Pitanje:
Brzinomjer na Opel Corsi ponekad ne reagira
ahemmetter
2016-11-03 15:46:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igla brzinomjera na mojoj Opel Corsi većinu vremena leži na vrhu vage (200) i ne miče se tijekom vožnje. Međutim, ponekad igla počiva na drugom broju, poput 140km / h, i točno prikazuje brzinu tijekom vožnje, samo u tom slučaju s pomakom od 140km / h. Sljedećih dana osnovna brzina opada, sve dok ne pokaže 0km / h dok stoji i pokaže ispravnu brzinu cijele vožnje. Sljedećih dana igla se vratila na 200 i ne kreće se cijelu vožnju.

Koliko sam pročitao, problem bi mogao biti osigurač, na primjer. Čini mi se kao da jednostavna igla nije pravilno pričvršćena na osovinu brojčanika i samo ponekad zahvaća i pokazuje brzinu. Kako to mogu popraviti?

Ako se radi o mehaničkom brzinomjeru, igla bi se mogla saviti ili je skliznula pod drugim kutom. Mehanički brzinomjeri rade s trenjem, pa nečistoća, prašina ili druge stvari u njemu mogu pokvariti rad.
@Bart Pokušat ću ukloniti prednje staklo na instrument ploči i provjeriti ima li nečistoće itd. Je li sigurno zalijepiti iglu na os u nultom položaju?
Prvo bih proguglao vaš određeni model (vrstu, godinu itd.) Kako bih bio siguran da je mehanički. Ako je elektronički, možete si uštedjeti trud. Sumnjam da to možete popraviti ako je slomljeno samo brojilo. Uzrok bi također mogao ležati u signalu koji (ne) dolazi ako je elektronički. Ručno uklanjanje i resetiranje igle možda nije najbolje rješenje. U ovom bih slučaju tražio novi brzinomjer, rabljeni. Ja osobno koristim svoj GPS / navigaciju kao brzinomjer, što je preciznije.
Kladim se da je elektroničko i da mi je teško izračunati / pronaći 0
@rpmerf Ako ostane na položaju različitom od 0, čak i kad je automobil potpuno ugašen, zar to ne ukazuje na mehanički kvar?
To je moguće. Mislim da postoji servo otraga koji očitava položaj, nule se isključuju pri pokretanju, vrši izračun poput (nulti položaj) + ((povećanje položaja / mph) * mph), što je razlog zašto se samo nadoknađuje. Sve ovo teoretizira, ovdje nema stvarnog iskustva.
Koja je godina u autu? Je li to brzinomjer s kabelskim pogonom ili je elektronički? Nemam pristup nikakvim informacijama o uslugama izvan SAD-a, ali netko drugi bi mogao. Brzinomjer pokreću kabel i zupčanik u mjenjaču ili izmjenični ili istosmjerni signal senzora na mjenjaču. Ako možete provjeriti signal / da se kabel vrti, možete izolirati problem na određeno područje.
Imam manje ozbiljnu verziju istog izdanja u tranzitu. Prilično sam siguran da se mjerač mehanički lijepi ili klizi. Nekad smo imali corsu i * mislim * speedo se okrenuo na 100% kad bi se instrumentna ploča pokrenula, što bi moglo pridonijeti
Podmazao bih kabel. Upotrijebite kap ili dva od 0w40
Je li ovo ikad riješeno? Nažalost, sve što možemo jest nagađati bez konkretnijih informacija. Kao godina automobila. Uz to i informacije o vrsti brzih mehanizama, ovo bi bilo mjesto za početak. Nemojte pokušavati to popraviti slučajnim hakiranjem dok ne bude dostupno više informacija. Mogli biste to pogoršati.
Ne, još nije riješeno. Čini se da ako je "fiksiran", a igla ostane ispod 100 (gornja točka na brojčaniku), brzinomjer pokazuje ispravnu brzinu. Čim se vozimo autocestom, a brzina je ponekad i iznad 100 km / h, igla sljedeći dan radi što želi. Sada uglavnom koristim svoju navigacijsku aplikaciju za prikaz brzine i zadržavanje ispod ograničenja brzine.
Dva odgovori:
RDS_JAF
2016-11-03 18:28:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Često puta kabel brzine treba samo podmazivanje. To možete učiniti tako da odspojite kabel brzine na stražnjoj strani brzinomjera i ispustite malo ulja niz kabel. Stalno se događa na Miati.

Orb
2016-11-05 09:39:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se da je glava brzine otkazala. Pokušajte odspojiti kabel sa stražnje strane glave, brzina bi tada trebala očitavati nula mph. Ako ne, glava nije uspjela.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...