Pitanje:
Ima li potporni nosač stupa bilo kakav koristan učinak na krutost šasije za automobil s 100 km milja?
Bob Cross
2011-03-08 09:08:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postupni nosači stupova općenito smatraju se ukrasnima na mnogim potpuno novim automobilima. Međutim, čini se da je malo logičnije da bi šasija s 100 km prijeđenih kilometara razvila određenu fleksibilnost i mogla koristiti poprečni nosač za učvršćivanje stvari.

Pozadina: specifični automobil o kojem je riječ jest 2004. Subaru Impreza WRX karavan, svakodnevni vozač sa 110.000 km, nijedan od njih nije na cesti ili je u utrci. (Napomena od budućeg mene: i sada ima 190.000 milja!)

Dakle, konkretna pitanja:

  1. Ima li mjerni uporni nosač potpornih nosača tijekom oduševljenog svakodnevnog putovanja na posao?

  2. Ako je tako, kako mjerite učinak?

Moram priznati, bilo je puno puta kad sam poželio da preko šipke motora postoji šipka samo da bi mi dao nešto na što se mogu osloniti (za razliku od hladnjaka!). To se, međutim, ne čini dovoljnim motivatorom.

UREDITI da biste nastavili s nekim točkama u odgovorima: temelji suspenzije već su razvrstani: Hotchkis-ovi ljuljaju šipke s novim čahurama, KYB Excel nosačima (koji su u stvari OEM zamjena) s Kartboyevim krajnjim vezama. Ovo nije autocross automobil, ali laki ciljevi već su riješeni. Sad doslovno govorimo o zatezanju zastarjele šasije.

A odgovor može biti negativan, neće biti razlike.

Devet odgovori:
#1
+11
Bob Cross
2015-03-15 01:58:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako je tako, kako mjerite učinak?

tl; dr: mjerenjem napetosti između neobrađenih točaka montiranja.

Danas sam instalirao traku stražnjih nosača Whiteline na svoj WRX vagon iz 2004. godine. Automobil ima 162.000 kilometara na kilometraži i uvijek se činilo da mu treba malo više ukočenosti u području stražnjih sjedala. Tamo je velik volumen bez ikakvih unakrsnih veza (za razliku od limuzine), a nosač zasigurno izgleda vrijedan pokušaja.

Međutim, u duhu svog izvornog pitanja, želio sam vidjeti mogu li izmjerite učinak na šasiju u statičnom scenariju. Isprobao sam dvije situacije: ravno na četiri kotača i sa stražnjim kotačem na vozačevoj strani na četiri naslagane 2x10 ploče (što kotač postavlja oko šest centimetara iznad tla). Instalirao sam kružnu armaturu na automobil i pokušao prikupiti neke referentne slike zajedno s malo kvalitativnih podataka.

NAPOMENA: da, u optimalnom bih svijetu koristio čeličnu žicu i zatezanje mjerač. U duhu trčanja, ono što ste natukli, ipak ....

Prvo, ostavite kotač na podu garaže:

The inside of my car with some paracord, a reference line and some junk.

Ono što vidite su spojne rupe na zagradama s dvostrukom crtom prilično pozamašnog parakorda između njih i stegnute priključkom za kamiondžiju. U to sam vrijeme dodao ljepljive uloške za neke vizualne reference. Kasnije sam pomoću Paint.net dodao zelenu crtu s dna obje rupe za spajanje. Ako ste koristili stoper kamiondžiju, znate da liniju možete prilično naučiti: napravio je solidan "bwong" kad sam je kliknuo.

Evo ekvivalentne slike kada je jedan kotač prilično visok gore, uravnoteženo na prilično skiciranoj građi:

I'm so glad that my wife didn't see what I was doing....

Ova je slika istovremeno i razočaravajuća i zadovoljavajuća. Auto očito nije izrađen od gume i limene folije (to je dobro), ali također ne pokazuje očitu fleksibilnost koju bih mogao iskoristiti da kažem "vidite? Ovo je očito bio dobro potrošen novac, a ja sam genije!" Nažalost, ako uvećate prikaz, možete vidjeti da linija fronta izgleda uglavnom isto kao na prvoj slici.

