Pitanje:
Koliko treba da gorivo propadne?
Iszi
2011-03-08 10:44:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otprilike koliko vremena treba da bezolovni benzin u spremniku i vodovima za gorivo postane neupotrebljiv u automobilu koji se ne koristi? Što je uzrok tome i što se može učiniti da se problem spriječi ili riješi?

AŽURIRANJE: Automobil koji je pokrenuo ovo pitanje (Lincoln Mark VIII, 96, parkiran oko 6- 9 mjeseci bez pripreme) je uspješno započeo. Čini se da motor stvarno ne voli benzin, ali radi.

Nisam siguran je li to povezano, ali imam benzina u gerry limenci oko 6 mjeseci koji će i dalje dobro paliti vatru :)
Samo pomislim kad nešto spremate motorom (rv, brod, automobil itd.), Da li možete isprazniti spremnik i koristiti ga za svoj automobil ili kamion. Ostavite spremnik suhim na duže vrijeme. Ne zaboravite isprazniti rasplinjač, ​​ako ga ima.
šest odgovori:
#1
+31
JeremyP
2011-03-08 17:58:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svoju Mazdu Protege ostavio sam neiskorištenu u svojoj garaži više od godinu dana, a filtar za gorivo bio je začepljen kad sam je htio ponovno pokrenuti. Počelo je u redu, ali se nije htio okretati i u osnovi se nije moglo voziti. Siguran sam da nije bilo izvrsno ni za mlaznice za gorivo. Također, jednom sam kupio motocikl s benzinom starim 10 godina u spremniku, a bicikl uopće nije htio. Povremeno sam mogao čuti kako valjak puca, ali plin je bio potpuno neupotrebljiv. Izlio sam ga u metalnu kantu i zapalio. Ugljikohidrati su također bili vrlo loše gumirani i začepljeni, te su ih morali rastrgati i natopiti sredstvom za čišćenje ugljikohidrata.

Ako koristite STA-BIL, možete bez problema skladištiti plin više od godinu dana. Samo pripazite da motor pustite nekoliko minuta da STA-BIL cirkulira automobilom. Jednom kad se plin malo pokvari, i dalje ga možete koristiti ako stavite malo (1 galonu) u (gotovo) pun spremnik svježeg plina. Stvari koje sam izvukao iz motocikla bile su mnogo tamnije od uobičajenih i mirisale su toliko loše da nisam ni razmišljao o tome da ih koristim u motoru.

Ako planirate vozilo spremiti za vrlo dugo vremena, ima smisla potrošiti vrijeme na potpuno pražnjenje sustava goriva. To je jeftinije od zamjene sustava goriva, kasnije zbog isušenih gumenih naslaga plina.

Evo nekoliko podataka koje sam pronašao na web stranici STA-BIL:

P: Kako dugo će STA-BIL stabilizator goriva održavati gorivo svježim?

O: 12 mjeseci kada se miješa u svježi benzin. Udvostručenje doziranja održat će gorivo svježim do 2 godine.

Pa, što je s četverostrukom dozom - hoće li mi to trebati četiri godine? Ako samo napunim spremnik ravnim STA-BIL-om, hoće li to biti zauvijek dobro? ;-)
Marine stabil nam je začepio ugljikohidrate i spremnike za gorivo .. loše stvari.
Ne znam da je Marine STA-BIL loš, ali slijedio sam savjet malog mehaničara motora i spremio čistač snijega u spremnik pun goriva obrađenog Marine STA-BIL i na kraju morao zamijeniti rasplinjač jer je to previše teško čistiti. Neću ga više tako skladištiti, a ispraznit će se i raditi prazno.
Zašto se benzin pokvari?
#2
+14
Sean Reifschneider
2011-03-08 11:55:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zaista ovisi o uvjetima skladištenja, ali The Straight Dope predlaže životni vijek od 6 mjeseci do nekoliko godina.

Najveći problem oko kojeg treba brinuti jest plin se razgrađuje i ostavlja naslage ili desni, posebno u osjetljivim područjima poput mlaznica ili mlaznica. Drugo je pitanje ako se nakuplja voda u spremniku. Ako se spremnik drži punim, u njemu je manje prostora za sakupljanje kondenzacije, što može pomoći smanjiti taj učinak, ali ovisi i o vlažnosti zraka u kojem se skladišti plin.

