Pitanje:
Brzinometar koji povremeno fluktuira / ne radi u Volvu 940. Mogući uzroci?
William Cline
2011-03-14 21:10:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Volvo 940 iz 1992. godine. Prije nekoliko mjeseci brzinomjer je počeo povremeno kvariti. Ponekad bi čitao ispravno, drugi put bi se igla lelujala, a ponekad bi čitala nulu. Vjerojatnije je bilo da se loše ponaša brzinom autoceste (recimo, preko 50 mph).

Koji su mogući uzroci?

Upravo sam odspojio svoj speedo kabel jer je isprekidana priroda uzrokovala da mi prijenos poludi. Koristeći GPS sada. Ali svjetlo abs-a se upalilo kad sam izvukao kabel brzinomjera. Nisam siguran zašto. Stvarno smeta što je volvo na ovom modelu sve učinio tako elektroničkim
940 ima 3-kanalni ABS u kojem su stražnji kotači tretirani kao jedna cjelina. Signal osjetnika brzine koji koristi brzinomjer isti je senzor koji ABS koristi za mjerenje brzine stražnjih kotača. Mislim da je zato upaljeno vaše svjetlo upozorenja ABS.
Tri odgovori:
#1
+5
William Cline
2011-03-14 21:32:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoje četiri moguća krivca:

  • Osjetnik brzine vozila koji se priključuje na stražnji dio diferencijala
  • Ožičenje od osjetnika brzine do stražnje strane instrumenta ploča
  • Tiskana pločica na stražnjoj strani instrument table
  • Sam brzinomjer

Kao i uvijek kod električnih problema, testirajte najjednostavnije / prvo najjeftinija komponenta. U ovom slučaju to su ožičenja. Možete provesti vlastito ožičenje od senzora, kroz jednu od rupa na podu prtljažnika (prekrivene gumenim čepovima, koje možete lako ukloniti), kroz putnički prostor (kroz skijaški prolaz ako je riječ o limuzini) i sa stražnje strane instrument table. Upute za uklanjanje skupa i prepoznavanje ožičenja senzora nalaze se ovdje:

http://www.brickboard.com/FAQ/700-900/ElectricalInstruments.htm

Nakon testiranja s vlastitim "poznatim dobrim" ožičenjem, daljnji su problemi krivi senzor brzine ili brzinomjer / instrument tabla. Kvarovi brzinomera česti su u tim automobilima zbog propuštanja kondenzatora na integriranoj ploči brzinomjera (odvojeno od tiskane ploče na stražnjoj strani instrument table. Brzinometar 940 proizvodi Yazaki, za koje je teško ili nemoguće pronaći zamjenske dijelove . Uspio sam pronaći samo dvije trgovine koje su tvrdile da mogu testirati i popraviti mjerač. Navedene su u ovom postu na forumu:

http://www.brickboard.com/RWD /volvo/1453661/940/960/980/V90/S90/yazaki_speedometer_repair_sources_updated.html

Zamjenski senzori brzine koštaju više od 100 USD. Najbolje je da klupa mjerača testira sam mjerač kako bi utvrdila je li kriv. Ako je problem povremen, možda će morati dugo testirati. Ako je potrebno, popravak će koštati 200–400 USD, ne uključujući isporuku. Ako dobro znate (ne) lemiti spojeve vrlo malih pločica, možete naručiti zamjenske kondenzatore i sami popraviti brzinomjer. Više detalja o dijagnosticiranju i popravljanju problema s brzinomjerom Volvo 700/900 možete pronaći ovdje:

http://www.brickboard.com/FAQ/700-900/ElectricalInstruments.htm

Upozorenje: Ne vozite automobil s uklonjenom instrument pločom. Alternator se neće pravilno napuniti bez kruga upozoravajućeg svjetla baterije, a vi ćete isprazniti bateriju. To sam naučio na teži način.

#2
+3
Bob
2011-07-22 21:33:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

92-e su poznate po kvarovima na brzinomjeru.

Kupio sam zamjenski brzinomjer na www.techbargains.com. Nekako. Napravio ga je Garmin, a kad ga stavim na nadzornu ploču, govori mi koliko brzo idem. I gdje sam i u kojem smjeru idem, kao i moje povišenje od razine mora. A mogu unijeti adresu i ona mi govori kako doći.

To me košta oko 60 USD. Mislim da je to puno bolje od originalnog brzinomjera.

#3
+1
Jimmy
2015-03-10 12:05:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo je senzor brzine vozila koji se priključuje na stražnju stranu diferencijala.

Pogledajte ispod stražnjeg dijela Volva na poklopcu diferencijala, vidjet ćete kako žice ulaze u vaš senzor na poklopcu. Ako se plastični / gumeni omotač koji prekriva dvije žice (a ne veći zaštitni poklopac) počeo raspadati i otpadati na senzoru, to će uzrokovati kratki spoj zbog kojeg će brzinomjer djelovati pogrešno ili nikako. Lako je to popraviti, a to je bio čest problem u volvosportovima sa stražnjim pogonom 90-ih s određenim godinama i vremenom.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...