Pitanje:
Popravite / zamijenite ABS modul
Spenduku
2011-03-15 23:23:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam Audi A6, 2000. Moje ABS svjetlo svijetli i lampica kočnice trepće. Rekli su mi da ABS modul treba zamijeniti po cijeni od najmanje 850 američkih dolara.

Postoji li način da se te stvari poprave, a ne da se mora izdvojiti toliko novca? Dio mogu dobiti jeftinije ako to radim sam, ali ABS modul treba prekodirati u moj automobil, pa ga svejedno moram odvesti Audiju.

Također, je li najbolja praksa da se novi dio, umjesto da popravim nešto poput ABS modula?

UPDATE: Pa, vratio sam svoj ABS dio i on savršeno funkcionira. Dakle, možda je put popraviti ako možete. Puno je jeftiniji i čini se da izvrsno funkcionira.

Istražio sam malo više i pronašao sam web mjesto koje će popraviti moj ABS senzor za samo 110 dolara. Kažu da se većina ABS modula s kojima imaju posla može popraviti. Je li itko ikad koristio ovu stranicu? http://cheap-abs.com
čini se da ste možda sami odgovorili na svoje pitanje. Ta web lokacija označava da postoje modeli koje može, a ne može popraviti - pretpostavljam da je vaš popravljiv?
Da, moj je jedan od popravljivih modela. Poslao sam ga i vidjet ću što će se dogoditi.
Jedan odgovor:
#1
+6
JeremyP
2011-03-16 09:19:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ABS svjetlo može se aktivirati metalnim otpadom ili nečistoćom na senzorima kotača. Senzor pokušava očitati položaj obližnjeg prstena reluktora, ali ako ne može tada će se upaliti lampica ABS. Također je moguće da je jedan od prstenova reluktora slomljen ili pukao, što bi također moglo dovesti do problema. Reluctor ring

Prvo bih provjerio senzore i prstenove, prije nego što sam zamijenio ABS modul. Evo još jedne slike koja pokazuje gdje se prsten nalazi u odnosu na ostatak osovine. A6 drive axle

Čini se da su svi moji senzori dobri. Mislim da ću ga poslati na ovo mjesto za popravak i vidjeti što se dogodilo i ako riješi problem.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...