Pitanje:
Vrijede li sredstva za čišćenje sustava za gorivo (poput Gumouta) redovito koristiti?
divided
2011-03-09 21:00:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vrijede li sredstva za čišćenje sustava za gorivo (poput Gumouta) redovito koristiti?

molimo pročitajte http://meta.mechanics.stackexchange.com/questions/3/making-a-site-for-professionals
Tri odgovori:
#1
+12
Cᴏʀʏ
2011-03-09 22:56:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako nemate izvanrednih okolnosti ili opravdanih razloga za njegovo korištenje, nemojte. Šanse su da će upotreba privremeno ublažiti simptome, da bi se kasnije vratili kasnije.

Kako ja vidim, ako vaše vozilo to traži, naći ćete ga na popisu preporučenih predmeta održavanja u vašem korisničkom priručniku .

Mislim da je još jedna strana ovog pitanja prvo što trebate odgovoriti koliko je vozilo staro, koliko kilometara na njemu, jeste li ga redovito održavali (zašto vam uopće treba čistač )?

Dakle, natrag na moju prvu točku, ako očajnički trebate probati, krenite, u suprotnom shvatite u čemu je vaš problem prije nego što bacite kemikalije u svoj spremnik benzina.

#2
+1
theonlylos
2011-08-06 22:08:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako ovo nije znanstveni test, iz iskustva sam otkrio da je upotreba Gumout-a ili Berrymans-a B-12 (što je mnogo jeftinije, ali vrlo učinkovito) na svakih 3.000 kilometara prilično učinkovita u održavanju čišćeg motora.

Potvrdio sam to jer sam prošle godine, prilikom zamjene ulja na očevom automobilu, odlučio pokrenuti SeaFoam (još jedno izvrsno sredstvo za čišćenje sustava za gorivo - iako to može 9 dolara po konzervi pa ga spremim za vrijeme zamjene ulja) unos mog oca Ford Thunderbird. To je prilično uobičajena upotreba Seafoama jer je to prilično jednostavno DIY temeljito čišćenje sustava goriva vašeg automobila, koje je puno temeljitije od pukog dodavanja tekućine kroz spremnik za gorivo.

Nakon dodavanja Seafoama, pokrenuo sam automobil za probnu vožnju i doslovno masivni pramen dima puštao je iz ispušnih plinova automobila kao da je drag trkač. Dim je zapravo bio sav pukotina u sustavu za usisavanje goriva, koji je uklanjao SeaFoam.

Sada, nakon što sam radio Thunderbird, napravio sam isti postupak na svojoj Toyoti Avalon koji sam i bio dodavanje Gumouta ili B-12 (ovisno o tome što se prodaje) na svakih 3000 milja i kad sam trčao Seafoam, nakon malog oblaka dima nekoliko sekundi, ispuh mog automobila doslovno je bio čist.

Sada , vaša kilometraža može se razlikovati ovisno o vašem stilu vožnje i tipu automobila, no barem pogledajte Seafoam jer se cijelo vrijeme koristi za radilicu, usis goriva i sustav goriva - a na gotovo svim forumima automobila to je čišće po izboru.

Za rutinsko čišćenje (na svakih 3.000 milja) samo bih dodao konzervu Berrymans B-12 (obično košta 3 dolara po konzervi) ili bih otišao s Gumoutom ako je na akciji. Samo pripazite da je to sredstvo za čišćenje goriva, a ne sredstvo za ubrizgavanje goriva, jer potonje omogućuje nakupljanje naslaga nakon dodavanja.

Ipak, unatoč priči o uspjehu, istaknut ću da ako imate gorivo ozbiljni sistemski problemi (npr. provjeriti svjetlo motora, pogrešno upaliti, jako začepljene mlaznice itd.) odlazak mehaničaru je nužan.

Ne mislim da dim iz morske pjene ukazuje na "čišćenje". Pogledajte ovaj video gdje tip ispituje morsku pjenu s čistim motorom. https://www.youtube.com/watch?v=FO_UIVRT7uM
#3
  0
Alex Nob
2014-07-21 11:12:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iz vlastitog iskustva, Gumout je među NAJGORIM proizvodima na svijetu koje sam ikad koristio. S druge strane, cijena je prljavo jeftina, ali uvijek dobijete ono što platite. Više detalja o uređaju za čišćenje injektora za gume možete pročitati ovdje: http://fuelinjectorcleanerreviews.com/gumout-fuel-system-cleaner- pregled /Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...