Pitanje:
Kako protumačiti stanje guma
NoCarrier
2011-03-09 23:50:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koje se informacije mogu dobiti vizualnim pregledom kompleta guma na automobilu? Kako bih protumačio prekomjerno trošenje na vanjskom rubu guma u odnosu na trošenje iznutra u odnosu na trošenje u sredini? Što ako se gume različito troše na jednoj strani ili na jednoj osovini?

Jedan odgovor:
#1
+10
Cᴏʀʏ
2011-03-10 00:53:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stanje gume može se protumačiti na nekoliko načina, a vizualno je najistaknutiji. Obično se prekomjerno trošenje gaznoga sloja može prilično lako primijeniti pomoću poznatog peni testa (koristeći stari peni, onaj gdje se Lincolnova glava ne preklapa s vanjskim rubom novčića).

Iz Wikipedije:

Ako je dio Lincolnove glave pokriven gazećim slojem, guma ima zakonsku količinu gaznoga sloja.

Ako vam kotači nisu poravnani zbog savijanja, dubina gaznoga sloja mijenjat će se u širini gume. Ako niste uskladjeni zbog nožnog prsta, istrošenost će biti ravnomjerna na gumi i bit će je teže otkriti. Ako je vaš breg isključen (kut gume u odnosu na cestu), to bi moglo biti zbog slabih opruga i udaraca, ovisno o vrsti ovjesa koji imate. Tu možete primijetiti razliku u trošenju ovisno o tome gledate li prednju ili stražnju osovinu. Ako pritisnete jedan kraj vozila i ono se ne opruži i zadrži (odskoči gore-dolje nekoliko sekundi), vjerojatno je vrijeme za nove opruge i / ili amortizere.

Ako se čini da se habanje profila javlja na sredini gume, velika je vjerojatnost da su vaše gume prenapuhane. Prevelik pritisak zraka uzrokovat će širenje gume u oblik biciklističke gume i brže trošenje u sredini. Suprotno tome, habanje guma na vanjskim rubovima posljedica je premalog napuhavanja guma, zbog čega se središte povlači dalje prema središtu kotača, a rubovi imaju veći kontakt s površinom ceste.

Guma habanje se ponekad može mjeriti zvukom ili osjećajem. Ponekad će vaš automobil lagano vibrirati, a gume će ispuštati valovit zvuk zbog prekrivanja gume. Ako ste ikad pritisnuli kočnicu i proklizali, možda ćete dobiti sličan efekt zbog zaravnjenosti na gumi.

Neke opće smjernice bi mogle okretati vaše gume pri svakoj drugoj promjeni ulja. Ako vaše vozilo vuče u jednom smjeru, napravite poravnanje. Ne vozite zimske gume ljeti. Provedite novčani test kada okrećete gume i imajte na umu procijenjeni vijek trajanja guma (bilo da se radi o gumama od 50.000 ili 100.000 milja itd.).

AŽURIRANJE

Uz gore navedeno, odmah treba riješiti sve očite znakove trošenja: Ako je na bilo kojem području gume izložena čelična ili najlonska žica, opasno ste ih istrošili i treba ih zamijeniti . Punkcije se obično mogu popraviti, ovisno o njihovoj veličini i mjestu. Ako su vam stabljike ventila popucale ili stare, treba ih zamijeniti kako bi se izbjegla neugodno probušena guma.

Većina trgovina guma jeftino će izvršiti inspekciju, pa ih nemojte ustručavati provjeriti ako niste sigurni o stanju.

Na fakultetu bih pričekao dok me mehaničar ne povuče sa strane kao što kaže "Pravno, ne bih vam trebao vraćati auto s onim takvim gumama", pa bih, naravno, dobio nove prije sljedećeg puta da se nešto popravi. Užasna ideja ipak. Gume su vrlo važne, pogotovo ako često morate voziti po snijegu ili kiši.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...