#3
+4
Jim
2013-03-14 10:14:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za kosilice i pogonsku opremu benzin se može pokvariti već za 30 dana. Uvijek ispraznite spremnik prije zime ili dodajte stabilizator goriva koji će vam produžiti životni vijek benzina do 12 mjeseci.

Zašto su kosilice i oprema za napajanje tako posebni da gorivo tako brzo propada?
@theUg Moja bi prva pretpostavka bila da će se zbog manjeg spremnika kemijske reakcije odvijati brže, proporcionalno gledano, nego u većem spremniku. Također, manji motori vjerojatno imaju manju toleranciju na loš plin općenito. Bilo bi lijepo vidjeti ovdje više detalja koji se objašnjavaju.
Ne mogu generalizirati, ali ono što kažete nije istina s našom kosilicom. Sjedila je u baraci od rujna do svibnja svake od posljednjih 12 godina, a započinje bez problema svakog svibnja.
#4
+3
FuelDr.
2013-10-24 16:06:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stabil se ne preporučuje u gorivima s miješanom etanolom jer uzrokuje kemijsku reakciju koja nagriza mesing u rasplinjačima i ubrzava postupak u kojem plin iz mješavine etanola prekida cijevi za gorivo u vozilima izrađenim 2006. ili starijom. Sav automobilski benzin u SAD-u sadrži 10% etanola od 2007. godine.

Objavljena je verzija Stabila koja je navodno bila pogodna za etanol, ali je zauzvrat ubrzala proces korozije i kvara u starijim vozilima. Dakle, najbolje rješenje je samo isprazniti benzin prije nego što na dulje vrijeme ostavite vozilo parkirano. Gotovo svaki automobil ima ispušni čep u spremniku za gorivo. Jednostavno izvadite čep i ispraznite ga. Naravno, pobrinite se da ga uhvatite u spremnik prikladan za skladištenje benzina kako biste ga mogli koristiti u nečem drugom ili ga odložiti kako treba.

Nakon što se spremnik isprazni, okrenite ključ u položaj za uključivanje / isključivanje motora na 5 sekundi, a zatim ga isključite i ponovite otprilike 3 puta. To će očistiti pumpu za gorivo i veći dio cijevi za gorivo od bilo kojeg goriva.

Zanima me kako se ovo odnosi na električne automobile. Moje prosječno putovanje na posao obično može raditi samo iz baterije, pa bih rijetko morao koristiti benzin, osim ako ne putujem (što u osnovi nikad nije). Primjenjuju li se ista pitanja kao automobil koji se ne koristi, na benzin koji sjedi u električnom automobilu? Trebam li namjerno voziti automobil kako bi se ispraznio kako bi se plin odvijao? ako da ... Koliko često?
Glasao bih protiv ovog odgovora jer je potpuno lažan, ali autor se nikad nije registrirao. Ne vjerujte što je u ovom odgovoru jer je to potpuna pretpostavka i glasina o spomenutom proizvodu. Dizajniran je za rad s gorivima s etanolom do E85.
#5
+1
CHAS46
2019-09-18 04:08:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje u Velikoj Britaniji uobičajeni plin ima 5-10% etanola, ali koristim Shell V-snagu koja sadrži 99 oktana i etanola (i skuplju) s konzervansom Briggs i Stratton u punim spremnicima u mojim starim motociklima tijekom zime. U mojim kosilicama iste stvari dobro funkcioniraju u uobičajenom plinu. Puni spremnici zaustavljaju ih da zahrđaju.

#6
  0
Hutchstang
2014-04-03 09:06:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete koristiti Mix - n - Go nakon što izvadite automobil iz skladišta ili ga ponovno počnete voziti. Kad ga stavite u skladište, etanol se počinje razdvajati za nekoliko tjedana. Lucas prodaje novu mješavinu za skladištenje automobila. Pazite da za bilo koju smjesu za pohranu ne samo da stavite stvari, već da vozite automobil tako da uđe u svaku pojedinu crtu i mlaznicu / rasplinjač.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...