Pitanje:
Koji je pravilan način odzračivanja kočnica i zamjene tekućine?
Troggy
2011-03-08 06:02:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koji je pravilan način za zamjenu kočione tekućine u automobilu? Koji su alati potrebni? Želim biti siguran da u sustav ne ulazi zrak ili mjehurići jer je to nešto što treba učiniti prvi put iz očitih sigurnosnih razloga.

Video [Kako sami zamijeniti kočionu tekućinu - EricTheCarGuy] (https://www.youtube.com/watch?v=V5O_pbC8R2E) daje lijep vodič.
Tri odgovori:
#1
+14
John Gardeniers
2011-03-08 07:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji nekoliko načina na koje se to može učiniti. Može se kretati od posla za dvije osobe, s jednom papučicom, a drugom na odzračnoj bradavici, do pojedinačnog posla gdje se nova tekućina probija kroz sustav pod vanjskim pritiskom.

U svrhu „uradi sam“ najčešći je način dvojice (osoba?). Osoba A nalazi se na bradavici, na koju je pričvršćeno crijevo, a drugi kraj uronjen je u posudu s malo kočione tekućine, otvara i zatvara ventil za odzračivanje. Osoba B je na papučici kočnice i pritiska je kad joj A kaže, što bi trebalo biti neposredno prije nego što A otvori ventil za odzračivanje.

Jednom kada je papučica pritisnuta (ne prenaglo) osoba A je zatvorila ventil i govori B-u da otpusti papučicu. Postupak se ponavlja sve dok se više ne vidi da izlaze mjehurići. Od vitalne je važnosti redovito provjeravati razinu tekućine, jer ako padne prenisko, morate ponovno pokrenuti više.

Potrebni alati:

  • Ključni prsten za postavljanje na bradavicu. Nemojte ni razmišljati o tome da ovo pokušate s otvorenim enderom - jednostavno ćete ga zaokružiti.
  • Crijevo da stane u bradavicu.
  • Staklenka za kavu ili slično s malo kočnice tekućina koja je već u njemu.
  • Pomoćnik koji može slijediti jednostavne upute gore-dolje i može trpjeti vaše režanje kad pogriješe.
  • Kočiona tekućina. Po mogućnosti druge boje od one koja je trenutno u sustavu, tako da ćete znati kada su stare stvari u potpunosti istisnute.
  • Krpe za čišćenje bradavice prije pokretanja i čišćenje prolivene vode koja se uvijek čini dogoditi se.
"Kočiona tekućina. Po mogućnosti druge boje" ovo nikad nisam vidio. Odakle biste ga uzeli?
@Larry, neke su od gornjih tekućina obojene. Vidio sam plavu, crvenu i zelenu vjerujem. Također, ovisno o starosti stare tekućine, možda ćete moći znati samo po novoj tekućini da je bistra, a stara da je prljava.
Moraju li automobil / kamion raditi kad koči kočnica? Imam pojačivač kočnice i pitam se je li učinkovitije to raditi tijekom trčanja.
Vjerujem da je obojena kočiona tekućina specifična za određenu regiju jer je ATE Blue u SAD-u zabranjen samo zato što zakonom nije propisana boja za kočionu tekućinu.
#2
+4
kkeilman
2011-04-01 01:44:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako vaš automobil ima ABS (antiblokirne kočnice), trebali biste osigurati da nema zahtjeva za pročišćavanjem ABS pumpe nakon ispiranja stare kočione tekućine iz sustava. Nemaju svi automobili bez ABS-a taj zahtjev, ali trebali biste provjeriti.

Ponekad postupak pročišćavanja zahtijeva upotrebu dijagnostičkog alata za skeniranje ili drugog vlasničkog sučelja za ciklus sustava što može učiniti samo prodavač ili kvalificirani popravak.

#3
+1
CptanPanic
2011-03-29 22:40:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pogledajte ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Brake_bleeding

Dobrodošli u Održavanje i popravak motornih vozila! Iako ovo može teoretski odgovoriti na pitanje, [bilo bi poželjno] (http://meta.stackexchange.com/q/8259) ovdje uključiti bitne dijelove odgovora i dati vezu za referencu.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...