Pitanje:
Žmigavac slučajno klikne.
Iszi
2011-03-15 01:30:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nedavno sam zamijenio relej pokazivača smjera u svom Jeep Grand Cherokeeu 1994. godine zbog redovitih / povremenih kvarova.

Prije zamjene dijela, bilo bi nepredvidivih prilika kada bi signali (uključujući i opasnosti ) ne bi radio. Ponekad bi prestali raditi usred upotrebe, ili ponekad jednostavno ne bi radili od trenutka pokretanja automobila. U većini slučajeva, nakon što su prestali raditi, više neće početi raditi dok se sljedeći put ne bude koristio automobil. Ipak, neko bi vrijeme očistilo sredinu pogona.

Nakon zamjene dijela, signali rade prilično pouzdano. Međutim, od tada postoji nekoliko osobitosti.

Kao prvo, prvo osvjetljenje signala uvijek će biti puno dulje od preostalih treptaja. Kad uključim signal, svijetlit će gotovo punu sekundu prije nego što odsiječe i prijeđe u redoviti ritam treptanja.

Problem zbog kojeg se stvarno češem po glavi je taj što u rijetkim prilikama čuti će samo jedan klik signala bez ikakvog izazivanja. Čini se da ne postoji ništa posebno što to isključuje i ne događa se dosljedno bilo kad, tijekom kojeg sam zapravo koristio signale. Uz to, kad se začuje klik, ne primjećujem nikakve naznake da se neki od signala stvarno uključio ili isključio.

Što bi moglo uzrokovati ovu vrstu anomalije? Je li to dugoročno vjerojatno opasnost (oprostite na riječi) za zdravlje sustava ili komponenata?

UREDITI - Još nekoliko pojedinosti koje sam primijetio jer problem i dalje postoji:

Problem je izraženiji tijekom jutra ili u hladnijem i vlažnijem vremenu. Povremeno će, umjesto samo jednog klika, biti dug niz brzih klikova kao da se nešto zaglavilo. Iako se u nekim prigodama simptom čini potpuno ničim izazvan, često se podudara s pritiskom papučice kočnice. Kad se ovaj okidač dogodi "zaglavljivanje", čini se da ga otpuštanje kočnice oslobađa.

Nekad je to bilo jedino što sam mogao ponoviti problem ujutro. Čini se da se to događa gotovo svaki put kad se automobil pokrene "hladno" i postupno se smanjuje kako se vozilo zagrijava. "Ometanje" se nije dogodilo neko vrijeme, ali klik s kočnicom događa se sada redovnije.

Prije nekog vremena odvezao sam automobil u trgovinu da provjeri problem, ali naravno, nisu uspjeli reproducirati ovaj isprekidani problem. Možda ću dati još jedan pokušaj, sada kad se to događa sve češće.

UREDI - Novi detalj.

Čini se da se razlog zbog kojeg ovaj problem izgleda istaknutiji ujutro ili u hladnije vlažno vrijeme, jer ga stražnji odmrzavač nekako pogoršava. Kasno sam to udario jutros i primijetio sam da sam trenutak kada je kliker za signal učinio svoje "ometanje" tijekom kočenja. Problem se i dalje događa s vremena na vrijeme bez stražnjeg odmrzivača, ali dolazi do značajnog povećanja učestalosti i ozbiljnosti kada je uključen.

Imao sam samo dio vašeg problema. Isprekidani klikovi kad nisam koristio žmigavac u mom VW Golfu iz 2006 .; proizašao je iz sitnih metalnih strugotina suspendiranih u masti koja se koristi u žmigavcu, a povremeno će provoditi taman toliko električne energije da pokrene kliker za okretanje, a da zapravo ne pošalje dovoljno električne energije za paljenje signalnih svjetala.
@Patrick - Smeta vam premještanje vašeg komentara u odgovor? Isprekidani klikovi zaista su primarni problem koji pokušavam shvatiti - ostatak je stvari samo za pozadinu, u slučaju da je relevantan.
Tri odgovori:
#1
+4
Peter K.
2011-03-15 21:43:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo (za mene) zvuči kao problem uzemljenja / električnog spajanja.

Provjerio bih veze na svim dijelovima sustava:

  • Relej koji zamijenjen je i njegova utičnica / konektori.
  • Sama sklopka za signal.
  • Priključci na same žarulje indikatora.
  • Kabelski svežanj koji sve povezuje.

Budući da zvuči kao da je na oba pokazatelja (lijevo i desno), vjerojatno je nešto zajedničko za oba skupa. Provjerite može li shema ožičenja nagovijestiti gdje bi to moglo biti.

Imao sam sličan problem (premda na potpuno drugom vozilu) koji sam pronašao do povremenog uzemljenja kroz indikatore. Armatura je zajedno stisnuta, dajući tlo. Oksidacija je uzrokovala da prešanje ima prekidne električne veze.

#2
+3
Patrick
2011-03-15 19:48:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam donekle sličan problem.

Imat ću isprekidane klikove kad ne koristim žmigavac u svom VW Golfu iz 2006. godine.

Uzrok su sitne metalne strugotine koje su suspendirane u masti koja se koristi u žmigavcu, a povremeno će provoditi taman toliko električne energije da pokrene kliker za okretanje, a da zapravo ne pošalje dovoljno električne energije da uključi signal svjetla.

Postoje dvije metode za uklanjanje ovog problema:

  1. Razdvojite sklop žmigavca i očistite metalne kontakte.
  2. Raspršite WD40 u sklop signala (nisam imao problema s tim, ali YMMV)
#3
+2
NoCarrier
2011-03-15 09:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zamijenio bih sam sklop sklopke kako bih vidio ostaje li problem.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...