Pitanje:
Ford Taurus iz 2005. - Je li zaista štetno koristiti standardni antifriz?
Noah Goodrich
2011-03-08 08:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moja je supruga razgovarala s mehaničarom kada je prošlog tjedna odvezala automobil na inspekciju sigurnosti i emisije štetnih plinova, a mehaničar joj je rekao da smo svoj Ford Taurus MORALI odvesti u Fordovu zastupnicu ili u neku od njihovih trgovina bio na lancu) za dodavanje ili zamjenu antifriza u automobilu, inače bi nam očito uništio hladnjak.

Kako je ovo najnoviji automobil koji sam ikad posjedovao, ne znam je li ovo neki posebnost novijih vozila ili možda nešto specifično za Fordove.

Može li netko dati neko pojašnjenje?

Je li joj mehaničar rekao i nešto više od toga? Je li vam antifriz napet? Nisko? Je li preporučio ispiranje? Uništit ćete više od radijatora ako vam je malo goriva ili imate trulu antifriz.
Preporučujem da se ne vraćate kamo god ili tko vam je to rekao. Toliko prodajnih mjesta za auto servise / dijelove uspijeva zbog neznanja svojih kupaca. Morate biti vrlo oprezni. Logičan odgovor na ovo potražite u odgovoru Johna Gardeniera.
šest odgovori:
#1
+15
John Gardeniers
2011-03-08 08:30:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Počnimo s činjenicom da Ford ne proizvodi sredstvo protiv smrzavanja, već ga kupuje. Naravno, imat će određene specifikacije, ali isto tako i sva sredstva protiv zamrzavanja. Također će ga izraditi jedan od glavnih proizvođača proizvoda. Ako možete pronaći Fordove specifikacije, mogli biste ga usporediti s drugim markama. Ili se obratite proizvođačima različitih marki antifriza i pitajte ih o kompatibilnosti njihovih proizvoda s tim vozilom. Ne trebate koristiti određenu marku, već samo kompatibilnu.

#2
+8
MT_Head
2011-06-26 12:25:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Antifriz je mješavina nekoliko različitih sastojaka: aktivni sastojak antifriza / rashladne tekućine, (uglavnom) voda, inhibitori korozije koji sprječavaju da voda zahrđa iz unutrašnjosti vašeg motora i tajna mješavina bilja i začina koja je posebna za svaki proizvođač.

Postoji nekoliko različitih izbora aktivnog sastojka (etilen glikol, metanol, propilen glikol); njihovo miješanje u vašem motoru (punjenjem drugog tipa) vjerojatno je loša stvar. Stavljanje PG-a u sustav dizajniran za EG mogao bi predstavljati problem, čak i ako je sustav ispran (a ne postoji savršeni sustav za ispiranje.) Međutim, prava zabava započinje kada pomiješate (ili neuskladite) inhibitore korozije. Samo nemojte to raditi. Wikipedia ima neke pristojne informacije na tu temu...

Dno: Svakako ne morate ići u Fordov salon da biste dobili prave stvari ... ali nabaviti prave stvari je u stvari vrlo važno, bez obzira gdje ih nabavili.

A tajne biljke i začini? Tko zna.

#3
+4
Lex
2012-10-26 18:33:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kasni model Bika koristi posebnu rashladnu tekućinu (obično narančastu) koja se, za razliku od standardnog dvogodišnjeg ispiranja i promjene, servisira samo na oko 90.000 milja ili kilometražnom ekvivalentu. Korištenje uobičajenih antifriza (zelenih i plavih) nanijet će štetu. Upotrijebite preporučenu Fordovu rashladnu tekućinu u Biku. Možda bi vam se savjetovalo da odete u Ford iz očitog razloga što ste išli tamo kamo ste išli: jer ne možete ili radije ne biste servisirali vlastiti automobil.

Jedino najbolje mjesto za postavljanje pitanja o vašem savjet mehaničara - prirodno - bio bi Fordov servisni odjel - ne naplaćuje se postavljanje pitanja. Odavde zvuči kao da je vaš mehaničar doista upućen; ako je bio nitkov, zašto ne bi službu zadržao za sebe! Ako vaš Taurus treba na servis rashladne tekućine, moglo bi biti da posebna oprema, recimo oprema za ponovnu kalibraciju ili programiranje ili softverska oprema, nije dostupna vašoj i nekim drugim servisima.

Ovaj odgovor "nadahnut" je vlastitim priručnikom za usluge Bika, pisca; i izravna opomena od Fordovog servisa i odjela za dijelove. Ako možete sami dolijevati spremnik rashladne tekućine (ali pripazite da se ne napuni previše), možete kupiti odgovarajuću rashladnu tekućinu Motorcraft za svoj automobil.

#4
+2
Rory Alsop
2011-06-29 16:46:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Komad koji je propustio iz vašeg pitanja - čini se da ste pretpostavili da je razlog zbog kojeg vam je mehaničar rekao da idete kod prodavača Forda antifriz.

Moguća alternativa je to što je samo zastupništvo u Fordu s licencom za pražnjenje i punjenje radijatora - mogu postojati jamstva.

(Znam, ne odgovara na glavno pitanje, ali možda je točan odgovor na vašu situaciju)

Znam da su oba pitanja i odgovori stari, ali u Sjedinjenim Državama ovaj je odgovor očito pogrešan. Prema Federalnoj komisiji za trgovinu: "..., zabranjeno je da prodavač uskrati jamstvo samo zato što je netko drugi obavljao rutinsko održavanje ili popravke. Rutinsko održavanje često uključuje zamjenu ulja, rotacije guma, zamjenu remena, provjere tekućina ispiranja, nove pločice kočnica i pregledi ... Izvor: https: //www.consumer.ftc.gov/articles/0138-auto-warranties-routine-maintenance
#5
-1
BMW Metro
2017-11-09 00:44:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Morao sam potražiti 7 stranica u pretraživanju Binga kako bih pronašao ovaj Ford Antifreeze grafikon, ali vrijedilo je! http://machenry.com/documents/CoolantChart.pdf

  • Paul C. (Vlasnik Bika koji curi rashladne tekućine).
Dobrodošli u Održavanje i popravak motornih vozila! Iako ovo može teoretski odgovoriti na pitanje, [bilo bi poželjno] (// meta.stackoverflow.com/q/8259) ovdje uključiti bitne dijelove odgovora i dati vezu za referencu.
#6
-2
XTL
2012-03-20 23:00:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za to gotovo sigurno nema tehničkog razloga, ali možda postoji i jedan loš. To može imati veze s preporukama proizvođača, povratnim učinkom ili čak jamstvenim uvjetima. I, kao što je rekao drugi odgovor, možda se ne radi o tekućini. Morali biste otkriti što je tačno osoba rekla i zašto znati na što misli.

Vaš (ažurni) priručnik trebao bi vam reći kakve su tekućine potrebne i prikladne za vaš motor.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...