Pitanje:
Može li manje od optimalnog punjenja baterije spriječiti pogon bendix-a startera da uključi zamašnjak?
PJS1987
2013-11-25 10:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

S manje od optimalnih 12,2 volta na stezaljkama akumulatora i bendix pogonom na starteru koji ne uskoči i ne uključi zamašnjak, bi li punjenje baterije bio vjerojatni uzrok takvog kvara? Ili bi činjenica da startni motor radi, minus rad bendiksa, zaključila da punjenje baterije nije uzrok; nego sam pokretač, poput zaglavljenog bendix pogona ili istrošenih četkica?

Imajte na umu da dotično vozilo, gradski automobil iz 1989. godine, ima dobar kontinuitet u cijelom električnom sustavu do startera, a solenoid je dobar.

Spominjete solenoid. Jeste li sigurni da je riječ o bendix pogonu? Zvuči puno više poput neispravne spojke na običnom starteru.
Solenoid 89 TC postavljen je daljinski na blatobran. Kada izravno na njega nanesete 12 volti, preskakanjem odvijačem, to radi, napajajući pokretački motor; međutim, pogon bendix (ili bilo koji tip mehanizma kvačila koji se službeno naziva - spojna kvačilo? nisam siguran) - ne uključuje se.
Ako na starteru nema solenoida, nemam pojma. Na svakom starteru s kojim sam imao posla nalazi se solenoid na samom starteru koji istovremeno gura zupčanik u zube zamašnjaka i zatvara krug samog startera. Spojnica je unutra da zaustavi prevrtanje startera (i punjenje baterije) nakon što se motor pokrene. Zvuči nekako kao da je ovo ona vrsta početnika o kojem govori cinelli, ali morao bih dovesti u pitanje njegov / njezin savjet o tako malo informacija. Nikad prije nisam imao posla s Bendixom ili ga nisam vidio - sretno.
Prekomjerna spojka na unaprijed uključenom pokretačkom motoru postoji kako bi spriječila da zupčasti zupčanik zamašnjaka okreće stater-motor tako velikom brzinom da je uništen
Dva odgovori:
cinelli
2013-11-25 12:37:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Manje od optimalne baterije i funkcionalni solenoid, makar biste aktivirali bendix. Manje od optimalne baterije ne bi davao dovoljno snage da starter stvarno okrene motor.

To se obično čuje uz brzo ponavljanje šuma tipkanja i drugi put jednim "klikom" [a obično vozač psuje i lupa po volanu konačno završavajući svoj zvuk odmarajući čelo na vrhu kotača] .

Ako je starter jednostavno samo u slobodnom pogonu (vrti se bez prvog spajanja sa zamašnjakom) onda tražite kod zamjene startera ili obnove, ovisno o tome što više volite.

Bez obzira dok sve rastavljate, jer ćete odspojiti bateriju, ionako biste mogli provjeriti razinu vode / kiseline, dopuniti i dati solidan je naboj pa je dobro krenuti kad ga sve sklopite.

Ovo je u osnovi bilo pojašnjenje koje mi je trebalo i potvrdilo moje sumnje. Hvala vam.
Allan Osborne
2013-11-25 16:31:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neobično je danas čuti za bendixov pokretački motor. Većina pokretačkih motora poznati su kao „unaprijed uključeni“ i imaju pokretački „zupčanik“ kojim upravlja solonoid. Kad okrenete ključ za početak s bendix starter motorom, armatura motora se okreće, a inercija bendixa dovodi do toga da se on sam zavije uz svoju zavojnicu, spoji se s prstenastim zupčanikom zamašnjaka i zatim zarotirajte motor. Razlozi za loš ili neaktivan rad bi bili prazna / prazna baterija, slaba zemlja / snaga motora, habanje sklopa savijača, odspajanje pregrade ostavljajući ga da "pluta" na pokretaču, curenje ulja iz stražnje brtve radilice, kvačilo prašina i metalna 'prašina' od habanja. Još jedan kvar povezan s pokretačkim motorom je taj što se motor zbog kompresija u motoru uvijek zaustavi na istih nekoliko mjesta. Kod bendix motora, ponavljano udaranje u prstenasti zupčanik na tim područjima izbija zube prstenastih zupčanika do te mjere da se bendix više ne može uključiti i okretati motor. Kada provjeravate bendix, provjerite zupčanik u prstenu. Unaprijed aktivirani motor izbjegava sve to tako da prvo uključi svoj zupčanik.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...