Ono što je manje očito je ono što se događa u stražnjoj liniji (dijelu gdje su čvorovi). Na toj se liniji vidi poneki pad (malo ali tu je). Ono što uopće ne možete vidjeti je promjena napetosti u liniji. Dok sam prije imao lijepi "bwong", u ovom je trenutku definitivno bio kašast.

Na kraju svega ovoga, mislim da mogu zaključiti da, da, za ovaj specifični automobil mogu izmjeriti određenu priliku za poboljšanje krutosti šasije kojoj će se ovaj dio baviti.

Kasnije, kad ne bude najsnježnije proklete zime koju je svijet ikad vidio, vidjet ću mogu li pronaći način da izmjerim razlike u rukovanju koje ne uključuju mene da budem veliki magarac u javnosti ceste.

Čitao sam ovo. Dobro promišljeno i prilično zabavno.
Bwonnnnnnnnnng!
#2
+10
Rory Alsop
2011-03-08 20:41:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iz mog iskustva s brojnim Subarusima (trenutno mi je najstariji MY2000 Impreza turbo s PPP-om i 130.000 milja na satu) mogu konstatirati da podupirač za podupirače čini nevjerojatnu razliku u mojoj uporabi (definitivno oduševljen ) i moje supruge (normalno putovanje na posao, plus djeca u školu itd.)

Značajno je ukrutio upravljanje, čini da se u zavojima osjećaju preciznije i da se osjeća sigurnije u vožnji. Ovo je stari, dobro korišten automobil - i prije dodavanja podupirača osjećao se "umorno" - možda i pogrešna riječ, ali s godinama sve postaje labavije :-)

Za mene to samo napravi neke mnogo je manja vjerojatnost da će manevri na stazi poremetiti ravnotežu automobila - što je bitno pri 140 mph više!

Hvala na povratnoj informaciji. Moje drugo pitanje je i dalje otvoreno: možete li izmjeriti učinak? Postoji li učinkovit učvršćivač šasije koji bismo mogli pričvrstiti na automobil kako bismo pokazali prednosti prije i poslije?
@BobCross - sad je to nešto za što nemam odgovor, oprostite. Pitati ću dečke u mojoj garaži Subaru i ovdje ću odgovoriti.
hvala - to je prava motivacija za pitanje. Svi znamo da su cool i također znamo ograničenja "stražnjeg dyna": ako je bio skup, mora biti strašan!
@Bob - vrlo kasni odgovor: garaža nema napisane brojke, ali preporučuju (ne s prodaje - svoju sam dobio gotovo besplatno), ali pokazali su mi fleks s odspojenim i zatim pričvršćenim vijcima dok sam podizao jedan kotač utičnica za struju. Izokret u šasiji bio je lako vidljiv golim okom bez aparatića, a otprilike upola manje (ali i dalje vidljiv) s ugrađenim nosačem.
to je savršeno. Ako ga možete vidjeti, možete ga izmjeriti.
Vaš nosač s potpornim nosačem čini "nevjerojatnu" razliku u odnosu na putovanje vaše supruge u školu s djecom? Stvarno? (to je retoričko pitanje, pojam se čini apsurdnim)
apsurdno kako? To je poput razlike u tome što imaju gume 2psi dolje - upravljanje se neizmjerno mijenja.
Mislim da bi jedini test koji bi mogao pokazati učinkovitost bio trčanje na skidpadu.
@JeffSwensen,, razmišljajući dalje o ovome, mislim da bi slalom bio puno važniji u razlikovanju labave i uske šasije. U stabilnom stanju skidpada, cijeli sustav će uzeti set i zadržati ga. U slalomu, ako će se šasija savijati iz jedne krajnosti u drugu. To će utjecati na bijeg. SADA, sve to je rečeno, nemam skidpad ili slalom ....
Ja sam GC8 s 200k + i Saabaru 92x EJ205 koji cilja na 300 ks. Ne treba vam maštarija, stavite automobil na bez lifta, čvrsto se naslonite na prednji ugao. Bit ćete zaprepašteni koliko se zaliha unibody savija, čak i nova, a kamoli tona umora. Izbjegava li promjene flex-camber-a? Dovraga da, dovoljno je jeftino. Hoće li vaš butt-dyno tvrditi da će brže voditi djecu u školu? Platili ste to: vjerojatno. Jedini pravi nedostatak je uvijek na putu prilikom odvikavanja stražnje strane motora. Ali da, puno je ugodnije od TMIC peraja za naslanjanje ... osim što ćete ih ionako morati prethodno izvaditi.
#3
+8
NoCarrier
2011-03-09 05:10:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rekao bih da to ovisi o šasiji. Budući da je GG šasija Impreza za početak relativno tvrda, rekao bih da bi bilo kakav učinak bio gotovo placebo. Poboljšanja bi bila u osjećaju upravljanja / zavoja, a ne u nečemu što se može kvantitativno izmjeriti, poput boljih vremena krugova. Također, izrađuju MNOGO različitih aparatića za vaš automobil - ne samo nosače nosača. Zavirite u Cusco.

