Pitanje:
Postoji li općeniti popravak ili proizvod koji mogu kupiti za utišavanje škripavog remena?
Troggy
2011-03-08 06:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U autu imam škripavi remen koji me izluđuje! Mogu li kupiti općeniti proizvod za liječenje ili remen koji bih ušutkao škripavi remen? Ako remeni škripe, znači li to umjesto toga vrijeme za zamjenu?

Sedam odgovori:
#1
+12
Patrick
2011-03-08 06:23:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Glavni uzrok škripavog remena je rastezanje gume što uzrokuje smanjenje trenja, što omogućuje proklizavanje.

Postoje dva načina za rješavanje problema:

  1. Zategnite remen odgovarajućom tehnikom zatezanja (općenito otpuštanje svornjaka koji drži remenice u položaju, poravnavanje sadašnjeg -opuštena remenica & za ponovno zatezanje vijka)
  2. Stavljanje zavoja remena na pojas
#2
+6
John Gardeniers
2011-03-08 08:05:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pod pretpostavkom da remen ima ispravnu napetost i da i dalje škripi, rijetko je pronaći nešto više od kratkoročnog rješenja, osim zamjene.

Međutim, ako stvarno želite nešto pokušati, većina industrijski dobavljači mogu vam prodati limenku smjese za držanje remena, koja se raspršuje na kontaktne površine remena i / ili remenice dok se okreću (onoliko polako koliko je praktično). Imajte na umu da ćete dobiti ove stvari na sebe dok ih prskate, zato se prikladno odjenite.

Bi li zahvat remena radio ako je cviljenje uzrokovano nanošenjem rashladne tekućine na remen?
#3
+2
Captain Claptrap
2011-03-08 06:23:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako nemate vremena riješiti to, možete isprobati previjanje pojasa, ali ja to ne preporučujem. Puno puta mi se to dogodilo i to je bilo uzrokovano nepravilnim zatezanjem (prelabavo). Pomoću priručnika za trgovinu (koji morate imati za pravilno samostalno održavanje) saznajte kakav bi trebao biti pravi otklon i postavite ga. Možete kupiti mjerač, ali prema mom iskustvu to je moguće pomoću pokušaja i pogrešaka. Ako to ne ispravlja, zamijenite remen.

Vrijedno je napomenuti da se, ako je ovo zmijoliki remen s automatskim zatezačem, ne može podesiti. U ovoj je situaciji moguće da je opruga u automatskom zatezaču labava i da treba sam zatezač zamijeniti.
#4
+2
JeremyP
2011-03-14 04:58:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako u automobilu imate više od jednog remena, možda ćete trebati utvrditi koji od remena škripi. Brzi i jednostavni način za pronalaženje pravog remena je izlijevanje vode na remen dok motor radi u praznom hodu. Vjerojatno ćete morati biti prilično precizni, jer su pojasevi često blizu. Zvuk bi trebao nestati na nekoliko sekundi.

Jednom kada saznate koji je kriv, provjerite postoji li način da ga ručno zategnete ili ima automatski (nepodesivi) zatezač. Naravno, ako je remen star, ispucao ili pohaban, stvarno ga trebate zamijeniti. Pritegnite ručni zatezač za nekoliko okretaja (ako je tako opremljen) da vidite hoće li to riješiti problem, ali nemojte ga prejako zategnuti. Kad pritisnete najdužu dužinu remena (između remenica), trebao bi se pomicati samo 1/2 do 1 inča, ali trebam više informacija o vašem automobilu kako bih bio konkretniji.

Moguće je da je zatezač remena slomljen i uzrokuje problem, a ne remen. Ako stavite novi remen, a on i dalje škripi (s automatskim zatezačem), posumnjao bih da je zatezač loš.

Rješenja "Popravi u boci" samo su flaster i neće trajati dugo, osim što će vaš novčanik biti lakši za 5 USD. Oprostite ...

#5
+1
W. Lee
2015-03-29 01:35:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vrlo brz udarac sprejom za istiskivanje vode učinit će trik. CRC ili WD40. Ne mnogo. Ako koristite zavoj za pojas, zalijepit će se za vas kao i ljepljiv. Prije nego što bilo što učinite, uzmite drveni klin i s uključenim motorom postavite kraj tipla na remenicu, ako je tako opremljen, pazeći da ne dođe do pokretnih dijelova. Stavite uho na drugi kraj tipla. Ako čujete snažno cviljenje, promijenite ležaj ili sklop u praznom hodu. Ako čujete bilo kakav mali ton, poslušajte pumpu za vodu, zatim pumpu servo upravljača, a zatim AC pumpu. Ako nitko ne cvili, vrlo lagano poprskajte pojaseve. Pojas će suho istrunuti i skliznuti. Mala količina tekućine za istiskivanje vode smirit će vaš problem, ali promijenite remen kad budete mogli. W.A.L. Chattanooga ///

#6
  0
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 06:16:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako govorite o škripavom alternatoru ili remenu upravljača, možda ćete ga trebati ponovo zategnuti, ako to ne uspije, zamjena bi mogla biti u redu.

#7
  0
Bill
2018-08-19 15:35:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To općenito nema trajno rješenje. Cviljenje uzrokuju 3 stvari. Nepravilna napetost, prljav ili onečišćen remen i stari razvučeni ili suhi truli remen. Zamijenio sam remene i zatezače samo da bi opet zacvilili zbog ulja ili prljavih remenica. Zbog toga prije nego što stavite novi remen vodite računa da su vam remenice čiste, jer ako kontaminirate novi remen, i on će zacviliti. Očistite remenice ...... Da i u utorima, što je muka, brusnim papirom za ravne remenice i mekanom žičanom četkom za utorne remenice. Koristite početnu tekućinu. Ništa više. Početna tekućina ima eter, koji remenice čini čistim i SUHIM. Učinite to prije no što stavite novi remen. Ako želite isprobati privremeni, možda dugotrajni popravak sa starim cviljećim remenom, najbolji je crni rtv. Skupi sprejevi za preljevanje ljepljivog pojasa obično mi ne rade. Ako ovo želite isprobati prije nego što nabavite novi remen i očistite kao što sam gore predložio, iscijedite liniju crnog rtv duljine vrha prsta od zadnjeg zgloba do kraja prsta ..... Otprilike širok poput pojasa. S isključenim motorom pređite prstom preko rebraste strane remena, stisnite još malo i pređite preko ravne strane remena, a zatim brzo, dok rtv nije izliječen, pokrenite motor. Većinu vremena cviljenje će odmah nestati. Ponekad zauvijek. Ponekad ništa, a morat ćete obaviti čišćenje koje sam opisao. Provjerite je li zatezač dobar ako imate samozatezač, novi remen, a ako morate ručno podešavati napetost, pridržavajte se specifikacija proizvođača kako biste provjerili postoji li preporučena napetost. Hvala, Bill ........ 20 godina ASE Master Tech.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...