Pitanje:
Kako popraviti zamrzavanje brava
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 15:08:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zna li netko kako spriječiti smrzavanje brava na vratima automobila? To je obično problem samo kod starijih automobila. Ne razmišljam o rješenjima poput WD-40 koja stvarno rade samo nekoliko dana, a zatim su ponovno potrebna, volio bih trajnije rješenje ako netko zna za jedno.

Ne vidim ništa loše u ovom pitanju. Pitanje pravilnog održavanja koje je primjenjivo na širok spektar vozila. Glasalo se za ponovno otvaranje.
Pitanje nije jasno. Govorite li o ledu koji se nakuplja unutar brave (gdje ste stavili ključ) ili se vrata jednostavno ne mogu otvoriti zbog smrzavanja?
@timzilla, prilično je siguran da se radi o bravama (prema naslovu).
Ovdje se radi o tome da vrata ne možete otvoriti jer se cilindar zaledio.
Jedan odgovor:
#1
+6
Cᴏʀʏ
2013-03-08 21:54:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nažalost, mislim da je to jednostavno posljedica života u hladnijim podnebljima. Jedino dugoročno rješenje ovog problema bilo bi nekako zatvoriti cilindar za zaključavanje od kondenzacije i elemenata, što bi bilo gotovo nemoguće učiniti ako je jedini način otključavanja vrata fizičkim umetanjem i okretanjem ključa.

Riječ savjeta za čitatelje: nemojte koristiti WD-40 u bravama . Vremenom će se ostaci koji se osuše unutar brave nakupiti, a brave će se još učvrstiti.

Uobičajena rješenja za odleđivanje brave uključuju:

  1. Sredstvo za odleđivanje zaključavanja . Možete ga kupiti u malim limenkama sličnim WD-40 ili ga sami izraditi (mješavina tople vode, izopropilnog alkohola i sapuna za posuđe - potražite recepte na mreži).
  2. Ako nešto trebate u prstohvat koji djeluje gotovo isto kao i sredstvo za odleđivanje brave, upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku!
  3. Grijač za odmrzavanje brave. Ovo je uređaj na baterije koji brzo zagrijava malu metalnu šipku koja stane u ključanicu. Obično izgledaju poput privjeska za ključeve ili male pravokutne kutije s preklopljenom metalnom šipkom. Na Amazonu se može pronaći mnogo toga.
  4. Odmrzavanje brave s zagrijanim ključem: Upotrijebite upaljač i zagrijte svoj ključ prije nego što ga umetnete u bravu
  5. Sušilo za kosu na niska (nije toplotna puška - previše se zagrijavaju)

Ne pokušavajte preliti bravu toplom ili vrućom vodom - voda će procuriti i samo se ponovno smrznuti i na kraju ćete samo pogoršati situaciju.

Kao preventivno održavanje, postoje proizvodi za podmazivanje brava (npr. Houdini Lock Lubricant) koji se mogu nanositi prije hladnoće započinje sezona koja može smanjiti vjerojatnost smrznute brave.

Izjava o odricanju odgovornosti : Bilo koja od gore navedenih metoda može vremenom oštetiti vašu boju, pa pripazite da izbjegnete kontakt s tijelom vašeg vozila.

+1 Sredstvo za dezinfekciju ruku dobar je savjet. U teoriji biste svoj ključ mogli premazati sredstvom za dezinfekciju i koristiti ga kao mehanizam za isporuku vašeg adhoc maziva.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...