Stavio sam podupirače na nosače S13 / S14 240s, gdje se vožnja zamjetno ukrutila, a u zavojima mi se činilo da malo reagiraju. Međutim, na automobilima veće kilometraže taj je učinak gotovo negirao sljedeća najslabija karika - istrošene čahure ovjesa, istrošeni amortizeri, neadekvatne zaštitne šipke, istrošene / neusklađene gume / ovjes. Stavio sam podupirač sa nosačima na potpuno novi M3 (nosač je bio stvarni dio M Motorsporta) koji uopće nije bio primjetan s obzirom na kvalitetu šasije.

Također imajte na umu da dizajn aparatića je važan. Postoje jeftine ebay aparatiće koji se samo pričvršćuju na oba stupa s nosačima koji se mogu saviti nagazivši ih nogom. Kvalitetne zagrade postavit će se na nekoliko točaka - i na stupove s nosačima i na dvije točke za pričvršćivanje na vatrozidu.

uredi kako biste bili usklađeniji s vašim izvornim pitanjem .. prije godina radili smo na starom datsunu. Nova kontrolna kraka. novi bitovi za upravljanje. nova trkačka postava coilover. novi kotači i gume. zamijenjene sve nove čahure A kad je automobil gurnut do krajnjih granica? Šasija se savila. Ponegdje ga gotovo možete čuti.

Sigurno rješenje za požar? Zavarivanje šavova i / ili rolet kavez. Vaš je automobil možda svakodnevni vozač, ali ništa ne izgleda tako strašno kao kavez u uličnom automobilu :) (pomračen samo nagnječenjima zbog razbijanja vaše glave bez kacige o kavez).

Više neaktivnih "informacija". Razgovarao sam s prilično etabliranom šasijom koja je primarno radila na Evolucijama. Vidjeli su automobile sa svim vrstama rezervnih ojačanja - prednji / stražnji stb, prednji "power" nosač, zagrade u prtljažniku, zagrade koje su išle ispod blatobrana. Iako su ove nadogradnje poboljšale osjećaj upravljanja i ukupnu "krutost", u praksi ti automobili nisu bili brzi kao automobili s dobro razvrstanim "biranim" ovjesom.

dobre ocjene o osnovama - dodao sam bilješke izvornom pitanju.
zanimljiv prijedlog o kavezu za role. Odlučio sam umjesto toga ostati u braku .... ;-)
#4
+2
Sean Reifschneider
2011-03-08 13:43:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rekao bih da bi na sve što možete raditi na ulici primjetno utjecao nosač nosača, čak i tijekom "oduševljenog putovanja na posao". Ulica nije mjesto za vožnju "devet desetinki" ili "deset desetinki", a čak i uz energičnu vožnju, na ulici vjerojatno nećete imati primjetan utjecaj.

Ako ne trčite Sastavljene gume R, vjerojatno nemate vuče da napravite da bilo koji nosač učini bilo što, čak i ako imate prilično visoke performanse "uličnih guma".

