Pitanje:
Koji je pravilan način vađenja slomljene svjećice?
NoCarrier
2011-03-09 23:35:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kada se radi o automobilu s aluminijskom glavom (glavama), koji je pravilan način vađenja slomljene svjećice?

Možete li biti malo konkretniji? Keramička stabljika je slomljena ili je slomljen i dio "matice", a u rupi ostaje samo navojni dio?
Rupa je duboka oko 6 inča, a samo su dijelovi konca u rupi svjećice. Trebam utičnicu za izvlačivač. Znate li gdje je mogu naći?
četiri odgovori:
#1
+7
trip0d199
2011-03-10 01:11:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nekoliko načina da se to riješi, ovisno o točnoj situaciji:

Ako je keramička stabljika slomljena, a na nju još uvijek možete postaviti duboku utičnicu, poduzmite to. Ako sama matica je toliko ogoljen da na njemu ne možete dobiti utičnicu ili ključ s otvorenim ključem, ili ako je matica slomljena, pokušajte pomoću kliješta ukloniti svjećicu. Možete i probati nešto poput uklanjanja vijaka s dubokim ležištem Craftsman Bolt-Out ako je skinut. Druga mogućnost bila bi bušenje rupe odozgo, ravno prema dolje, i pomoću vadilice za vijke da biste je uklonili.

Slike u pomoć: Obrtnik izbacuje:

Izvlakač vijaka:

Želite li reći nešto o prodiranju ulja?
@Jay: To bi trebao biti odgovor, a ne komentar.
Izvlakač vijaka bi ukopao metal čepa? Nije keramika?
Hvala vam puno na informacijama, izvlakač vijaka djelovao je kao šarm. Proveo sam 3 sata izbezumljen, jedan sat kako bih ga pronašao i kupio i doslovno 2 minute kako bih uklonio slomljeni vijčani dio svjećice. Upalilo je!
Ovo mi je doslovno spasilo život! Za sve koji se suočavaju s ovim problemom - ** izvlačivači vijaka ** su nevjerojatni. Pustite da se motor ohladi, a uklanjanje zaostalog kućišta je povjetarac.
#2
+7
Jay Bazuzi
2011-06-14 20:15:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije nego što napravite bilo što drugo, uzmite prodorno ulje . Smanjivanje trenja u navojima dramatično će smanjiti količinu sile uvijanja koja je potrebna za uklanjanje zaglavljenog čepa, čineći posao lakšim & smanjujući mogućnost pogoršanja stvari (tj. Prekida izvlačenja vijaka!)

Slijedite upute na spremniku ili jednostavno raspršite konce, i pustite da sjedne. Kucanje odvijačem ili ključem pomoći će mu da prodre i prekine oksidaciju.

#3
+4
jp2code
2011-06-14 22:36:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Još jedna opcija:

Ako ste pokušali izvaditi svjećicu iz vrućeg / toplog motora, a čep se prekinuo između lug-flats i lug-thread (oba netehnička pojmova), možda ćete moći upotrijebiti odvijač ili dlijeto da lagano otkucate preostali dio.

Evo zašto:

  • Kad vam je motor vruć, rupe svjećica se stisnu zbog širenja u metalu što čini mnogo čvršću brtvu. Kad se motor ohladi, metalna glava motora skuplja se u svoj prirodni položaj, tako da se navoji čepa neće zaglaviti u nitima.

  • Sav napetost koja drži čep u glava vašeg motora drži se metalnom usnom oko ravnih ispupčenja kada se stisne zatezanjem čepa u glavi. Ako se čep zakvačio između lug-flats i lug-niti , na svjećici više nema usana koja drži kompresiju. Drugim riječima, samo sjedi tamo s malo ili nimalo otpora koji ga sprječava da ne ispadne. Odvijač ili vrh dlijeta može se pritisnuti na jedan od nazubljenih rubova i koristiti za okretanje preostale svjećice natrag.

Pažljivo pogledajte ovu posebnu situaciju prije nego što krenete putem izvlačenja. Izvlakač u neiskusnim rukama može uništiti glavu.

Žao mi je što nemam slika.

#4
  0
Steve Matthews
2015-06-24 13:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Još jedan savjet koji ćete možda htjeti isprobati ako na njega ne možete dobiti utičnicu, dva dugačka odvijača niz unutrašnjost ostataka utikača, tako da se prikvače za vrh elektrode i pokušaju ga isključiti onuda. Osobno sam postigao uspjeh u ovom scenariju koristeći ovu tehniku ​​na Renaultu.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...