EGR ventil. Komad koji možete vidjeti s crtičnim kodom je koračni motor, a ventil je točno ispod.
 2. Ne vidim ništa što bi nagovijestilo da je ovo nezakonito u Velikoj Britaniji. Čini se da je konsenzus da na dizelskom motoru nitko neće primijetiti / paziti.
 3. MAF je zapravo pod oznakom u izvornom dijagramu. Pogledajte ažuriranu u nastavku.
 4. Da, sigurno je prekinuti vezu. ECU će se žaliti, ali ne nanosi štetu motoru.

Evo ažuriranog dijagrama koji označava dijelove:

enter image description here

EGR ventil bio je prekriven gustom crnom puškom koju sam uklonio jakim sredstvom za odmašćivanje (nemojte ga stavljati na koračni motor!) i dao mu metak WD40 da ga učini glatkim . Također sam nježno očistio MAF nekim sredstvom za čišćenje MAF-a.

Nažalost ovo mi nije riješilo problem i pogreška se još uvijek događa. Sada sam naručio slijepu pločicu poput one prikazane dolje i uklopit ću ovo kako bih vidio je li pogreška riješena.

enter image description here

Nadam se ovo će učiniti inače, pretpostavljam da odlazim u garažu!Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...