Ako mislite da stvarno gurate svoj automobil ulici, pokušajte izaći na autocross događaj. Vjerojatno možete pronaći "solo" ili "autocross" događaj u roku sat ili dva vremena odakle živite uglavnom bilo kojeg vikenda u ljeto. "Solo" događaji, kao što i samo ime govori, izvode tempirane vožnje prema satu, a ne drugi automobili, kroz tečaj postavljen pilonima. Pravilno postavljen tečaj ne bi trebao imati priliku naići na bilo kakve prepreke i pružit će vam osjećaj u kakvom je okruženju potreban potreban nosač nosača.

Nikad nisam čuo za šasiju automobila "umoriti se", pa stavljanje aparatića zaista ne bi imalo razlike.

Šasija moje stare Impreze definitivno je bila umorna (sada 136 000 milja), i kao što sam napisao u svom komentaru ispod, definitivno je tvrđi sa zateznim mehanizmom. Kako je moja žena vozi ovih dana, sretan sam što stvari čini malo sigurnijima.
@RoryAlsop Umor nije toliko šasija koliko podupirači i čahure. Njihova zamjena znatno bi poboljšala dojam automobila. Metal se ne troši, na kraju će stresa puknuti, ali prije toga nije gubitak snage.
draksia - da, redovito zamjenjujem podupirače, čahure, cijele amortizere :-)
#5
+2
Brian Knoblauch
2011-09-02 19:46:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovisi o automobilu, pretpostavljam.

Čuo sam puno ljudi kako buncaju o tome koliko je to pomoglo, ali moje je iskustvo drugačije.

Nadogradio sam svoj dio dionica nosač nosača na MR2 na model TRD, instalirao je stražnju TRD zagradu, a istovremeno je napravio i podupirač. Uopće nije otkrivena razlika. U to je vrijeme automobil imao oko 140 000 kilometara, od kojih su mnogi bili na autocrossu, rallycrossu i grubim relijima na nečistoći / šljunku. Nadogradio sam ga jer sam bio zabrinut zbog toga što je automobil nasmrt pretučen. Shvatio sam da bih ga trebao pojačati. Ispada da sam se zbog toga brinuo ni za što. :-)

Moj Eclipse ima kavez u sebi i izvorno je imao prednji nosač, ali ne i stražnji. Dodao sam stražnji prvenstveno kako bih dobio mjesto za pričvršćivanje opreme na dugim cestovnim skupovima. Inače nije bilo razlike. Uklonio sam prednji nosač jer je uvijek prijetio kratkim spojem pozitivnog terminala baterije. Nije zabilježena nikakva promjena. Automobil je imao oko 90.000 kilometara, na kojem je bilo mnogo teških autocrossa, rallycrossa, cestovnog relija i otvorenih staza. Međutim, također je imao kavez s 8 točaka otprilike otprilike 30.000 milja. Definitivno ne tako dobro izgrađen automobil kao MR2, možda su aparatići pomogli da možda nije imao kavez.

#6
+1
abfisch
2014-05-14 20:43:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čovječe, imam upravo suprotno iskustvo kao gore.cTri moja automobila imaju podupirače s potpornim nosačima. Toyota Avalon iz 2002., BMW 325ci iz 2004. i M3 iz 1995. godine. Sve tri zagrade bile su "bez zgloba", a sva su 3 automobila konstrukcije s jednim tijelom.

Sve su 3 zagrade učinile razliku, ali ne i sve iste. Toyota Avalon (Solara) napravio je najveću razliku. Zagrada M3 učinila je najmanje.

Nisu provedena kvantitativna ispitivanja, ali kvalitativno su vremena odziva "uključivanja" vidljiva na svima. Očekivao bih i malo povećanje vremena rukovanja. Kvaliteta vožnje pati, ali minimalno.

Ove su, posebno izrađene za automobil, vrlo jednostavne za ugradnju i dodaju minimalnu težinu.

Neka su vozila ojačana bolje od drugih. Sumnjao bih na najdramatičnije učinke prednjeg motora, FWD vozila.

