Pitanje:
Koji su znakovi katalitičkog pretvarača koji mogu proći loše?
Cᴏʀʏ
2011-03-08 07:17:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Posjedovao sam dva vozila čiji su katalizatori opozvani iz dva razloga: jedan je kvaliteta CC-a, a drugi smanjenje snage zbog stvaranja materijala i smanjenja protoka zraka.

Za automobil koji sada posjedujem (Pontiac G6, 2007.) izdan je takav opoziv, ali to utječe samo na neke automobile. Osjećam da ponekad imam manje snage nego što bih trebao imati.

Postoje li testovi za loše CC? Moja ispušna cijev zavarena je na svaki kraj CC-a na G6, tako da ne mogu točno zaviriti unutra.

Hvala!

Jedan odgovor:
#1
+8
S_Niles
2011-03-08 12:58:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Ako mačka zvecka (može se dogoditi i više nakon zagrijavanja), onda je definitivno loše. Lupanje po njemu može vam pomoći vidjeti ima li unutra slobodnog materijala.
  • Ako je mačka priključena dovoljno da utječe na performanse, nadam se da će jedan od 02 senzora pokrenuti kontrolno svjetlo motora. Međutim, ako je granična, pretpostavljam da će motor možda moći podesiti razinu goriva dovoljno da se usreći bez prilagodbe dovoljno da pređe CEL.
  • Da biste doista i istinski znali, morat ćete provjeriti povratni pritisak ispred mačke i usporedite je s tvorničkim specifikacijama. To zapravo nikada nisam morao raditi. Kad god sam mačku tako loše priključio da je to utjecalo na performanse, vozilo je izravno propustilo.

Sve to rečeno, "Osjećam da ponekad imam manje snage nego što imam trebao bih imati "zaista je široka izjava. Većina stvari koje utječu na performanse modernog automobila (dovoljno da bi bile uočljive) trebaju isključiti svjetlo za provjeru motora i dati vam mjesto za početak rješavanja problema.

Mene samo malo zbunjuju dvije stvari: gubim malu kilometražu (oko 4 milje na milju na autocesti, što bih možda mogao pripisati hladnijem vremenu) i povremeno kad zatvorim automobil isključuje se još jednu revoluciju i raspršuje otprilike polovicu druge (obično tek nakon jako kratkih pogona). Možda bih to trebao samo pogledati ...
Možda će mu trebati samo redovito održavanje (poput svjećica) ili nešto ne radi ispravno. Ako nešto zapravo ne radi pravilno, za ispravnu dijagnozu trebat će iskusni tehničar i specijalizirani alati.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...