Pitanje:
Kako isprazniti tekućinu za kočnice za BMW BMW K1200RS iz 1999?
emmby
2011-03-08 04:04:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moram isprazniti tekućinu za kočnice za svoj BMW K1200RS iz 1999. godine s ABS-om kako bih obavio neki manji servis na glavnom cilindru, ali nemam servisni priručnik za bicikl. Kako bih se trebao baviti time i na što moram paziti?

Također, vjerojatno ću u jednom trenutku morati vratiti kočionu tekućinu u bicikl. Kako da i to napravim?

Samo napomena o kočionoj tekućini. Ne stavljajte ga na bicikl! Skida boju kao da ne biste vjerovali.
Dva odgovori:
#1
+2
Jay Bazuzi
2011-03-09 11:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tvornički priručnici za servis obično su skupi i pretpostavljaju da već znate kako popraviti motocikle i imate čitav set alata i opreme. Ali pokrivaju svaki dio bicikla i imaju sjajne crteže. Clymer i Haynes izrađuju priručnike za održavanje „uradi sam“ za gotovo sve, uključujući vaš bicikl. Pokušajte http://www.clymer.com/Book.aspx?bid=1233

Obavezno očistite spremnik prije nego što ga otvorite i zadržite poklopac na spremniku kad se odmaknete, kako biste spriječili nečistoću iz sustava.

Ponovno punjenje zahtijeva pravilno odzračivanje kočnih vodova kako biste uklonili mjehuriće zraka. Obavezno koristite istu vrstu kočione tekućine koja je bila prije.

Između 4. i 6. koraka: Otvorite spremnik dovoljno da zrak uđe i zamijeni kočionu tekućinu prilikom izlaska. Nisam bio siguran s ABS-om, ali ovo je potpuno ista stvar koju biste učinili za ispuštanje / zamjenu tekućine kvačila.
@Kendrick: Uklonio sam korak po korak, jer ne znam za ABS sustave i želio sam stvari održati na profesionalnom nivou.
#2
+2
DucatiKiller
2015-12-24 01:04:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako bih zamijenio svu kočionu tekućinu u ABS sustavu, uvijek koristim pneumatski alat za iskapanje tekućine.

Evo slike.

enter image description here

Iskreno, koristim je bez obzira na to ABS ili ne. Stvorit će vakuum na čeljusti i tekućina će ući u spremnik za otpad. Ako koristite prozirne cijevi, možete vidjeti da li i on izvlači zrak iz sustava. Nastavljate usisavati sustav ručnom pumpom sve dok ne vidite svježu prozirnu tekućinu za kočnice koja vam daje do znanja da ste izbacili svu staru tekućinu.

To je vrlo učinkovito i ako nastavite zamjenjivati ​​tekućinu dok povucite ga kroz zrak neće ući u kočioni sustav.

Evo postupka za uklanjanje sve kočione tekućine iz vašeg sustava i osiguravanje da sprijeda i straga upravljački krugovi ispravno se odzračuju.

Znam da je ovo pitanje specifično za bicikl, ali krvareće ABS linije mogu biti pravi posao jer morate aktivirati solenoide da biste otvorili ventile; možda mislite da niste jer više nema zraka kad je u stvarnosti nešto zarobljeno u ABS linijama


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...