Pitanje:
Priključite priključak za slušalice u glavnu jedinicu
Bob Roberts
2011-03-08 19:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U svom automobilu imam kasetofon koji se koristi samo za čitanje jedne od onih lažnih traka koja se napaja iz 3,5 mm priključka za slušalice. Ne koristim CD uređaj i ne bih volio (niti si mogu priuštiti) novu glavnu jedinicu. Pitao sam se postoji li razložan način za izlaganje neke vrste pomoćnih ulaza za spajanje mp3 playera?

Shvaćam da je ovo pitanje prilično staro, ali samo u slučaju da će netko drugi potražiti rješenje - postoje FM radio stanice s jeftinim cijenama (~ 20 USD) i MP3 playeri bez CD-a u faktoru oblika. Za one koji ne trebaju CD uređaj, ovo je lijepo rješenje i trebalo bi biti bolje od FM modulatora, jer se zvuk pojačava izravno iz digitalnog izvora. Nema potrebe za modulacijom i demodulacijom (također se kvaliteta FM radija ne približava kvaliteti CD-a).
Dva odgovori:
#1
+8
Cᴏʀʏ
2011-03-08 20:44:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ono što vam treba je FM modulator - uređaj koji instalirate između automobilske antene i stereo uređaja. Uređaj poput ovog (ne preporučujem ovaj uređaj, već ga koristim samo kao primjer):

http://www.amazon.com/Scosche-Audio-FM-Modulator- Universal / dp / B0007THIDQ

Tada svoj MP3 uređaj možete uključiti u modulator i signal putuje ravno u radio! Postava izgleda otprilike ovako:

FM Modulator Setup

Pa, bit ću, ovo je bio neočekivan odgovor. Nikad nisam znao da takvo što postoji. Ima smisla, stara TV periferna oprema koristi RF modulatore.
Neki od onih lijepših zapravo nude USB veze, a inače za stvari poput upravljača na volanu za iPod. Ovi jednostavni prilično su jeftini; mnogo lakše nego baciti banku na potpuno novi stereo.
Ja koristim jedan od ovih. Jeftin. Pazite, prilično su osjetljivi na smetnje. Svakako bih se pobrinuo da ga nabavite s dovoljno snage za ugašavanje vanjskih radio izvora na frekvenciji koju koristite.
#2
  0
jon
2012-05-23 07:12:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imao sam stari pionirski super tuner 3 i razmišljao sam o tome da učinim isto o čemu ste govorili u izvornom postu, pa sam to i učinio. Otvorio sam kućište, pronašao konektore za glavu na pločici i bilo je prilično nejasno koje žice koristiti. Imate uzemljenje, a zatim imate moć za desnu i snagu za lijevu, pa sam zalemio vodove na igle za koje sam mislio da su desni, a drugi kraj zalemio na priključak za slušalice i na voila. Jedini problem koji treba razraditi je taj što sam namjestio mehanizam da pomislim da je unutra kaseta i da je zaglavila brzo naprijed, ali zvuk i dalje dolazi. Bas je pomalo gadan. Nisam siguran pojačava li buku od okretanja motora.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...