Pitanje:
Imam li curenja ulja ako moram dodati ulje?
tooshel
2011-03-19 02:14:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne mijenjam ulje toliko često (možda na svakih 8000 milja), a na mom 10-godišnjem automobilu se upali lampica za ulje i moram dodati litru ili dvije (i onda počinjem misliti da sam praktično promijenio nafte i ne trebate brinuti još nekoliko tisuća kilometara!). Znači li to da sigurno curi? Ili ulje to čini putem, iako klipovi u starijem automobilu izgaraju u procesu izgaranja?

Imajte na umu da na mojem prilaznom putu nema (novih) mjesta.

+1 - Stvarno mi je drago što ste postavili ovo pitanje! Molimo, slijedite dolje navedene savjete kako biste se brinuli o svom automobilu;)
@MarkJohnson To je samo mala slika ... pa, ne znam što je to, ali to prihvaćamo kao predstavnika nafte. Trebalo bi ga promijeniti u ikonu Chevron ili nešto slično za buduće generacije.
Dva odgovori:
#1
+35
Move More Comments Link To Top
2011-03-19 02:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Motor najvjerojatnije sagorijeva ulje. Trebali biste češće mijenjati ulje, ne ubacujete samo novo ulje, već kada mijenjate ulje, ono uzima staro ulje i onečišćenja suspendirana u tom ulju. Dakle, dodavanje 2 nove kvarte svako toliko nije gotovo isto kao zamjena ulja.

Također bih preporučio redovnu provjeru razine ulja ako čekate da se upali lampica ulja to znači da u posudi nema dovoljno ulja za podizanje pumpe. Ulja se u većini automobila pale oko 8 psi. Ako čekate toliko dugo, mogli biste oštetiti svoj motor jer je tlak ulja prenizak. U slučaju da je svjetlo na koje se referirate svjetlo razine ulja, možda ste u redu što se tiče tlaka ulja.

+1 - sekundiram to. Svjetlo za ulje nije poput vašeg svjetla upozorenja za nisku razinu goriva. Svjetlo ulja znači da oštećujete svoj motor. Ne dopustite da dođe do te točke! Molim! Osim ako ne želite ukras travnjaka u svom dvorištu.
Zaista ovisi o ulju koje se unosi u motor - zapravo ne možete dati konačnu izjavu da ulje * treba * češće mijenjati. Mnogo vozila ovih dana (pa čak i prije 10 godina) ima intervale zamjene ulja u rasponu od 7,5 do 10 tisuća kilometara ako koristite odgovarajuće ulje. To naravno dodatno provjerava razinu ulja.
#2
+10
Mark Johnson
2011-12-15 06:29:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ulje nekamo ide. Ako vaše vozilo ne označava svoj teritorij (curi kad se parkira), vjerojatno ga gori.

Da, samo sam razmišljao o ovome. Siguran sam da neki automobili troše malo ulja kao da je to samo još jedan potrošni materijal. Na primjer, puno turbo punjenih automobila Mercedes potaknut će vas da "dodate 1 litru ulja" svakih nekoliko tisuća kilometara.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...