Nadam se da ovo pomaže.

abfisch

Kao što je spomenuto prije, pravi je izazov mjerljivih mjerljivih podataka. "Pretvori se" subjektivna je mjera koja je vrlo pristrana zbog toga što sam "na to potrošio novac pa ću pretpostaviti da su stvari bolje."
#7
+1
Jasmine
2014-05-15 02:25:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To je napravilo primjetnu razliku na mom starom Legacyju, ali ja sam se vozio tim automobilom. Možda to nećete primijetiti u normalnoj vožnji. Ako primijetite savijanje okvira u automobilu, imate problema s time da vam stabilizacijska šipka neće pomoći. Ako vas ovo muči, provjerite okvir.

Kao što je spomenuto prije, pravi je izazov mjerljivih mjerljivih podataka. Je li "primjetna razlika" čitanje na zadnjici dyno? Ili postoji određena mjera koju možete navesti?
#8
+1
Troy M
2018-06-10 10:26:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da, čovječe, stavi Jack pod lijevu prednju upravljačku ruku. Podignite automobil da vidite dokle seže lijeva prednja guma prije nego desna prednja guma padne s tla. Zatim dodajte podupirač i ponovite postupak. Ako postoji bilo kakva razlika u visini, oduzmite 1 od drugog i imat ćete svoj odgovor.

#9
  0
Sonic007
2017-10-27 07:31:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Znam da će ovo biti nekropost, ali želim pružiti točne podatke svima. Nosači stupova zapravo smanjuju bočne G-ove koje automobil može postići. Međutim, poboljšavaju rukovanje smanjenjem kotrljanja tijela. To automobil čini stabilnijim i predvidljivijim. Kao što je ranije spomenuto, možda ćete primijetiti i da automobil više reagira na unos upravljača radi bržeg "uključivanja". Iskreno, osim ako određeni model automobila koji imate loše upravlja, ne bih ga preskočio ili bi to bila jedna od posljednjih stvari koje bih učinio za fino podešavanje rukovanja automobilima. Kao što je ranije spomenuto, bolje bi bilo zamijeniti / nadograditi sve postojeće čahure ovjesa, upravljanja i srodne čahure. Stvarno ne biste trebali primijetiti kakvu razliku imaju rešetkaste rešetke na ulici. Ako to vozite, vozite na način koji će iz vašeg vozila biti izvučen iz oružja umjesto karte. Sada da odgovorim na pitanje koje nitko nije uspio i razlog zašto nekropostiram. Ako želite izmjeriti razliku koja postoji. 1. Nabavite kameru i prijatelja koji će upravljati njom. 2. Pronađite uski kut ili ga napravite na velikom praznom parkiralištu pomoću čunjeva. Ili još bolje, napravite manevar za izbjegavanje jelena / hitnu promjenu trake. 3. Snimite automobil kako pregovara o uglu što je brže moguće. 4. Instalirajte šipku i ponovite. Gledajte snimke leđa i trebali biste primijetiti da je automobil "ravniji" u 2. prolazu. Rola tijela može se mjeriti u stupnjevima od fotografije iz videozapisa. Glavna prednost šipki s potpornim nosačima je predvidljivost i dodana stabilnost, što ulijeva samopouzdanje vozaču i olakšava vožnju automobila. Tijekom pokušaja drugog prolaska trebali biste primijetiti da je bilo lakše, manje dramatično i trebali biste se osjećati kao da imate veću kontrolu nad vozilom. Posjedujem 07 Imprezu s coiloverima i rešetkama.

Možete li objasniti kako veza stupa s nosačima mijenja par valjaka? Ili kako smanjuje bočne G? Jedina stvar koju bi takva jedinica * mogla * učiniti je ublažiti * neka * izobličenja šasije, ograničavajući promjene dinamičkog poravnanja izazvane opterećenjem. Ništa od toga neće promijeniti roll par na bilo kojem kraju, u dobru ili u zlu. To bi * moglo * zapravo poboljšati potpuno prianjanje držeći kontaktne zakrpe ravnijima.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...