Pitanje:
Koja aplikacija za iPhone / iPad najbolje radi s ELM327 Bluetooth OBD-II čitačem?
Chase Florell
2011-03-15 22:29:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pronašao sam brojne aplikacije za iPhone / iPad koje se povezuju s ODB-II čitačima putem Wi-Fi-ja, ali nažalost to znači da onemogućava 3G i sve prednosti ugrađivanja 3G uređaja u moju crticu.

Čini mi se da ne mogu pronaći nijednu aplikaciju koja radi putem Bluetootha umjesto WiFi-a.

Zna li itko od vas postoji li neka?

Uređaji koji žele komunicirati podatke putem Bluetootha s iOS uređajem moraju dobiti koprocesor za provjeru autentičnosti putem [Appleova programa MFi] (https://mfi.apple.com/MFiWeb/getFAQ.action#1-1), što anegdotski nije lako ili jeftino se pridružiti. Tri koja sam pronašao su [Automatski] (https://www.automatic.com), [GoPoint BT1] (http://amzn.com/B0061XSX0O) i [Xtool] (http://amzn.com/ B00FS1K2KO). Nisam siguran da svi koriste ELM327, posebno Automatski, iako Automatski ima [aplikacije treće strane] (https://www.automatic.com/apps/). (Ne mogu ostaviti kao odgovor zbog nedostatka predstavnika.)
Trebate uređaj BlueTooth LE (BTLE) (4.0) kao što su LELink ili Carista. BTLE ne koristi profile poput uobičajenog BT-a i za OBDII uređaje, povezuje se bez provjere autentičnosti (yikes). Imam LELink i korištenje OBD Fusion-a putem BTLE-a ... izvrsno funkcionira. Ne mogu se ne zapitati hoće li mi ljudi pokušati podmetnuti auto dok prolazim. Evo aplikacije (impresivno ljudsko sučelje): http://bit.ly/2i3g0Px
četiri odgovori:
#1
+11
Martin
2011-05-31 14:54:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

iPhone ne podržava ELM327, jer Apples Bluetooth Stack ne podržava Bluetooth serijski protokol, ELM327 je u najjednostavnijem obliku ODB za serijski adapter sa serijskim podacima unesenim u Bluetooth modem.

Trebao sam to pronaći prije kupnje ispravljača.
#2
+4
Chase Florell
2011-03-17 23:35:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pa, nije nužno da se radi o ELM327, ali ovo izgleda kao FANTASTIČNO rješenje.
Griffin CarTrip

Više se ne razvija.


Apple trenutno ne dopušta programerima da koriste Bluetooth u tu svrhu. Jedina stvarna veza je putem Wi-Fi-ja.

Moja početna "pretpostavka" bila je da ako ste povezani putem Wi-Fi-ja, vaši su 3G podaci onemogućeni i stoga ne možete koristiti podatke dok koristite OBD-II dongle. Ove su informacije . Ako podatkovnu vezu postavite u proxy način rada, telefon će se i dalje povezivati ​​s podacima putem 3G-a, čak i kad je povezan s donglom.

To funkcionira vrlo dobro, osim manjeg problema pri kojem mjerači anketiraju svake sekunde za razliku od stalnog ispitivanja u stvarnom vremenu onoga što se zapravo događa. To čini isprekidano korisničko iskustvo, ali i dalje dobro funkcionira.

Je li ova veza preusmjerena ili se radi samo o neželjenoj pošti do trgovine?
Ne oprosti. Čini se da je CarTrip trenutačno u izradi. Ako pogledate njihov blog, rekli su da trenutno ne rade na njemu ... upravo su ga izvukli sa svoje web stranice.
Završili smo s kupnjom ELM327 WiFi modula i Rev2
#3
+3
Doug
2011-05-13 03:01:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Apple vam neće dopustiti da se povežete s Bluetooth sučeljem ELM 327 jer proizvođač nije platio APPLE da podrži njihov Bluetooth stog. Gotta Love EM '

Postoji puno aplikacija za Android koje dobro rade s Bluetooth modulima ELM 327.

Koji je bio PIN za vaš modul ELM 327?
Na kraju sam kupio ELM327 WiFi modul i Rev2
#4
+1
DrMickeyLauer
2016-11-15 15:49:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prihvaćeni odgovor opisuje situaciju iOS 5 i novije verzije.

Od 2014. iOS dolazi s CoreBluetooth okvirom koji omogućava komunikaciju s BTLE-om (Bluetooth Low Energy aka 4.0 ) uređaji. Ovih dana možete pronaći puno adaptera koji podržavaju ovaj komunikacijski standard - pobrinite se da to nije Bluetooth 3.x adapter, oni neće raditi.

Što se tiče iOS aplikacija, nažalost, mnogi ih ne podržavaju BTLE još uopće. Oni koji uglavnom trebaju svoj markirani adapter. Malo je onih koji tvrde da rade s gotovo bilo kojim BTLE-kompatibilnim adapterom, na pr. OBD2 Expert (Izjava o odricanju odgovornosti: ja sam autor).

Ovo bi trebao biti novi prihvaćeni odgovor. Koji ELM 327-uređaj osobno upotrebljavate?
@d-b Više volim Carista BTLE i LELINK BTLE adaptere. Nažalost, niti jedan od njih nema originalni ELM327, svi koriste klonove :-(
Kupio sam VGate iCar Pro s BT 4.0 za koji smatram da je autentičan ELM 327.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...