Pitanje:
Nepoznati aktuator na golfu mk3 tdi 110ks
Tom Macdonald
2014-08-26 21:47:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Posjedujem golf 3 TDI iz 1997. godine, kod motora AFN.

Na stražnjoj strani motora nalazi se vakuumski aktuator koji izgleda poput N75, ali nije. Nije povezan ni s čim na strani pogona, ali je povezan s usisavačem i ECU-om.

Čini se da nije puno učinio na trčanje, jer ne mogu otkriti razliku u snage ili okretnog momenta.

Pokretač ventila s turbo punjenjem (N75) i aktuator ventila egr su prisutni i obračunati, a nigdje na usisniku ne mogu vidjeti protudrmni ventil.

Čemu služi?

EDIT: Evo nekoliko fotografija;

Closeup view. You can see the two vacuum lines, the further one is not connected to anything.

General position. It is clipped to the bottom of the cable and vacuum line tray, just behind the coolant expansion tank.

EDIT 2: Kad sam rekao "Nije povezan ni s čim na strani aktuatora", mislim doslovno na to: izlazi vakuumski vod, ali nije povezan ni s čim. I ne vidim očitu vezu s tim.

Dva odgovori:
Tom Macdonald
2014-10-28 14:37:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otkrio sam što je to. Upravlja zaklopkom za recirkulaciju zraka u kabinu. Uopće nema nikakve veze s motorom.

Neposredno iznad ulaznih i izlaznih cijevi do jezgre grijača na vatrozidu nalazi se mala plastična mlaznica. Na ovo bi ovaj pokretač trebao biti povezan.

Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2014-08-28 02:48:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo je više nego vjerojatno vakuumska sklopka koja računalu govori nešto kad dosegne određenu količinu vakuuma (može biti i tlačna sklopka koja radi istu stvar kada turbo dosegne određeni tlak, ovisno o tome na kojoj se strani turboa nalazi linija "vakuuma"). To je razlog zašto vidite samo vakuumski vod i vezu s PCM-om i ništa drugo.

Žao mi je što nisam bio jasan. Iz njega izlazi i vakuumski vod koji nije spojen na drugom kraju, pa je baš poput N75, samo je N75 s druge strane motornog prostora i povezan s turbo motorom.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...