Pitanje:
Sprječavanje zamagljivanja vizira
Audrius
2011-03-08 04:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kako spriječiti zamagljivanje vizira?

Danas sam naručio pinlock za svoju HJC kacigu, ali pročitao sam neke dobre stvari o NEC ružičastom rupu (neka vrsta voska za vizir). Obično samo malo držim vizir otvorenim, ali za vrijeme kiše to nije opcija.

@Joel Spolsky, moj dan je završen. Vidio sam Joela kako uređuje pitanje održavanja automobila. Sad, kad bi barem integrirao promjenu ulja u Fogbugz 9 ....
Ovo je toliko daleko od teme da je više ne mogu ni vidjeti!
@Styne666, Vidim obje strane problema - očito mi se to u ožujku nije dopalo kao izvan teme. Sigurno bih smatrao da loše radi odmrzavač / odmazivač problem u mom automobilu. Činjenica da OP pita o majušnom vjetrobranskom staklu pred njegovim licem analoška je situacija.
Pet odgovori:
#1
+8
Mike Deck
2011-03-08 04:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RainX izrađuje proizvod protiv zamagljivanja posebno za uporabu na vjetrobranskim staklima, ali ne vidim zašto ga ne biste mogli koristiti i na štitniku kacige. Da budem iskren, prema mojem iskustvu kada ga upotrebljavam na vjetrobranskim staklima, to ne funkcionira baš dobro, ali je bolje nego ništa.

Alternativno postoji široka paleta rješenja protiv zamagljivanja izrađenih za ronilačke maske Imao sam puno uspjeha u tim aplikacijama.

Ključ za upotrebu bilo kojeg od ovih proizvoda, bilo da je RainX ili nešto drugo, jest osigurati kristalno čistu unutarnju površinu. Pasta za zube zapravo je izvrsno sredstvo za poliranje / čišćenje za ove vrste površina. Stavite mali udarac na unutarnju stranu vizira, a zatim trljajte mokrim prstima minutu ili dvije. Isperite čistom vodom i lagano osušite papirnatim ručnikom. Izbjegavajte da na površinu nakon čišćenja dospijevaju ulja ili kemijski ostaci.

+1 Već sam ranije koristio RainX s prilično prihvatljivim rezultatima.
Stvar sa zubnom pastom bila je nova. Uvijek sam pokušavao očistiti unutarnji dio vizira specijaliziranim sprejevima ili tekućinom za pranje, ali uvijek se nekako masti. Isprobana pasta za zube i za sada održava čistoću.
Mr Sheen lak za namještaj djeluje usporedivo s RainX-om u stvaranju vodenih zrnaca i smanjenju magle. I dalje ga treba povremeno nanositi i ne liječi potpuno zamagljivanje, ali čujem da ga možete koristiti na vizirima obloženim iridijom. Pinlock umetci navodno dramatično smanjuju maglu sve dok su pravilno instalirani.
#2
+5
Simon Whitaker
2011-03-08 04:35:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

+1 za Pinlock umetke - imao sam ih na svakoj kacigi koju sam imao i vrlo su učinkoviti.

Kao jeftiniju alternativu, prijatelj je mazao malu količinu pranja -up tekućinu s unutarnje strane vizira i rekao da je i to jako dobro djelovalo. Ipak to nisam probao sam.

jedini problem s pinlockima je taj što gornji rub može biti točno u vašem vidokrugu (posebno na mom HJC-u), međutim, sada ne bih vozio bez njih.
#3
+4
mrdenny
2011-03-08 05:08:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj Shoei ima prednji otvor za odzračivanje usmjeren prema štitniku koji brzinom rješava problem. Kad se pojave ta dosadna crvena svjetla i znakovi za zaustavljanje, samo otvorim vizir.

Kiša mi nikad nije predstavljala problem, jer sam u SoCalu i ne vjerujemo u kišu.

#4
+2
Brian Knoblauch
2011-06-02 23:55:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

FogCity palicu koristim na "umetcima" u trkaćim kacigama. Pravi svijet razlike. Nabavio sam kacigu koja je sada dosegla dob za umirovljenje, a umetak i dalje radi kao nov! Puno bolji od voska / tekućine koji se treba povremeno nanositi.

#5
+1
Alexander
2015-01-02 03:31:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najjeftiniji način, ili ako nemate drugih mogućnosti je jednostavno pljunuti na vizir i namazati ga prstom. Ulazi između molekula vode i sprječava ih da se "drže" i šire.

Znam da ne zvuči dobro, ali djeluje!

Doista. Zapravo djeluje jako dobro.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 2.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...